Kedimin dudağındaki yaralar

  • Bu konu 14 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 5 yıl 3 ay önce mehmet tarafından güncellenmiştir.
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
  • Yazar
    Yazılar
  • #18581 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Merhabalar, bazen kedimin dudağında pamukçuğa benzer yaralar oluşuyor çenesinde de siyah kedi aknesi olduğunu öğrendiğim durum var veterinerimiz kedi aknesinin çenesini düzgün temizlemediğinden oluştuğunu dudağındaki pamukçuklarında bağışıklık sistemi düşük olduğu zamanlar oluşabildiğini söyledi ve bi tedavi önermedi sadece tentürdiyot sürmemi söyledi maalesef kedim çok inatçı olduğundan onuda süremiyoruz o yüzden içme suyuna bir kaç damla damlatmamı söyledi ama içme suyuna tentürdiyot damlatmak ne kadar doğru emin olamadım zehirlenmesine sebep olmaz mı size sormak istedim başka bi çözüm var mı acaba?

    Sürekli bu bölgeyi ayağıyla kaşıyarak kanatıyor yaraya çeviriyor 🙁

    #18583 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    Merhabalar Veteriner Hekim arkadaşımız muayene etti mi ?

    #18584 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Evet daha önce kısırlaştırmak için götürdüğüm dönemde de ağzında aynı şekilde yaralar vardı tentürdiyot sürdü ve bana da daha sonra yaralar yenilerse tekrar tentürdiyot sürmemizi süremiyorsakta içme suyuna bir kaç damla damlatmamızı söyledi, yaralar o dönem geçti şimdi aralıklarla yeniliyor bende tentürdiyot süremiyorum izin vermiyor suyuna koymalı miyim?

    #18614 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    Suyuna koyulabilir ama bunlar akne ise antibiyotik de kullanmak gerekir

    #18622 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Ara sıra oluşuyor çenesindeki siyahlıklar bizde emin değiliz veterinerimizde bir tedavi uygulamıyor kedim biraz hırçın olduğundan bizi hep geçiştiriyor yakınlardaki tek veteriner olduğundan mecbur oldukça gidiyoruz maalesef.
    Antibiyotiği nasıl kullanmalıyız bilgi verir misiniz daha önce hiç ilaç kullanmadık bir yan etkisi olur mu?

    #18629 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    Yan etkisi olmaz da iğne yapabilirseniz daha iyi olur ama yok yapamayız derseniz eczaneden amoksasilin+klavunik asit içeren antibiyotik alın 4 te 1 rini sabah akşam verebilirsiniz en az 6 gün devam edin. Ifade ettiğim miktarda ki hapı toz haline getirip maması ile karıştırıp verebilirsiniz

    #18650 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Yani sabah bir çeyrek akşam bir çeyrek olarak mı vereceğim böylece hapın yarısını vermiş olacağım?

    #18651 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Tentürdiyotlu su içerken antibiyotiğide verirsek herhangi bir sorun olur mu?

    #18668 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    Evet çeyrek olarak sabah akşam. Suyuna katabilirisniz sıkıntı yok

    #18683 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Tamam hemen kullanmaya başlayacağız yardımınız için çok teşekkürler

    #18716 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Amoksislin/Klavulonikasit içeren antibiyotikleri araştırdım: “Augmentin, Amoklavin, Amoksilav, Klavulonat,Klavupen, Klamoks” bunlardan herhangi birini kullanabilir miyiz?

    #18730 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    evet kullanabilirsiniz mutlaka 7 gün kullanın duruma göre 10 gün de kullanabilirisiniz.

    #18731 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Peki çok teşekkürler

    #19057 Yanıtla
    Mine
    Ziyaretçi

    Merhabalar Dursunali bey, önerdiğiniz şekilde kedime antibiyotik tedavisini 10 gün boyunca uyguladım, ağzındaki yaralar geçti ama bu aralar çok kaşınmaya başladı yine ağız kenarlarını yara etti sürekli kaşınıyor ısırarak kaşıyor ellerinide yara etmesinden korkuyorum iç dış parazitte yaptıralı çok olmadı sizce bu kaşıntının sebebi nedir?

    #19060 Yanıtla
    mehmet
    Ziyaretçi

    mine hanım lütfen neler yapıyorsunuz bu işler bu şekilde olur mu? hayvanı daha beter yapmayın lütfen. dursun bey veteriner hekim misiniz bilmiyorum ama ben klinikte hiçbir zaman kedinin suyuna tentürdiyot koydurmadım. uzun vadede yapılmasının da sakıncalı olacağını düşünüyorum. hayvanı görmeden ab yazmanızı da kınıyorum.

    mine hanım akne daha çok çenede gözeneklerin tıkanması ile siyah noktalar şeklinde kirlerin oluşmasıdır. işin içine bazen mantar/bakteri girebilir. yalnız kedinizde akneden öte bir şey görüyorum ki o da tam dudak kıvrımında fokal ülser var. bu akne den çok farklı bir şey. bu tür hastalıklarda mantarlarla karışabilse de bunların teşhisinin konulabilmesi için bölgeden örnek, deri kazıntısı, sitoloji ve mantar ekimi yapılması gerekiyor. çoğu zaman kaşıntı görülüyor bu tür kedilerde. işin içine bakteri de giriyor. bu tip ülserler genelde alerjik vb. kaynaklı oluyor. ve tedavisi için önce teşhis konulması gerekmektedir. lütfen işin ehli insanlara danışın.

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
Yanıtla: Kedimin dudağındaki yaralar
Bilgileriniz:




ASLOLAN!
Evcil Hayvanınızın Sağlığı İçin Mutlaka Veteriner Hekim ‘inize Muayene Ettirmenizdir.

Soracağınız tüm sorular anlattıklarınıza göre cevap verilir. Cevap veren kişinin cevabı sadece öneri niteliğindedir. Bu öneri sonucunda doğacak tüm olumsuzluklar cevap verene ya da siteye yüklenemez ve suçlanamaz. Soru soran kişiler şartları kabul etmiştir.