Veteriner Ameliyat Aletlerinin Düzgün Bakımı

Veteriner Ameliyat Aletlerinin Düzgün Bakımı Önsözünden, Veteriner hekimlerden aletlerin hazırlanması ile ilgili birçok soruşturma nedeniyle, Alet Hazırlık Çalışma Grubu (AKI) da bu sektörde yer almayı kararlaştırdı. Veteriner cerrahlar ve ilgili sanayi ile işbirliği içinde, insan tıbbı araçların kırmızı broşürü ve diş sektörü için sarı broşür yanında yeşil bir broşür geliştirildi. Broşürün içeriği ile ilgili revizyonu sırasında, insan kaynağından gelen önerilerin uyarlanabileceği netleşti. Bunun ötesinde, yeşil broşür, örneğin, makaslar gibi, özel araçlar için referanslar da içerir.

Veteriner Ameliyat Aletlerinin Düzgün Bakımı

Niyet, aletlerin doğru kullanımı için ayrıntılı talimatlar içeren bir rehber sağlamaktır. Enstrümanların değeri böylece optimize edilir.

Bu talimatlar, Robert Koch Enstitüsü (RKI) ve Alman Hijyen ve Mikrobiyoloji Derneği tarafından yayınlanan ve ayrıca kazanın önlenmesi ile ilgili düzenlemelere ve üreticinin talimatlarına ek olarak hazırlanmıştır.

Doğru cihaz dezenfeksiyonu ve sterilizasyonu, cihazların değerini korumak için uygun temizlik ve bakıma, aynı zamanda doğru malzemelerin seçilmesine ve uygun temizlik maddelerinin ve işleme yöntemlerinin kullanılmasına bağlıdır.

Bu sebeple, bu broşürü veteriner hekimliği için yayımladığımız Alet Hazırlık Çalışma Grubuna teşekkür etmek için her sebebe sahibiz. AKI’nın bu konuyu gelecekte de dikkate almasını umuyoruz.

Veteriner Ameliyat Aletlerinin Düzgün Bakımı Yazarları

by The Instrument Reprocessing Working Group (AKI) 
June 2006

Proper Maintenance of Instruments in Veterinary Surgeries veterinary ebooks download

Dosya Türü:  PDF
Dosya Boyutu:  1.3 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version