Top Spot On 650 mg

Top Spot On 650 mg

Top Spot On 650 mg
Damlatma Çözeltisi
Veteriner Ektoparaziter (Akarisit-lnsektisit)
Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır

BİLEŞİMİ: Sarımsı berrak bir çözelti olan Top Spot On 650 mg 1 ml’lik bileşiminde 650 mg Permethrin ihtiva eder.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

Permethrin’in etkisi, parazitlerin sinir liflerinindeki iyon kanallarını etkilemesi ile oluşur. Ektoparazitlere karşı adultisid etki gösterir. Çok iyi etkinlik gösteren ektoparazitik ajandır. Taşıt madde, preparatın depolanmasını sağlar. Top Spot On 650 mg’un tavsiye edilen dozu uygulama yapılan hayvanı 14 güne kadar uçan böcek istilasına karşı korur. 4 haftaya kadar kenelerden ve 3 aya kadar pirelerin istilasından korur.

Top Spot On ENDİKASYON LAR

Köpeklerde ve atlarda ektoparazitler (kene, pire) ve uçan böceklere karşı (sivrisinek, at sineği ve karasinek) koruyucu ve terapötik kullanım içindir.

KONTRENDİKASYONLAR

Kedilerde kullanmayınız. 3 haftalığın altında köpek yavrulan ve taylarda kullanılmamalıdır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Uygulamadan önce, tüyler geri çekilmeli ve çözelti bir aplikatör kullanılarak deriye direk olarak uygulanmalıdır. Preparat uygulandıktan sonra deri ovulmamalıdır. Köpekler ıslanır veya şampuanlanırsa uygulama tekrar edilmelidir.

Köpekler

15 kg’ın altında: 1 aplikatör ( 1 ml) içeriği küçük köpeklerde deriye kürek kemikleri arasından uygulanır (küçük köpekte 1 aplikatör).

15-30 kg arası: Orta büyüklükte köpeklerde 2 aplikatör (2×1 ml) içeriği kürek kemiği arasındaki derişe ve kuyruk köküne uygulanır ( orta boy köpekte 2 aplikatör).

30 kg’ın üstü: Büvük köpeklerde 3 aplikatör ( 3 x 1 ml) kürek kemikleri arasındaki deriden kuyruk köküne doğru uygulanır ( büyük boy köpekle 3 aplikatör).

Atlar

25 ml’lik bir paket içeriği. 500 kg canlı ağırlığı olan bir at için yeterlidir. Preparat bir noktaya 2-3 ml olarak tepe ve bel bölgesinde çeşitli noktalara uygulanır.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLERCE HEDEF TÜRLER İÇİN ÖZEL UYARILAR

Uygulamadan önce tüyler geri çekilmeli ve çözelti bir aplikatör kullanılarak direk olarak deriye uygulanmalıdır. Preparat uygulanınca deri ovulmamalıdır. Köpekler ıslanır veya şampuanlanırsa tedavi tekrar edilmeli ve her bir uygulamanın aralığı en az 7 gün olmalıdır.

İSTENMEYEN YAN ETKİLER

Uygulama yerinde geçici deri tahrişi olabilir. Bu durum oluştuğu zaman hayvan suyla durulanır.

Top Spot On GENEL UYARILAR

Kullanmadan önce veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz. Beklenmeden bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİMLER İÇİN UYARILAR

Preparatın uygulanması sırasında, sigara kullanılmamalı, yemek yenmemeli ve içecek içilmemelidir. Preparat içeriğinin, tedavi edilen hayvanların ve uygulamayı yapan kişinin mukozası ile temasına izin verilmemelidir. Gözler preperattan korunmalıdır. Uygulamadan sonra eller su ve sabunla yıkanır. Preparat tekrarlanarak kullanılırsa, en az 3 mm kalın neoprone eldivenler kullanılmalıdır (yetiştirme tesislerinde veya hayyan evlerinde).

Uygulamadan sonra. 12-24 saat boyunca hayvanlarla temastan kaçınılmalıdır, bilhassa tedavi edilen hayvanlarla beraber uyunmamalı. Direkt güneş ışığına maruz kalmaları azaltılmalıdır. Tedavi edilen hayvanlar 12 saat boyunca yıkanmamalıdır. İlacın koruyucu etkisi şampuanlama ile azalabil ir. Uygu lamadan sonra 48 saatlik sürede köpekler ile kediler aynı fırça ile taranmamalıdır. Bu uyarı kedilere toksik maddenin transferini önlemek içindir. Eğer kazayla kedi ve köpek aynı fırçayla taranırsa, kedinin davranışında bir değişiklik oluşup oluşmadığını göz önüne alıp. Veteriner Hekime başvurulmalıdır. Hayvanların barındığı yerde pire istilası varsa, bu yerler uygun insektisid ile muntazam şekilde temizlenmelidir. Preparat. balık, sürüngen ve arılar için toksiktir.

GIDALARDAKİ İLAÇ KALINTILARI HAKKINDA UYARILAR

İnsan tüketimine sunulan atlarda kullanılmamalıdır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

Top Spot On 650 mg, 1 x 1 ml (Köpek S). 2 x 1 ml (Köpek M). 3 x 1 ( Köpek L). 25 x 1 ml. 50 x 1 ml. 100 x 1 ml. (Köpek) karton kutular içerinde aplikatörler bulunacak şekilde paketlenmiştir ya da 1 x 25 ml (At) . 6 x 25 ml (At) plastik flakonlarda karton kutu içinde takdim edilir.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

Raf ömrü 2 yıldır. Oda sıcaklığında muhafaza edilmeli. Işıktan uzak tutulmalıdır. Paketteki son kullanım tarihinden sonra kullanılmamalıdır.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesi ile eczaneler ve veteriner muayenehanelerinde satılır.

PROSPEKTÜSÜN ONAY TARİHİ: 30.11.2012

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PAZARLMA İZİN TARİH VE NO: 06.11.2009 – 13/013

PAZARLAMA İZİN SAHİBİNİN ADI VE ADRESİ

İNTERMED Ecza Deposu İthalat. İhracat. Ticaret ve Taahhüt Ltd. Şti.Tuna caddesi Sağlık Sokak 32 / 4 Yenişehir / ANKARA

ÜRETİM YERİ ADI VE ADRESİ

BIOVKTA. Komenskeho 212 / 683 23 İvanovice na Hane Çek Cumhuriyeti

Exit mobile version