Tavşanlarda Ayak Apseleri

Tavşanlarda Ayak Apseleri Hastalığı

Tavşanlarda Ayak Apseleri Hastalığı

Tavşanlarda ayak apseleri yetiştiricilikte çok önemli bir hastalıktır. Kronik apseler özellikle arka ayak altında görülür. Bu, bağ dokularda zayıflamaya neden olur. Zamanla deri kalınlaşır (parakeratosis) ve uyuzlaşma görülür. Enfeksiyon gizli seyreder ve ağrılı kanamalar olabilir.

Kötü kafes tabanı yan enfeksiyonlara neden olabilir. Apse daha sonra bütün ayağı diz eklemine kadar kaplayabilir. Bu apseler özellikle tel veya ızgara sistemi kullanan tavşancılık işletmelerinde oldukça fazladır. Ebeveyn hayvanlar bu bozukluklara daha fazla eğilimlidir. Ağır ırktan tavşanların kafeste yetiştirilmeleri olayları daha da artırmaktadır.

Tavşanlarda Ayak Apseleri

Ayak Apseleri Hastalığı Tedavi Yolları ve Sağaltım

Tedavi oldukça zordur. Her gün veya iki gün aralıklarla iyot, parafin yağı veya permanganant ile dezenfekte edilmelidir. Permanganant ve iyodun mantarlara karşı etkilerinden böylece yararlanılmış olmaktadır. Antibiyotik tedavisi çok uzun ve pahalı olduğu için tercih edilmemektedir. Apseler ön tarafta veya cerahat toplamış ise bu tür hayvanlar sürüden uzaklaştırılmalıdır. parça eşya taşıma

Exit mobile version