Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü (2.Baskı)

Sex Control in Aquaculture (2 volume set)

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü (2.Baskı)

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü (2.Baskı)

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü, uluslararası tanınmış bilim adamları tarafından yazılan tüm yönlerini kapsayan kapsamlı bir kaynak

Kapsam dahilinde, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü öncelikle farklı amaçlara hizmet eden su ürünleri yetiştiriciliğinde cinsiyet kontrolü kavram ve mantığını açıklar. En önemlileri şunlardır: bazı türlerde sadece en hızlı büyüyen cinsiyetleri yedeklemek için monosex stokları üretmek, diğer türlerde de ya da kontrolsüz üremeyi önlemek ve anaç stok yönetimine yardımcı olmaktır. Nüfus kontrolü ve istilacı türlerin yönetimi için cinsiyet oranı manipülasyonunun uygulanması da dahil edilmiştir.

Daha sonra, bu kitap, cinsiyetlerin kurulmasından sorumlu olan genetik, epigenetik, endokrin ve çevresel mekanizmalar hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler sunmaktadır ve kromozom set manipülasyon teknikleri, hibridizasyon ve en son gen nakavt yaklaşımlarını açıklamaktadır. Dahası, kitap, balıklar ve kabuklular da dahil olmak üzere, 35 büyük kültür balıkçılığı türünde veya gruplarında seks kontrolünün dünya çapında nasıl uygulandığı hakkında ayrıntılı protokoller ve anahtar özet bilgiler sunmakta ve su ürünleri yetiştiriciliği endüstrisindeki uygulamalarına odaklanmaktadır.

Uluslararası bir lider bilim insanı panelinin katkılarıyla, Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü büyük bir kitleye hitap edecek: balık yetiştiriciliği / balıkçılığı profesyonelleri ve öğrencileri, bilim adamları veya biyologlar balık / karides biyolojisi, büyüme ve üreme endokrinolojisi, genetik, moleküler biyoloji gibi , evrimsel biyoloji ve Ar-Ge yöneticileri ve yöneticileri. Bu metin, akuakültür için yüksek talep gören, yem kullanımı verimliliğini arttırmak, üreme için enerji tüketimini azaltmak ve karışık cinsiyetten kaynaklanan bir dizi problemi ortadan kaldırmak için ticari olarak yetiştirilen balık ve kabuklu türlerin seks kontrol teknolojilerini ve monoseks üretimini araştırmaktadır.

Böylece, bu kitap:

Alanında önde gelen bilim insanlarından ve profesyonellerden oluşan uluslararası bir panelden katkılar içerir.
Su ürünleri yetiştiriciliğinde verimliliği artırmak için gerekli olan seks oranlarını kontrol etmek için hem yeni hem de yeni teknolojilerin kapsamlı bir kapsamını sağlar.

Dünyanın en önemli ticari olarak yetiştirilen türlerinde kullanılan en etkili seks kontrol tekniklerinin detaylı kapsamını içerir.

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü, bu heyecan verici ve genişleyen alanda biyolojik mantığın, bilimsel ilkelerin ve gerçek dünya uygulamalarının anlaşılması için kapsamlı bir kaynaktır.

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Cinsiyet Kontrolü Yazarları

by Hanping Wang, Francesc Piferrer, Songlin Chen
November 2018

Dosya Türü:  PDF
Dosya Boyutu:  14.4 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki: Hemen İndir

Exit mobile version