Spectovet Oral Jel

Veteriner Bağırsak Antibakteriyel

Spectovet Oral Jel

Spectovet Oral Jel

Spectovet Oral Jel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır.

Veteriner Bağırsak Antibakteriyel

Bileşimi

Spectovet Oral Jel, nonsteril, berrak, viskoz, sarı renkli, kokusuz bir jel olup beher ml ‘de etkin madde olarak 50 mg Spektinomisin ‘e eşdeğer Spektinomisin dihidroklorür pentahidrat ve yardımcı madde olarak benzoik asit, povidon K-90, sodyum sitrat dihidrat, sitrat dihidrat, sitrik asit monohidrat, FDGC No:5 sarı (E-102) içerir.

Spectovet Oral Jel, özellikle E. coli ve Salmonella ‘ların yenidoğan kuzularda neden olduğu sindirim sistemi hastalıklarında kullanılan ve 50 mg spektinomisin içeren aminoglokozit grubu bakteriyostatik etkili bir antibiyotiktir.

Spectovet Oral Jel Farmakolojik Özellikleri

Spektinomisin;

Kullanım Sahası / Endikasyonları

Spectovet Oral Jel, kolostrum yoksunluğu riski altında olan yenidoğmuş kuzularda spektinomisine duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen ishallerin ve bakteriyel mide-bağırsak kanalı hastalıkların (örneğin salyalı ağız hastalığı) tedavisinde kullanılır.

Endotoksik kolibasiiloz – Watery Mouth Disease – Salyalı Ağız Hastalığı

Salyalı Ağız Hastalığı

Kuzularda Watery Mouth Disease – Salyalı Ağız Hastalığı etkilenen kuzularda uyşukluk, süt emme isteğinden azalma, aşırı salya üretimi, abdominal gerginlik ve mekonyumun atılamaması gibi belirtileri içinde barındıran bir hastalıktır. Hastalığı gerçekte bir endotoksemi olduğu belirtilmiştir. Hastalıkta ince bağırsakta E.coli ‘nin hızlı çoğalmasını takiben bakterilerin hızla ölümü bakteri hücre membranlarından endotoksinlerin salınımı ile sonuçlanmaktadır.

Kuzulara yapılan ağılların nemli ve ıslak olması gibi yetiştiricilik koşulların yeterli olmadığı ve çevresel bakteri yükünün fazla olduğu çiftliklerde doğan kuzuların bu koşullarda mide bağırsak kanalının kontamine olması ile hastalık başlamaktadır.

Zayıf veya çoklu doğan kolostrum alımı gecikmiş veya yeterince kolostrum alamamış kuzularda mide bağırsak kanalında bakterilerin kolonize olması, hızla çoğalması kolaylaşmaktadır.

Koyun çiftliklerinde enterotoksijenik E.coli suşlarının (K99 ve F41 serotipleri) neden olduğu enteritler, genellikle 4 günlükten küçük kuzularda salgın şeklinde ortaya çıkmaktadır. Kalabalık işletmelerde yayılım oldukça hızlıdır ve kuzularda sarı renkli aşırı ishal nedeniyle dehidrasyon ve 24 saat içersinde zayıflık ve ölümle karakterize bir tablo mevcuttur. Hastalığın neden olan Enterotoxigenic E.coli izolatlarının (k99 ve f41 serotipleri) spektinomisine duyarlı oldukları ve bu bakteri izolatlarının bağırsak duvarını etkilemediği için bakteriemi gelişme olasılığı olmadığı ve sistemik antibiyotik kullanımının gereksiz olduğu bildirilmiştir.

Kullanım Şekli ve Dozu

Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Spectovet Oral Jel, kuzularda ki farmakolojik dozu her bir kuzu için 50 mg ‘dır. Doğumdan sonra mümkün olan en kısa sürede sadece tek uygulama ile 1 pompa (1 ml) Spectovet Oral Jel verilir. Pompa her basıldığında 50 mg spektinomisin içeren 1ml Spectovet Oral Jel verilir. Uygulama ilk 48 saat içinde tamamlanmalıdır ve uygulama tekrarlanmamalıdır.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

Serin ve kuru bir yerde ışıktan koruyarak oda sıcaklığında, buzdolabı ve derin dondurucuya konulmadan saklanır.
Raf ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİTAKDİM ŞEKLİ

Karton kutu içersinde 100 ml ‘lik pompalı HDPE beyaz plastik şişelerde sunulmaktadır.

SATIŞ YERİ ve ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesi ile eczanelerde ve veteriner hekim muayenehanelerinde satılır (VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ: 08.05.2017

GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI PAZARLAMA İZNİ TARİHİ ve NO: 08.05.2017/060

PAZARLAMA İZNİ ve SAHİBİ: Deva Holding A.Ş. Halkalı merkez basın ekspres cad. no:1 Küçükçekmece/İstanbul Tel:02126929292

ÜRETİM YERİ: Deva Holding A.Ş. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Karaağaç Mah. Atatürk Cad. No:32 Kapaklı/ Tekirdağ Tel:02827352000

Exit mobile version