Sefanel Toz

Sefanel Toz

Sefanel Toz

Sefanel Toz
Enjeksiyonluk Çözelti Tozu ve Çözücüsü
Veteriner Sistemik Antibakteriyel

BİLEŞİMİ
Çözücü ile tozun karıştırılması ile elde edilen çözeltinin her ml’si; 50 mg Seftiofur’a eşdeğer Seftiofur sodyum içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Sefanel Toz Enjeksiyonluk Çözelti Tozu ve Çözücüsü, seftiofura karşı duyarlı gram pozitif ve gram negatif bakterilere karşı etkili (betalaktamaz enzimi aracılığı ile dirençli suşlar dahil), geniş spektrumlu ve bakterisidal etkiye sahip üçüncü kuşak sefalosporin grubu antibakteriyel formülasyondur. Diğer sefalosporinler gibi bakterisidal etkinliğini hücre duvarı sentezini bozmak suretiyle gösterir.

Seftiofur’un bakterilere etkisi aşağıdaki gibidir;
Pasteurella haemolytica, P. multocida, Haemophylus somnus, Streptococcus zooepidemicus, Actinobacillus pleupneumoniae, Fusobacterium necrophorum, Bacterioides melanogenicus, E. coli suşları ve Staph. aureus gibi major patojen mikroorganizmalara karşı in vitro ve in vivo; Corynebacterium pyogenes, Pasteurella sp., Strep. equi, S. equisimilis, Moraxella sp., Actinomyces pyogenes, Salmonella typhimurium, Strep. agalactiae, Strep. dysgalactiae, S. uberis, S. bovis, Klebsiella, Citrobacter, Enterobacter gibi mikroorganizmalara karşı da in vitro etkinliği kanıtlanmıştır. Staph. aureus, Citrobacter sp., Enterobacter sp., bazı Pseudomonas aeroginosa suşları ve Serratia sp.’ye etkisi ılımlıdır. Acinetobacter sp., Bordetella sp., bazı Enterobacter sp., Serratia sp., Enterococcus sp., metisiline dirençli Staph. aureus ve bazı Pseudomonas aeruginosa’lar dirençlidir.

Seftiofur kas içi ve deri altı yollardan uygulandığı zaman hızla emilir. Seftiofur uygulama sonrası dokulara yüksek oranda dağılır ve vücutta metabolize olarak desfurolyceftiofur’a dönüşür. Bir saat içinde maksimum plazma konsantrasyonuna ulaşır. Desfurolyceftiofur’un yarı ömrü sığırlarda ortalama 9 saattir. Büyük oranda idrarla daha düşük oranda dışkı ile atılır.

Sefanel Toz KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

Sefanel Toz Enjeksiyonluk Çözelti Tozu ve Çözücüsü, sığır, at ve köpeklerde seftiofura duyarlı bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların sağaltımında kullanılır.
Sığırlarda:
Pasteurella haemolytica, P. multocida ve Haemophilus somnus’tan ileri gelen solunum sistemi enfeksiyonlarında; Fusobacterium necrophorum ve Bacterioides melaninogenicus’tan ileri gelen akut interdigital necrobacillosis’in sağaltımında kullanılır.
Atlarda:
Streptococcus zooepidemicus’tan ileri gelen solunum sistemi enfeksiyonlarında kullanılır.
Köpeklerde:
Escherichia coli ve Proteus mirabilis’ten ileri gelen üriner sistem enfeksiyonlarının sağaltımında kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Sefanel Toz Enjeksiyonluk Çözelti Tozu beraberindeki enjeksiyonluk steril su ile sulandırıldıktan sonra at ve sığırda kas içi yolla, köpeklerde ise deri altı yolla uygulanır.
Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde;
Sığırlarda:
Farmakolojik doz: 1 mg Seftiofur/kg canlı ağırlık/gün dozda kas içi yolla uygulanır.
Pratik doz: 1 ml Sefanel Enjeksiyonluk Çözelti/50 kg canlı ağırlık olarak uygulanır.
Tedaviye 24 saat aralıklarla en az 3 gün devam edilir. İlk 3 günde tam bir klinik iyileşmenin görülemediği olgularda (yüksek ateş, fizik görünümün düzelmemesi, hızlı solunum, öksürük ve iştahsızlık gibi belirtilerin tümüyle kaybolmaması durumunda) sağaltıma 2 gün daha devam edilir.

Atlarda:
Farmakolojik doz: 2.2-4.4 mg Seftiofur/kg canlı ağırlık/gün dozda kas içi yolla uygulanır.
Pratik doz: 2.2-4.4 ml Sefanel Enjeksiyonluk Çözelti/50 kg canlı ağırlık olarak uygulanır.
Aynı bölgeye maksimum 10 ml enjekte edilmelidir. Tedavi 24 saat aralıklarla klinik belirtiler kaybolduktan sonra iki uygulama ile tamamlanır. Tedavi süresi 10 günü aşmamalıdır.
Köpeklerde:
Farmakolojik doz: 2.2 mg Seftiofur/kg canlı ağırlık/gün dozda deri altı yolla uygulanır.
Pratik doz: 0.22 ml Sefanel Enjeksiyonluk Çözelti/5 kg canlı ağırlık olarak uygulanır.
Tedaviye 5-14 gün devam edilir.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

1 g’lık enjeksiyonluk çözelti tozu renksiz flakonlarda, 20 ml’lik renksiz flakonlarda enjeksiyonluk steril su ile birlikte/karton kutuda; 2,5 g’lık enjeksiyonluk çözelti tozu renksiz flakonlarda, 50 ml’lik renksiz flakonlarda enjeksiyonluk steril su ile birlikte/karton kutuda; 4 g’lık enjeksiyonluk çözelti tozu renksiz flakonlarda, 80 ml’lik renksiz flakonlarda enjeksiyonluk steril su ile birlikte/karton kutuda takdim edilmiştir.

Exit mobile version