Sahramed

Sahramed

Sahramed

Sahramed
Enjeksiyonluk Çözelti
Veteriner Sistemik Antibakteriyel

BİLEŞİMİ
1 ml’de 25 mg sefkuinoma eşdeğer sefkuinom sülfat içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Sahramed Enjeksiyonluk Süspansiyon, betalaktamaz pozitif ve penisilinaz pozitif bakterilerde dahil olmak üzere, çok sayıda Gram pozitif ve Gram negatif bakteri türünü kapsayan geniş spektrumlu ve bakterisidal etkiye sahip yeni nesil sefalosporin grubu antibakteriyel formülasyondur. Diğer sefalosporinler gibi bakterisidal etkinliğini hücre duvarı sentezini bozmak suretiyle gösterir.

İnvitro test bulgularına göre sefkuinom, aralarında Pasteurella sp., E.coli., Salmonella sp., Streptococcus sp., Staphylococcus sp., Corynebacterium sp., A.pyogenes, Bacillus sp., Klebsiella sp., Proteus sp., Citrobacter sp., Clostridium sp., Haemophylus somnus, Bacteroides sp., Fusobacterium sp. ve Prevotella sp. gibi önemli bakteri türleri de dahil olmak üzere çok sayıda Gram pozitif ve Gram negatif bakteriye karşı etkilidir.

Sahramed KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

Sahramed Enjeksiyonluk Süspansiyon, sığır ve buzağılarda, sefkuinoma duyarlı Gram pozitif ve Gram negatif bakterilerden ileri gelen bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır. Özellikle akciğerlerin ve solunum yollarının primer bakteriyel enfeksiyonları ve solunum organlarının viral enfeksiyonlarına bağlı sekunder enfeksiyonlar, tırnak enfeksiyonu gibi lokalize enfeksiyonlar ve buzağıların E.coli septisemileri gibi şiddetli genel enfeksiyonların sağaltımında kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Sığır ve buzağılarda:
Farmakolojik doz: 1 mg sefkuinom/kg canlı ağırlık/gün dozda kas içi yolla uygulanır.
Pratik doz: 2 ml/50 kg canlı ağırlık dozda kas içi yolla uygulanır.
Tedaviye günde bir defa ve 3-5 gün süre ile devam edilmelidir.
Yeni doğan buzağılarda, E.coli’den kaynaklanan septisemi olgularının tedavisinde, normal dozun 2 katı oranında kullanılması önerilmektedir (2 ml/25 kg canlı ağırlık dozda kas içi yolla).
Kullanmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20, 50 ve 100 ml’lik renksiz flakonlarda/karton kutuda takdim edilmiştir.

Exit mobile version