Megazol

Megazol

Megazol
Veteriner Vitamin
Enjeksiyonluk Çözelti
Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır

MEGAZOL Multivitamin Çözeltisi stres durumlarında, enfeksiyon sonrası nekahat dönemlerinde, verim düşüklüklerinde ve fiziki güçsüzlük hallerinde destekleyici olarak kullanılır ve hayvanların büyüme ve gelişimine yardımcı olur.

Bileşimi: 1 mL’deki düzey;

(Retinil palmitat)Vitamin A50000 IU
(Kolekalsiferol)Vitamin D325000 IU
(All-rac-alfa-tokoferil asetat)Vitamin E4 mg
(Askorbik asit)Vitamin C2 mg
(Tiyamin hidroklorür)Vitamin B12,5 mg
(Riboflavin-5’-fosfat monosodyum tuzu)Vitamin B22,1 mg
(Niasinamit)Vitamin B312,5 mg
(D-pantenol)Vitamin B53 mg
(Piridoksin hidroklorür)Vitamin B61,25 mg
(Siyanokobalamin)Vitamin B1230 µg

Taşıyıcı olarak yeterli miktarda saf su içermektedir.

Vitamin A eksikliğinde; deri ve mukoz membranlarda enfeksiyon riski, verim düşüklüğü, embriyoda mortalite, bozulmuş embriyonik gelişim ve enfeksiyon risklerinde artış görülebilmektedir.

Vitamin D3 eksikliğinde; kalsiyum ve fosfor metabolizmasında bozukluklar sonucu gelişen hastalıklar, büyüme sırasında kemik mineralizasyonunda inhibisyon, kemiklerden mineral maddelerin atılımı, deforme olmuş kemik ve eklem yapısı (kemiklerin yumuşaması), kendiliğinden gelişen kemik kırıkları meydana gelebilir.

Vitamin E eksikliğinde; kardiyak (miyokardiyal dejenerasyon) ve iskelet Kaslarında (distrofi, miyopati, beyaz kas hastalığı) hasarlar meydana gelir. Kalp kasının ani hasarı sonucu ölüm meydana gelebilir. İnfertilite, vasküler (kırmızı kan hücrelerinin hemolizi) ve sinir sisteminde değişiklikler (spino serebellar ataksi), 2,1 mg 12,5 mg 3 mg 1,25 mg 30 μg immünsupresyon ve buna bağlı mastitis ve metritis meydana gelebilir.

Vitamin B1 eksikliğinde; başta sinir sistemi olmak üzere kardiyak ve vasküler dokuda hasarlar, sığır, koyun ve buzağılarda nabız düşmesi ve serebral kortikal nekroz, paraliz ve spazmlar, kalp yetmezliği, iştah azlığı, kalp hasarı, kilo kaybı meydana gelebilir.

Vitamin B3 eksikliğinde; deri hastalıkları, gastrointestinal kanalda artmış peristaltizm, büyümede gerilik, muköz membranlarda ülserler ve yumurtlamada azalma meydana gelebilir.

Vitamin B5 eksikliğinde; deri ve muköz membranlarda değişiklikler, pigmentasyon kaybı, sert tüy gelişimi, tüy dökülmesi, steroid hormonların sentezinde azalma, iştah azalması ve diyare meydana gelebilir.

Vitamin B6 eksikliğinde; gelişmede gerilemede, iştah kaybı, deride inflamasyon, kontrol edilemeyen hareketler, spazmlar ve heyecan durumu meydana gelebilir.

Vitamin B12 eksikliğinde; kırmızı kan hücrelerinin sayısında azalma, protein metabolizmasında bozukluklar, sinir sistemi hastalıkları, deri enfeksiyonları, büyüme bozuklukları ve beslenme etkinliğinde düşme meydana gelebilir.

Vitamin C eksikliğinde; enfeksiyon ajanları ve parazitlere karşı duyarlılık, büyümede gerileme, kemik hastalıkları, iyileşmeyen yaralar, yumurta kalitesinde zayıflama, taşıma, ortam değişikliği, sıcaklık gibi stres faktörlerine karşı artan duyarlılık, genel ve aşılama sonrası bağışıklık sistem reaksiyonlarında azalma ve fertilitede azalma görülebilir.

Megazol Kullanım Şekli ve Tarifnamesi

MEGAZOL Multivitamin Çözeltisi, yağda ve suda çözünen vitaminlerin kombinasyonu olup, bu vitaminlerin eksikliklerinde organizmanın normal fonksiyonunun sürdürülmesine katkıda bulunur. Stres durumlarında, enfeksiyon sonrası nekahat dönemlerinde, verim düşüklükleri ve fiziki güçsüzlük hallerinde destekleyici olarak kullanılması tavsiye edilir. Büyüme ve gelişmeye yardımcı olur.

Hayvan TürüTavsiye Edilen Miktar
Sığır, deve, at8 – 12 mL
Buzağı, koyun3 – 5 mL
Kuzu3 – 4 mL

Hayvanların yemlerine veya içme sularına katılarak uygulanması önerilir. Gerekli durumlarda haftada 2-3 kez uygulanabilir. Tavsiye edilen miktarlar, 150 L su veya 150 kg yem içindir.

GEBELİK VE LAKTASYONDA KULLANIM

Gebelik ve laktasyon döneminde, hedef türlerde kullanımı uygundur.

GENEL UYARILAR

Kullanmadan önce ve beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde bulundurunuz.

Kullanmadan önce prospektüsü okuyunuz.

DOZ AŞIMINDA BELİRTİLER

Doz aşımında kusma ve ishal görülebilir.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİM İÇİN UYARILAR

İlaçla temastan kaçınınız ve kullandıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Aktif maddeler veya yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan kişiler ilaç ile temas etmemelidir.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

Raf ömrü imal tarihinden itibaren 2 yıldır. İlk açıldıktan sonraki raf ömrü 28 gündür. Direkt güneş ışığından koruyunuz.

Oda sıcaklığında (15-25ºC’de) saklayınız. Buzdolabına koymayınız, dondurmayınız.

KULLANIM SONU İMHA VE HEDEF OLMAYAN TÜRLER İÇİN UYARILAR

Boş ambalaj ve şişeler tıbbi atık yönetmeliğine uygun olarak imha edilmelidir.

Her tür atık materyal yerel yasalara göre imha edilmelidir. Kullanım dışı ürün atık su ve drenaj sistemlerine atılmamalı, bu şekilde imha edilmemelidir.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

100 mL’ lik amber renkli cam şişelerde karton kutu içerisinde sunulmuştur. GMP+ koşullarına göre temiz odalarda steril filtrasyon teknolojisi ile üretilmiştir.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesi ile veteriner muayenehanelerinde ve eczanelerde satılır (VHR).

PAZARLAMA İZİN SAHİBİ ADI VE ADRESİ: ZOLEANT İLAÇ A.Ş Tekfen Tower Büyükdere Cad. No: 209 Kat:8 Ofis 31/2 Şişli/İstanbul

Exit mobile version