Maykomet

Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Maykomet
Enjeksiyonluk Çözelti
Veteriner Sistemik Antibakteriyel

BİLEŞİMİ
1 ml’de 300 mg Tilmikosin baza eşdeğer Tilmikosin fosfat içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Maykomet Enjeksiyonluk Çözelti, tilmikosine duyarlı gram pozitif ve gram negatif bakterilere karşı etkili bir formülasyondur. Tilmikosin, tilosin’den sentezlenmiş yarı sentetik makrolit grubu bir antibakteriyeldir. Bakteri hücresinde protein sentezini inhibe ederek etki gösterir. Etki spektrumu açısından tilosine benzer ancak Pasteurella sp.’ye ondan daha etkindir. Başlıca şu bakterilere etkilidir; Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Corynebacterium pyogenes, Clostridium perfringens ile Mycoplasma türleri ve Pasteurella haemolytica, Pasteurella multocida, Haemophilus somnus ve Fusobacterium necrophorum.

Sığırlarda deri altı yolla uygulama sonrası 1 saat içinde pik plazma yoğunluğuna ulaşır. Akciğerlerde serumdaki düzeyinin yaklaşık 60 katı bir konsantrasyona ulaşır ve bu konsantrasyon 3 günden fazla bir süre devam eder.

Maykomet KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

Maykomet Enjeksiyonluk Çözelti, sığır ve koyunlarda özellikle Pasteurella haemolytica ve duyarlı diğer mikroorganizmaların yol açtığı solunum yolu enfeksiyonları (BRD) ile; koyunlarda duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu mastitler ve Chlamydia psittaci abortlarının sağaltımında kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde, Sığır ve koyunlarda:
Farmakolojik doz: 10 mg Tilmikosin/kg canlı ağırlık dozda, tek doz olarak, deri altı yolla uygulanır (Pratik doz: 1 ml/30 kg canlı ağırlık).
Enjeksiyon yeri ön ayakların arkası ve kaburgaların üst kısmıdır.
25 ml’den daha fazla kullanılması gerektiğinde, toplam miktarın bölünerek iki ayrı yere enjekte edilmesi önerilir.
Uygulamadan 48 saat sonra sonuç alınamayan vakalarda teşhis yeniden gözden geçirilmelidir.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20, 50 ve 100 ml’lik kahverengi flakonlarda/karton kutulu olarak takdim edilmiştir.

Exit mobile version