Kurusef

Kurusef

Kurusef
Kuru Dönem Meme İçi Antibakteriyel Süspansiyon
Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır

BİLEŞİMİ: Sarımsı krem renkte süspansiyon içeren her 10 g’ lik enjektörde 300 mg Sefapirin aktivitesine eşdeğer Sefapirin benzatin bulunur.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Sefapirin, bakterisidal etkili, betalaktam grubundan ilk jenerasyon bir antibiyotiktir. Bakteri hücre duvarında protein sentezini engelleyerek etki gösterir. Sefapirin, beta laktamazlara penisilinlerden daha dayanıklı olduğundan stafilokok türlerine ve streptokok türlerine oldukça etkilidir. Benzatin tuzu meme içi verildiğinde geç emilen ve memede daha uzun süre kalan, çözünürlüğü az olan bir bileşiktir. Yavaş salınan baz içinde, kuru döneme uygun şekilde formüle edilmiştir. Meme dokusundaki dağılımı, dokunun ödemli olması durumunda kan akışının yavaşlaması nedeniyle gecikebilir. Memeden diğer dokulara geçen sefapirin, formülasyonun özelliği nedeniyle uygulamadan 42 gün sonra ette kalıntı oluşturmayacak seviyelere iner. Temel olarak memedeki kalıntı laktasyonla, bir kısmı da idrarla atılır.

KULLANIM SAHASI

Kurusef Kuru dönemdeki ineklerde, sefapirine duyarlı etkenlerden kaynaklanan mastit tedavisinde kullanılır.

Kurusef UYGULAMA VE DOZAJ

Her enfekte meme lobuna 1 enjektör içeriği verilir. İlaç verilecek olan meme lobu uygulamadan önce tamamen sağılıp boşaltılmalı ve meme başı temizlenmelidir. Uygulama bir kere yapılır.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN UYARILAR

Parankimatöz mastit olgularında meme içi tedavi, uygun parenteral tedavi ile desteklenmelidir. Akut yangılı durumlarda non-steroid antienflamatuvar uygulanması tedaviyi destekleyici etki sağlayabilir.

İSTEMEYEN/YAN ETKİLER

Penisilinlerin en önemli yan etkileri akut anafilaksi ve kollapstır. Ayrıca daha az şiddette ama daha sıklıkla aşırı duyarlılık reaksiyonları (ürtiker, ateş, anjiyonörotik ödem gibi) görülebilir. Anafilaksi oluşursa epinefrin ve/veya oksijen, I.V. steroid uygulanmalıdır. Duyarlı meme derisinde kızarıklık ve deride döküntüler gözlenebilir.

Kurusef İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Fenikoller ve tetrasiklinler gibi bakteriyostatik ilaçlarla birlikte uygulanmamalıdır. Nörotoksik ve nefrotoksik ilaçlarla birlikte verilmemelidir.

DOZ AŞIMINDA BELİRTİLER VE TEDBİRLER

Aşırı doz halinde akut toksikasyon belirtileri gözlenebilir. Antihistaminikler ve atropin ile müdahale edilmelidir. Önerilen dozun üzerindeki uygulama, sütte 4 günden fazla bir süre antibiyotik kalıntısına neden olabilir.

GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S.): Tedavi süresinde ve son uygulamayı izleyen 42 gün geçmeden inekler kesime sevk edilmemelidir. Son uygulamayı izleyen 19 gün (38 sağım) içinde elde edilen inek sütleri insan gıdası olarak kullanılmamalıdır. Doğumdan sonraki 3 gün süresince elde edilen sütler insan gıda kullanılmamalıdır.

KONTRENDİKASYONLARI

Laktasyon dönemindeki süt ineklerinde kullanılmamalıdır. Sefalosporinlere ve penisilin türevlerine aşırı duyarlı olduğu bilinen hayvanlarda kullanılmamalıdır.

GENEL UYARILAR

Kullanılmadan önce ve beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekimine danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde bulundurunuz.

KULLANICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİMLER İÇİN UYARILAR

Sefalosporinlere ve penisilin türevlerine duyarlı olduğu bilinen kişiler ilaca hiçbir şekilde temas etmemelidirler. Duyarlı kişilerin ilaca ağız, deri veya inhalasyon yoluyla maruz kalması sonucu yüz, göz veya dudaklarda şişme, nefes almada zorluk gibi belirtilerin meydana gelmesi halinde acil tıbbi müdahale gerekir. Bu durumda ilaç ve etiketi ile birlikte hekime başvurulmalıdır.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

25°C’nin altında saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalı ve dondurulmamalıdır. Işıktan korunarak saklanmalıdır. Raf ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

10 g’lik polietilen enjektörler 50 adetlik karton kutuda satışa sunulmaktadır.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesi ile eczanelerde, veteriner muayenehane ve polikliniklerinde satılır (VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ: 06.05.2019

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PAZARLAMA İZNİ TARİHİ VE NO: 09.11.2006-17/015

PAZARLAMA İZNİ SAHİBİ: TOPKIM – Topkapı İlaç Premiks San. ve Tic. A.Ş. Çavuşoğlu Mah. Başkumandan Cad. No:28 Kartal / İstanbul

ÜRETİM YERİ: Provet Veteriner Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Çekirdeksiz Org. San. Böl. 210. Cd. No:7 Polatlı / Ankara

Exit mobile version