Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği 17. Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi 3-4 Kasım 2023
DAVET MEKTUBU
Sevgili Meslektaşlarımız,
Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği olarak 17.’sini gerçekleştireceğimiz Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi için 3-4 Kasım 2023 tarihleri arasında WOW İstanbul Hotels & Convention Center’da bir araya geleceğiz.
Ulusal ve Uluslararası platformda alanında uzman ve tanınmış konuşmacıların katılacağı kongremizde bilgi dinamiğini sağlama ve yenilikleri paylaşmayı hedeflemekteyiz. Kongremiz mesleki gelişimin yanı sıra değerli sponsor firmalarımızın da katılımı ile daha keyifli hale gelecektir.
Meslektaşlarımız kongremiz boyunca kahve araları, yemekler, kokteyl ve gala yemeği sırasında kıdemli araştırmacılarla tanışarak bilimsel değeri yüksek yeni projeler geliştirebilecekleri bir ortam bulacaklardır.
Küçük Hayvan Veteriner Hekimliğinin her alanında farklı konu başlıklarıyla 3 ayrı salonda aynı anda eğitimlerimiz gerçekleşecek olup bilgilerimiz, deneyimlerimiz ve sorunlarımızı paylaşacağımız kongremizde sizlerle bir araya gelmek en büyük dileğimiz.
Mesleki sevgi ve saygılarımızla…
Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği 17. Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi KURULLAR
ORGANİZASYON KOMİTESİ
Dernek Başkanı
Erkut GÖREN
Bilimsel Program ve Davetli Konuşmacı Sorumlusu
Dr. Müjgan Çevik AKSAY
Gözde Beste AKSÖZ
Sponsorluk ve Firma İlişkileri Sorumlusu
Akın Ziya ÜNAL
Uğur SUCU
Reklam ve Tanıtım Sorumlusu
Kadir Uğur BAZAN
Tameris Melek BİLGİN
Kayıt ve Katılımcı İlişkileri Sorumlusu
Elif TEZGÖR
Buket Neşe KALPAKÇI
Öğrenci İletişim Sorumlusu
Sara Ece ULUTÜRK
Kongre Saymanı
Ömer TUNCER
BİLDİRİ
Bildiri Kabul Son Tarihi: 15 Eylül 2023
Kongreye gönderilen bütün bildiriler araştırma kategorisinde değerlendirilecektir.
Bildiri gönderim kuralları:
- 17. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi bildirileri, poster ve sözel bildiri olarak kabul edilecektir.
- Orijinal çalışmalar, olgu sunumları, retrospektif çalışmalar bildiri olarak gönderilebilir.
- Kongreye gönderilen bildirilerin kesinlikle daha önce sunulmamış veya yayınlanmamış olması gerekmektedir.
- Sözel ve poster bildiri özetleri Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacaktır.
- Sunum şekli olarak Sözel ya da Poster seçilebilir. Ancak bilimsel program ve bildirinin içeriğine göre Bilimsel Komite bildirinin sunum şeklini değiştirebilir.
- Kongre Bilimsel Komitesi, içerik ve sunum şekli gibi özellikleri değerlendirerek 6 adet sözel bildiriyi sunulmak üzere seçecektir. Seçilen sözlü sunumlar 2-3 dakika soru-cevap kısmını içerecek şekilde 15 dakika içinde tamamlanmalıdır.
- Kabul edilen poster bildirilerde yazarlardan en az birinin, sözel bildirilerde sunumu yapacak kişinin kongre kayıt işlemlerini yaptırması zorunludur.
- Kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildirilerin yazım /dilinde herhangi bir değişiklik /düzeltme yapılmayacaktır. Yazarların gönderdiği bildiriler olduğu gibi kongre kitapçığında yer alacaktır. Gramer kurallarına uymayan ve yazım hataları olan bildiriler komite tarafından reddedilebilecektir.
- Başlıkta kısaltma kullanılmamalı ve çalışmayı yansıtmalıdır.
- Bildiri başlığının altında yazarların isimleri (adı-soyadı) ve kurumları yazılmalıdır. İletişim için sorumlu yazarın e-posta adresi, telefon ve faks numaraları eklenmelidir.
- Çalışmanın Etik Kurul onayı alınmış olmalı, onaylayan kurum ismi ve onay tarihi belirtilmelidir. – Bildirilerin içerisinde en fazla 2 tablo ve 2 grafiğe izin verilmekte, her ikisi de basit ve anlaşılır olmalıdır.
- Sunum özetleri başlık hariç 300 kelimeyi geçmemeli ve aşağıdaki bölümleri içermelidir:
Giriş: Çalışma hakkında genel bilgi verilmeli ve çalışmanın amacı açıkça belirtilmelidir.
Gereç ve Yöntem: Gereç (materyal) seçimi tanımlanmalı ve yöntem (metot) ayrıntılı bir şekilde açıklanmalıdır.
Bulgular: Veriler açıkça anlatılmalı ve istatistiksel verilerin sunulması gereklidir. ‘’Bulgular ileride tartışılacaktır’’, ‘’daha sonra sunulacaktır’’ tarzında ibareler taşıyan bildiriler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
Tartışma ve Sonuç: Çalışma sonucu net bir şekilde belirtilmelidir. Literatür ile karşılaştırma ve yorum içermemelidir. Çalışma sonuçlarının klinik anlamı vurgulanmalıdır. - Posterler 90 x 120 cm boyutlarında, karşıdan bakıldığında rahatça okunabilir olmalıdır.
- Kongrenin resmi dili Türkçe ve İngilizce’dir. Bildiri sunum dili olarak Türkçe kullanılmalıdır.
- Başvurular 4 Eylül 2023 tarihinden sonra kabul edilmeyecektir.
Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği 17. Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi KONUŞMACILAR
Carmel T Mooney MVB MPhil PhD DipECVIM-CA MRCVS
EBVS Avrupa Küçük Hayvan Dahiliye Veteriner Uzmanı
Küçük Hayvan Tıbbında (Endokrinoloji) RCVS Uzmanı
Carmel Mooney, 1986 yılında University College Dublin, İrlanda’dan mezun oldu ve sonraki 12 yılını Edinburgh ve Glasgow Veteriner Okullarında çalışarak geçirdi. Kedi hipertiroidizmi üzerine hem MPhil hem de doktora tezlerini tamamladı ve Küçük Hayvan Tıbbında (Endokrinoloji) RCVS Uzman Statüsü kazandı. 1999’da DipECVIM-CA ile ödüllendirildi. 1998’den beri, Küçük Hayvan Dahiliye Profesörü ve Küçük Hayvan Klinik Çalışmaları Bölüm Başkanı olduğu University College Dublin’de çalışıyor. Başlıca araştırma ve eğitim alanları köpek ve kedilerin endokrin bozukluklarıdır. Hem ulusal hem de uluslararası alanda geniş çapta konferanslar verdi ve küçük hayvan endokrinolojisinde birçok araştırma makalesi yayınladı. Carmel, İngiliz Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Birliği ve Avrupa Dahiliye Veteriner Hekimliği Koleji – Refakatçi Hayvanlar Derneği’nin başkanıdır. Journal of Small Animal Practice dergisinin Editörlüğünü yapmıştır ve şu anda Frontiers in Veterinary Science, Comparative and Clinical Medicine dergisinin Özel Baş Editörüdür.
Elli Kalemtzaki, DVM, Sertifikalı Koç ve NLP Uygulayıcısı
Veteriner sektöründe ve veterinerlik pazarlamasında 18 pazarın bulunduğu bir bölgede 20 yıl geçiren ve Orta Avrupa ve Orta Doğu’da koçluk ve atölye çalışmalarına liderlik etme konusunda kapsamlı deneyime sahip olan Elli, veterinerlik profesyonellerinin meşguliyet tuzağından kurtulmalarına, daha kârlı bir veterinerlik uygulaması oluşturmalarına, yaşam boyu müşteri kazanmalarına ve iş yaşam dengesinin keyfini çıkarmalarına yardımcı olma konusunda tutkuludur. Elli, Yunanistan’daki Selanik Aristoteles Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur ve Atina’daki Ulusal Halk Sağlığı Okulu’ndan yüksek lisans derecesine sahiptir. Aynı zamanda 2010 yılından beri Toronto, Kanada’da Adler International tarafından sertifikalandırılmış Profesyonel Koç ve 2012 yılından beri Sertifikalı Nöro Linguistik Programlama Uygulayıcısıdır. Hellenic Veterinary Medical Society Yönetim Kurulu üyesi ve WSAVA Professional Wellness Group eş başkanıdır.
Georg von Samson-Himmelstjerna
Dr. Georg von Samson-Himmelstjerna Parazitoloji Profesörü ve Berlin Freie Universität Parazitoloji ve Tropikal Veterinerlik Enstitüsü Direktörüdür. Şu anki görevinden önce Hannover Veterinerlik Üniversitesi’nde (TiHo) Moleküler Parazitoloji Profesörü olarak çalışmıştır. Almanya’da daha önce veteriner hekimliği diplomasını, doktorasını ve veteriner parazitoloji habilitasyonunu almıştır. 1996-2000 yılları arasında Bayer AG’de moleküler helmintoloji laboratuvarı başkanı olarak çalışmış ve birçok yeni antiparaziter ilacın geliştirilmesinde aktif rol almıştır. Başlıca araştırma alanları arasında antelmintik etki şeklinin ve antiparazit ilaca direnç mekanizmalarının moleküler olarak incelenmesi yer almaktadır. Özellikle equine mide-bağırsak parazitlerinde antelmintik direnç konusu, çok sayıda temel araştırma ve saha çalışması yaptığı bir alan olmuştur. 2021 yılından bu yana FU Berlin Veterinerlik Bölümü’nde Direnç Araştırmaları Veterinerlik Merkezi’nin (Tiermedizinische Zentrum für Resistenzforschung, TZR) yönetim kurulu başkanıdır. 12500’den fazla atıf alan 240’tan fazla bilimsel yayının (ortak) yazarıdır ve mevcut h-indeksi 59’dur (google scholar 24.07.2023).
Prof. Dr. Gilles Dupré
Gilles Dupré Fransa’da mezun oldu ve cerrahi eğitimini Fransa’da, Veterinerin cerrahi bölümü. okulda ve ABD’de küçük hayvan cerrahisinde asistan olarak Ohio Devlet Üniversitesi. Fransa’da Prof. Dupré ortaklarıyla birlikte en büyük yönlendirmeyi geliştirdi Avrupa’da uzmanlaşma ve sevk uygulamasının yolunu belirleyen klinik. İlkini yarattı Stajlar ve ikamet programları ile gelişime önemli katkılarda bulundu. Avrupa’da ve diğer birçok Avrupa ülkesinde veterinerlik uzmanlığı. O oldu 1993 yılında Avrupa Veteriner Hekimler Koleji Diplomatı. 2005 yılında Viyana Veteriner Üniversitesi (Avusturya) tarafından Bölüm Başkanı olarak atandı. küçük hayvan cerrahisi, oftalmoloji, diş hekimliği, fizik tedavi ve rehabilitasyon. Aynı zamanda Prof. Dupré Avrupa İleri Düzey Okulu’na katıldı. Cerrahi müfredatını oluşturduğu Veterinerlik Çalışmaları (ESAVS) yeni bilgiler getirdi Avrupa ve Asya’nın her yerindeki lisansüstü öğrencilere. Prof. Dupré şunu söylüyor: Akademik ve akademik olmayan ortamlarda binlerce ders verdi ve onurlandırıldı. 2021’de Cluj-Napocca Üniversitesi’nden fahri doktor. Birkaç cerrahi müdahalenin yanı sıra Bölümlerde Prof. Dupré günümüzde uygulanan birçok cerrahi tekniğin kurucusudur. dünya çapında standart prosedürler olarak. Bu, yüzlerce eserin yayınlanmasıyla yansıtılmaktadır. küçük hayvanların gelişiminin temel taşları haline gelen makaleler ve kitap bölümleri ameliyat. Gilles Dupré artık cerrah ve uluslararası olarak aktif olarak çalıştığı ülkesine geri döndü. öğretim Görevlisi. Öğretim faaliyetleri Avrupa çapında ve ötesinde, akademik ve akademik olmayan ortamlarda, aynı zamanda en prestijli kongrelerde konuk konuşmacı olarak yer almaktadır. Ameliyata olan tutkusunu paylaşmak için dünyayı dolaşıyor. Çok az teklife tanık oluyorum Diplomatlar ve uzmanlara yönelik uygulamalı eğitimlerin ardından Prof. Dupré yeni bir eğitim başlatmaya karar verdi “Veteducation vet” adlı kurum. İlk ustalık sınıfları 2022 ve 2023’te gerçekleşti.
Dr Heidi Radke DrMedVet, DipECVS, MA (Cantab), AFHEA, FRCVS
Avrupa Küçük Hayvan Cerrahisi Uzmanı
RCVS tarafından tanınan Küçük Hayvan Cerrahisi Uzmanı (Ortopedi)
Kraliyet Veteriner Cerrahlar Koleji Üyesi
İsviçre Zürih Üniversitesi Vetsuisse Fakültesi Danışman ve Öğretim Üyesi
Birleşik Krallık Cambridge Üniversitesi Girton Koleji Üyesi
Heidi, küçük hayvan ortopedik cerrahisi alanında tutkulu bir klinisyen, klinik araştırmacı ve eğitimcidir. Almanya, İsviçre, ABD ve Birleşik Krallık’taki üniversitelerde eğitim görmüş ve çalışmış, ayrıca özel muayenehane deneyimi olan Heidi, veteriner hekimliği ve küçük hayvan ortopedik cerrahisi konusunda uluslararası bir bakış açısına sahiptir. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde geçirdiği 16 verimli yılın ardından Heidi, İsviçre’ye geri döndü ve 2022 yılında Zürih Üniversitesi’ndeki mevcut görevine başladı. Heidi, veteriner hekimlik uzmanlıklarının ve kariyerlerinin tüm aşamalarında öğrencilere ve veteriner hekimlere eğitim verme konusunda çok deneyimlidir, etkili ve eğlenceli öğrenme yöntemleri geliştirme konusunda heveslidir. Heidi, ECVS sınav komitesinin bir üyesidir. Heidi, hasta sahibi tarafından bildirilen sonuç ölçümleri konusunda özel bir araştırma ilgisine sahiptir. Veteriner ortopedi hastaları için kapsamlı sonuç kayıtları geliştirmeyi amaçlayan AO Global Data projesinin AO VET Lideridir.
İbrahim Mert Polat
Lisans eğitimini takiben 2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Ankara üniversitesi veteriner fakültesinde 2012 yılında bilim doktoru unvanını aldı. 2013 yılından itibaren Kırıkkale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde 44 araştırma makalesi, 32 kongre bildirisi ve 23 bilimsel araştırma projesi bulunmaktadır. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Veteriner Hekimler Derneği, Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği, Türk Veteriner Jinekoloji derneği ve Türk BUİATRİ derneklerine üyelikleri ve yönetici görevleri bulunmaktadır. Following his undergraduate education, he started to work as a research assistant in Kırıkkale University, Faculty of Veterinary Medicine, Department of Obstetrics and Gynecology in 2005. In 2012, he received his doctorate degree from Ankara University, Faculty of Veterinary Medicine. Since 2013, he has been working as a researcher and lecturer at Kırıkkale University. He has 44 research articles, 32 congress papers and 23 scientific research projects at national and international level. He has memberships and executive duties in Ankara Region Chamber of Veterinarians, Association of Veterinarians, Association of Clinician Veterinarians, Turkish Veterinary Gynecology Association and Turkish BUIATRI associations.
Paul Freeman Dip ECVN
Paul Freeman, 30 yılı aşkın süredir çeşitli kariyere sahiptir ve çalışma hayatına karma genel pratisyen veteriner hekimi olarak başlamıştır. 2008’de Cambridge Üniversitesi’nde nörolojide alternatif bir uzmanlığa başlamadan önce sevk ortopedi cerrahı olarak kendini geliştirmiştir. Bu, sonunda 2014’te Avrupa Veteriner Nöroloji Diplomasının yanı sıra RCVS ve Avrupa Uzmanı statüsüne yol açmıştır. Paul, 2016 yılında Cambridge Üniversitesi, Queen’s Veterinary School Hospital’da Baş Klinik Nörolog olmuştur ve o zamandan beri Cambridge’deki nöroloji servisi hızla büyümektedir. Paul şu anda dört kıdemli uzman meslektaşıyla birlikte çalışıyor, ayrıca üç asistan ve iki doktora öğrencisini yönetiyor. Başlıca araştırma ilgi alanları, omurilik yaralanması, özellikle köpeklerde intervertebral disk herniasyonu ve fenestrasyondur. Paul, bir nörolog olarak kariyerine başladığından beri çok sayıda çalışma ve inceleme yayınlamıştır ve hem Birleşik Krallık’ta hem de denizaşırı ülkelerde geniş çapta konferanslar vermiştir. 2020’de pratisyen hekimleri hedefleyen ve çok iyi karşılanan yeni bir nöroloji ders kitabının yazarlarından biri olmuştur.
Jens Häggström, DVM, PhD, DECVIM-CA (Kardiyoloji)
Jens Häggström temel veteriner hekimlik eğitimini 1990 yılında tamamlamıştır. Doktora derecesini 1996 yılında aldı ve 2000 yılında Uppsala’da İç Hastalıkları alanında Doçent oldu, 2003 yılında Profesör, 2012 yılında aynı konuda Profesör (Kürsü Başkanı) ve 2014 yılında Küçük Hayvan Hekimliği ve Cerrahisi Bölüm Başkanı oldu. 2022-2023 yılları arasında Uppsala’daki Üniversite Eğitim Hastanesi’nde Klinik Hizmetler Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Jens Häggström 1998 yılından beri ECVIM-CA Diplomatıdır. Uluslararası hakemli dergilerde, kongre bildirilerinde ve ders kitabı bölümlerinde çok sayıda orijinal makalenin yazarı ve ortak yazarıdır. Jens Häggström, köpeklerde Miksomatöz Mitral Kapak Hastalığında farklı ilaçların etkisini araştıran SVEP, QUEST ve EPIC çalışmalarının Baş Araştırmacısıdır. Köpeklerde Miksomatoz Mitral Kapak Hastalığı ile ilgili 2009 ve 2019 ACVIM Konsensüs bildirileri ve Feline Kardiyomiyopati ile ilgili 2020 ACVIM Consensus bildirisi için panelist olarak yer almıştır.
Jeremy Mortier
Jeremy, 2008 yılında Toulouse Ulusal Veterinerlik Okulu’ndan DVM olarak mezun olmuş, ardından Alfort Ulusal Veterinerlik Okulu’nda Küçük Hayvan Tıbbı ve Cerrahisi alanında dönüşümlü staj yapmış ve sonrasında Toulouse Ulusal Veterinerlik Okulu’nda Küçük Hayvan İç Hastalıkları alanında uzmanlık stajı yapmıştır. Jeremy, 2 yıl özel muayenehanede çalıştıktan sonra Liverpool Üniversitesi’nde Küçük Hayvan Tanısal Görüntüleme alanında ihtisas yaptı ve 2017 yılında ECVDI kurul sertifikasına sahip oldu. Bir yıl özel bir muayenehanede radyolog olarak çalıştıktan sonra, Liverpool Üniversitesi’ne kıdemli öğretim görevlisi olarak geri döndü ve 2020 yılına kadar Paris’teki Alfort Ulusal Veterinerlik Okulu’nda küçük hayvan tanısal görüntüleme başkanı oldu. Jeremy aynı zamanda VetCT’de destekleyici radyolog olarak görev yapmaktadır.
Joanna Hedley BVM&S DZooMed (Sürüngen) DipECZM (Herpetoloji) MRCVS
Joanna, 2003 yılında Kraliyet (Dick) Veterinerlik Çalışmaları Okulu’ndan mezun olmuş ve R(D)SVS’de Egzotik Hayvan ve Yaban Hayatı tıbbı alanında ihtisas yapmadan önce karma, küçük hayvan, egzotik ve yaban hayatı uygulamalarında zaman geçirmiştir. RCVS Zoolojik Tıp Diplomasını 2012 yılında ve ECZM uzman statüsünü herpetoloji alanında 2014 yılında almıştır. Halen Londra’daki Kraliyet Veteriner Koleji’nde Egzotik Hayvanlar Servisi Başkanı olarak görev yapmaktadır
Minna Rinkinen
Minna Rinkinen, 1994 yılında Helsinki Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuştur. Küçük Hayvan Hastalıkları ulusal uzmanlığını 2001 yılında tamamlamıştır. 2004 yılında probiyotikler ve köpeklerin bağırsak mukozal immünolojisi üzerine tezini savunmuştur. 2007 yılından bu yana Helsinki Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Küçük Hayvan Hekimliği alanında yardımcı profesör olarak görev yapmaktadır. Minna, özel küçük hayvan uygulamalarında uzun bir deneyime sahiptir ve ayrıca CE etkinliklerinde takdir edilen bir konuşmacıdır. Küçük hayvan gastroenterolojisi ve klinik beslenmeye ilgisi vardır. Halen Evidensia Tammisto Veteriner Hastanesinde iç hastalıkları konusunda Kıdemli Danışman ve Evidensia Finlandiya’da kıdemli beslenme danışmanı olarak çalışmaktadır. Minna, klinik işlerin dışında da zamanını veteriner hekimliğe adadı. Finlandiya Veteriner Hekimler Derneği’nin uzun süreli yönetim kurulu üyesi ve eski başkanı ve Finlandiya’nın WSAVA temsilcisidir. Halen WSAVA Küresel Beslenme Komitesi üyesidir.
Natasha Mitchell MVB DVOphthal MRCVS
University College Dublin’den veteriner hekim olarak mezun olduktan sonra oftalmolojiye yoğun ilgi göstermiştir Avustralya ve Birleşik Krallık’ta çalışmıştır. 2004 yılında Veteriner Oftalmoloji alanında RCVS Sertifikası aldı. Daha sonra Herefordshire’daki Göz Veteriner Kliniğine katıldı ve burada 2011 yılında aldığı RCVS Veteriner Oftalmoloji Diploması için alternatif bir ihtisas programını tamamladı. Natasha, Veteriner Oftalmoloji alanında İrlanda Veteriner Konseyi tarafından tanınmış bir uzmandır. Veteriner oftalmolojisinde eğitim uygulamaları oluşturmanın yanı sıra dergi makaleleri, ders kitabı bölümleri ve iki ders kitabı yayınladı. BVA / KC / ISDS programında panelisttir ve köpeklerde göz testi hizmeti sunmaktadır. Avustralya ve Yeni Zelanda Veteriner Bilim Adamları Koleji (ANZCVS) tarafından sağlanan Veteriner Oftalmoloji Bursu için danışmanlık yapmaktadır.
Sylvia Masson
Sylvia Masson, davranışsal tıp uzmanı (ECAWBM diplomatı) Fransız bir veterinerdir. Faaliyetlerini 2008’den bu yana Clinique de la Tivollière’nin kurucu ortağı olarak yürütmektedir. Grenoble. On yıllık genel pratisyenlik ve davranışsal konsültasyonlardan sonra artık Faaliyetini yalnızca veteriner psikiyatri alanında yürütmektedir. Şok tasmaları ve tedavileri konusunda birçok uluslararası yayının yazarıdır. Köpek ve kedilerin psikiyatrik bakımının sonuçları. Düzenli olarak köpek eğitmenlerine, veterinerlere ve hemşirelere dersler vermektedir ve aynı zamanda şu kitapların da birkaç kitap yazarıdır.
Nicola Decaro
İletişim
Kongre Mekanı
Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği 17. Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi 3-4 Kasım 2023
WOW İstanbul Hotels & Convention Center
İnternet adresi: khvhdkongre com