Ketopet Palatable

Non-steroid Antienflamatuar, Analjezik ve Antipiretik

Ketopet Palatable

Ketopet Palatable

Ketopet Palatable

Ketopet Palatable 20 mg Oral Tablet

Non-steroid Antienflamatuar, Analjezik ve Antipiretik

BİLEŞİMİ

Krem renkli, benekli, kemik şeklinde, ortası çentikli her tablet 20 mg ketoprofen içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Ketoprofen arilpropiyonik asit grubuna bağlı non-steroid antienflamatuar, analjezik, antipiretik, antiendotoksik ve antibradikinin etkili bir maddedir. Ketoprofenin antienflamatuar etkisi, siklooksijenaz (COX) enzimlerinin baskılanması yoluyla yangılı dokuda prostaglandinlerin sentezini engellemesi sonucunda meydana gelir. Ketoprofen hem siklooksijenaz hem de lipooksijenaz yolunu inhibe eder. Siklooksijenaz inhibisyonu ile araşidonik asitten vazoaktif, enflamatuar, piretik etkili ve trombosit agregasyonunu sağlayan tromboksan A2, prostaglandin ve prostasiklinlerin oluşumunu engeller. Lipooksijenaz inhibisyonu ile de vasküler permeabiliteyi artıran, lökositler üzerindeki şemotaktik özelliğinden dolayı enflamatuar etkili olan lökotrienlerin oluşumunu engeller.

Ketoprofen, oral olarak uygulandıktan sonra sindirim kanalından iyi emilir. Sindirim kanalında bulunan besinler emilme hızını azaltır, ama emilme oranını genellikle değiştirmez. 1 saat sonra plazmada doruk yoğunluğa ulaşır. %99 oranında plazma proteinlerine bağlanır. Yaklaşık plazma yarı ömrü köpekler için 5 saattir. Biyoyararlanımı % 85 – 100’dür. Karaciğerde glukuronik asitle birleştirildikten sonra büyük ölçüde (%90) ilk 24 saat içinde idrarla atılır.

KULLANIM YERİ / ENDİKASYONLARI

Ketopet Palatable 20 mg Oral Tablet; köpeklerde antienflamatuar, analjezik ve antipiretik amaçla; tendo, iskelet-kas sistemi ağrıları, yangılı durumları ve romatizmal bozukluklarında, aseptik eklem yangılarında (travmatik arthritis – synovitis, tendinitis, osteochondritis dissecans, osselets, laminitis), yumuşak doku şişlikleri, operasyon sonrası yangılarında ağrının azaltılmasında kullanılır.

Yüksek ateş ile birlikte seyreden solunum sistemi enfeksiyonları ve diğer ateşli hastalıklarda; antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak, endotoksik şoklarda akut yangının giderilmesi amacıyla; sindirim sistemi bozukluklarından kaynaklanan ağrı ve sancılarda kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Ketopet Palatable 20 mg Oral Tablet; köpeklere 1 mg ketoprofen / kg canlı ağırlık / gün dozda oral olarak uygulanır. Pratik olarak; köpeklere 20 kg canlı ağırlık için 1 adet Ketopet Palatable 20 mg Oral Tablet verilir. Tedaviye 5 gün süre ile devam edilir. Ketopet %1 Enjeksiyonluk Çözelti’nin uygulanmasını takiben, Ketopet Palatable 20 mg Oral Tablet verilerek, tedaviye toplamda 5 gün devam edilir.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN ÖZEL UYARILAR

Antibiyotik tedavisiyle kombine bir şekilde uygulanarak tedavi etkisi artırılabilir. Ketoprofenin antibradikinin aktivitesine bağlı olarak bronkospazmlara karşı etkili olması, solunum sistemi hastalıklarının tedavisindeki önemini artırmaktadır.

Prostaglandin sentezini engellediğinden, operasyon sonrası kullanımında kanama eğiliminin artması söz konusudur. Bu nedenle operasyon sonrası kanamaların durdurulması yönünde önlemler alınmalıdır. Bu amaçla vitamin K1 enjeksiyonu yapılabilir.

Damar içi uygulamalar vücut ısısında ve yavaş yapılmalıdır.

6 haftalıktan küçük hayvanlarda güvenliği kanıtlanmadığından, kullanılması risklidir. Uygulanması halinde hayvanlar dikkatle gözlem altında tutulmalıdır.

Hipotansif, hipovolemik ve dehidre hayvanlarda renal toksisiteyi artırma riski bulunmaktadır.

İSTENMEYEN / YAN ETKİLERİ

Uzun süreli kullanımını takiben gastrointestinal irritasyon, şiddetli durumlarda ülserasyon veya kanamaya neden olabilir.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Ketoprofen diüretikler, antikoagulan ilaçlar, nefrotoksik ilaçlar ve diğer non-steroid antienflamatuar ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır. Varfarin, fenilbutazon ve heparin ile birlikte kullanılmamalıdır. Ayrıca, uygulamadan sonraki 24 saat içinde diğer non-steroid antienflamatuar ilaçlar verilmemelidir.

DOZ AŞIMINDA BELİRTİLER, TEDBİRLER VE ANTİDOT

Köpeklerde geniş bir güvenlik marjına sahiptir. Köpeklere, önerilen dozun 10 katı yüksek dozda, 90 gün süresince uygulandığında gastrointestinal bozukluklara (diyare, anoreksi, vs.) ve hafif kilo kaybına neden olmuştur. 36 mg/kg/gün dozun üzerinde uygulandığında gastrointestinal sistem, karaciğer ve böbreklerde klinik ve histolojik olarak toksik etkiler gözlenmiştir.

KONTRENDİKASYONLARI

Ketoprofene aşırı duyarlılığı bulunan hayvanlarda, kalp, karaciğer ve böbrek yetersizliği bulunan hayvanlarda kullanılmamalıdır.

Gebelikte kullanım: Köpeklerde fertilite ve reprodüktif fonksiyon üzerine etkileri araştırılmadığından, damızlık ve gebe hayvanlarda kullanılmamalıdır.

GENEL UYARILAR

Veteriner hekime danışmadan kullanmayınız. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz. Kullanılan ambalajlar çöp kutusuna atılarak imha edilmelidir.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Deriye ve göze temas ettirmeyiniz. Teması halinde derinizi, ellerinizi ve gözlerinizi bol su ile yıkayınız.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

Kendi ambalajında ve oda sıcaklığında (15 – 25 °C), ışıktan koruyarak saklayınız. Raf ömrü, üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

Her tablet alüminyum folyo poşet ile kaplıdır ve 25 ve 50 tabletlik karton kutularda satışa sunulmuştur.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesiyle; veteriner muayenehanelerinde ve eczanelerde satılır (VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ: 29.03.2012

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PAZARLAMA İZNİ TARİHİ VE NO: 29.03.2012 – 025/0085

PAZARLAMA İZNİ SAHİBİ VE ADRESİ: TEKNOVET İlaç San. ve Tic. A.Ş.

İ.O.S.B. Mah. Marmara San. Sitesi Marmara M Blok Sokak No: 16 34307 Küçükçekmece / İSTANBUL

ÜRETİCİ FİRMA VE ADRESİ: TEKNOVET İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Ç.O.S.B. Gazi Osman Paşa Mahallesi 18. Sokak No: 3 59500 Çerkezköy / TEKİRDAĞ

Exit mobile version