Kediler Çim Sever mi?

Kediler Çim Sever mi?

Kediler Çim Sever mi?. Evet, kediler çim severler. Çimi sevmekle kalmaz afiyetle yerler. Bazı evcil hayvan severler için çok garip gelen acaba kedimin bir sorunu mu var “kedim çim yiyor” diye bana sorduklarında hayır kediler çimen ve bazı bitkileri çok güzel yerler dediğimde yüzlerindeki şaşkın ifadeyi görmek güzel bir his uyandırıyor . 

Evimizin iki balkonu olduğunu düşünün ve kediniz bitkilerin olduğu balkonu daha çok sevecektir. Bazen saksılarımızın içine girmeye çalışması orada uyuması falan hepsi aslında bir toprak özlemi bir huzur arayışı diyebilirim.

Kediler Neden Çim Yer?

Şimdi kediler neden çim yer konusuna değinecek olursam aslında bir nedeni yok, bazı durumlarda (zehirlenme, hastalık vb) yiyebilirler. Bazen de damak zevki deyip bu nedenle yiyebilirler diyebilirim.

Kedim Çim Yiyor Ne Düşünmeliyim?

Aslında bunun ilk nedeni midelerinin ağrıması, zehirlenme gibi nedenleri düşünebiliriz. Bizler nasıl midemiz ağrıyınca ilaç veya alternatif bitkileri tercih ediyorsak, onlar da çimen, eğer bulamazlarsa da emekle yetiştirdiğimiz çiçeklerimizi yiyorlar. Ben bunun için çok kolay bir şekilde “kedi otu” yetiştiriyorum.

Ben Çim Yetiştirebilir miyim?

Elbette yetiştirebilirsiniz. Çimen veya kedi otunu küçük bir saksı da bile yetiştirebilirsiniz. Toprağın içine tohumları fazla derine batırmadan yerleştirin ve sulayın. Birkaç gün içinde de filizlenmeye başlayacaklardır. Birkaç santim uzayınca da kedilerinizin gözü başka bir şey görmeyecek ve sizin de çiçekleriniz kurtulacaktır.

Kedimin Çim Yemesinin Ne Gibi Bir Faydası Olacak?

Exit mobile version