İveral LA

İveral LA

İveral LA

İveral LA
Uzun Etkili Enjeksiyonluk Çözelti
Veteriner Endektosit

BİLEŞİMİ
İveral LA
1 ml’de 10 mg İvermektin içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

İvermectin, Streptomyces avermitilis kültürlerinden elde edilen makrosiklik lakton grubu bir bileşiktir ve 22, 23 dihidroavermektin B1a (H2B1a) (en az %80) ve 22, 23 dihidroavermektin B1b (H2B1b) (en çok %20)’nin karışımıdır. İvermektin, parazitlerin motorik ganglion sinapsislerinde (nematodlar) veya nöyromuskuler son plaklarda (arthropodlar) Gama Amino Butirik Asit (GABA) salgısını artırmak suretiyle klor (Cl-) kanallarını açık tutarak motorik sinir impulsunun geçişini önler; parazit felç olur ve ölür. Buna karşılık, ivermektin memeli hayvanlarda kan/beyin bariyerini aşıp merkezi sinir sistemi içinde yer alan GABA-erjik sinirlere yeterince nüfuz edemediği için, konak hayvana zarar vermeksizin parazitleri öldürür.

İveral LA Uzun Etkili Enjeksiyonluk Çözelti içerdiği sulu olmayan taşıt maddeler ile enjeksiyon bölgesinden yavaş emilir (depo etki). Taşıt maddeler düşük viskoziteli olduğu için kolay uygulanır. Plazma proteinlerine bağlı olarak taşınır. Dağılım hacmi yüksektir. Beyin-omurilik sıvısı hariç bütün dokulara, vücut sıvılarına nüfuz eder. Yağ dokularında depolanarak yavaş yavaş salınır. Esas olarak safra salgısı ile ve çok düşük oranda da idrarla atılır. Atılan maddenin %90’dan fazlası metabolize olmamış ana bileşiktir.

KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

İveral LA Uzun Etkili Enjeksiyonluk Çözelti, endo ve ektoparaziter etkinliğe sahip geniş etki spektrumlu bir müstahzardır.

İveral LA KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

İveral-LA Uzun Etkili Enjeksiyonluk Çözelti, sadece deri altı yolla uygulanır. Sığırlarda boyun bölgesinde veya scapula gerisinde gevşek deri altına, koyunlarda koltuk altı veya koltuk arkasında derinin gevşek bölgesinde deri altı yolla enjekte edilir. Uygulama yapılırken asepsi ve antisepsi kurallarına uyulmalı, kuru, steril iğne ve şırınga kullanılmalıdır.

Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
Sığır ve koyunlarda: 0.2 mg ivermektin/kg canlı ağırlık hesabıyla, 50 kg canlı ağırlık için 1 ml deri altı yolla uygulanır.
10 ml’yi aşan dozlarda doz ikiye bölünerek uygulanmalıdır.
Sadece deri altı yolla uygulanır. Kas içi veya damar içi yolla uygulanmaz.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20, 50, 100 ve 250 ml’lik kahverengi flakonlarda/karton kutuda takdim edilmiştir.

Exit mobile version