HAYVANLAR İÇİN EMEKLİLİK: Belçika’nın Yaşlı Hayvanlar İçin Emeklilik Evi

HAYVANLAR İÇİN EMEKLİLİK: Belçika’nın Yaşlı Hayvanlar İçin Emeklilik Evi

HAYVANLAR İÇİN EMEKLİLİK: Belçika’nın Yaşlı Hayvanlar İçin Emeklilik Evi

HAYVANLAR İÇİN EMEKLİLİK: Belçika’nın Yaşlı Hayvanlar İçin Emeklilik Evi. Tıpkı bizler gibi yaşayan ,nefes alan,beslenen dostlarımızın da yine bizler gibi yaşlandığını ve güçten düşüp bakım ihtiyacı duyduğunu unutmamalıyız.Son zamanlarda hayvan refahı üzerine ilgi çok geçte olsa artmaya başlamış ve bakıma muhtaç hayvanların son günlerini huzur içinde geçirebileceği yerlerin kurulması gündeme gelmiştir.Bunun son örneğini Belçikanın güneyinde kurulan hayvan bakım evinde görmekteyiz. Valerie Luycx tarafından yönetilen ev  son günlerini huzur içinde geçirmeleri amacı ile kurulmuş  150 hayvana ev sahipliği yapıyor. Bu barınak Belçika’nın güneyinde Hainaut eyaletinin Chievres kırsalında yer alıyor.

Belçika’nın güneyinde Hainaut eyaletinin Chievres kırsalında yer alıyor

Ev nüfusunda  yaşlı kediler,köpekler , tombiş bir domuz ,midilli ve keçi yer alıyor.Bu hayvanlar ya çok yaşlı ,yada sahipleri onlara bakamayacak kadar yaşlı. Aşağıdaki resimlerde ise ev sakinlerinden 15 yaşında bir Avrupa kedisi Azuria ve 9 yaşında Ramses isimli bir pug yer alıyor.

Azuria ve 9 yaşında Ramses

Valeria barınağı 2000 yılında eşi Serge ile kurmuş.Kuruluşunda ki amaçlarının hayvanlar için aile hayatını yeniden yaratmak olduğunu söylüyor.

 

Calin

Bu fotoğraftada poz verme konusunda çok da istekli olmayan Calin’i görüyoruz.

İnsanoğlunun daima hayatının bir parçası olmuş dostlarımızın ,zor zamanlarında da yanında olmamız gerektiğinin unutulmaması ,bunun bir borç olduğunun bilinmesi ve bu tür bakım evlerinin yaygınlaşması dileğiyle…


BBC

Sağlıklı Günler Dilerim…

Veteriner Hekimi Can Metin Yazıcı

Exit mobile version