Eritrotek

Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Eritrotek

Eritrotek

Eritrotek

Eritrotek Oral Çözelti Tozu

Veteriner Sistemik Antibakteriyel

BİLEŞİMİ

Eritrotek Oral Çözelti Tozu pembe – koyu pembe renkli, tarçın kokulu granüller halindedir. 4.5 g toz 210 mg eritromisin baza eşdeğer 226.8 mg eritromisin tiyosiyanat içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Eritromisin, Streptomyces erythreus’dan elde edilen makrolid grubu geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. Bakterilerde 50S ribozomal alt birimlere bağlanıp, büyüyen peptit zincirinin sonunda peptit bağının şekillenmesini bloke ederek; protein sentezinin bozulmasıyla etkinlik gösterir.

Eritromisin esas olarak bakteriyostatiktir, ancak yüksek yoğunluklarda bakterisit etkilidir. Etki spektrumuna giren bakteriler şunlardır:

Gram-pozitif aeroblar: Bacillus sp., Staphylococcus spp., Streptococcus spp. (penisiline dirençli beta-laktamaz salgılayanlar da dahil), Corynebacterium spp., Erysipelothrix rhusiopathiae

Gram-negatif aeroblar: Actinobacillus sp., Campylobacter spp., Leptospira sp.

Anaerobik bakteriler: Clostridium sp., Bacteroides spp. (B. fragilis hariç), bazı Fusobacterium sp., Actinomyces sp., anaerobik koklar

Pasteurella sp., Haemophilus spp., Enterococcus spp., bazı Bordetella sp., Legionella spp., Ehrlichia türleri orta derecede duyarlıdır.

Mycobacterium sp., Nocardia sp., Enterobacteriaceae, E. coli, Klebsiella spp., Pseudomonas spp., B. fragilis, Chlamydia psittaci dirençlidir.

Eritrotek Oral Çözelti Tozu oral yolla verildikten sonra ince barsakların üst kısmından kolayca emilir, 1 – 2 saat içinde pik plazma konsantrasyonuna ulaşır ve hızla tüm vücut doku ve sıvılarına dağılır. Karaciğer, akciğer ve böbreklerde yüksek oranlarda bulunur. Vücuttan büyük ölçüde safrayla, daha düşük miktarlarda da idrar yoluyla atılır.

KULLANIM YERİ / ENDİKASYONLARI

Eritrotek Oral Çözelti Tozu, tavuklarda gram-pozitif bakteriler ve özellikle penisiline dirençli stafilokok ve streptokoklardan ileri gelen enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Solunum sistemi enfeksiyonları, kronik solunum sistemi hastalığı (CRD), hava kesesi yangısı (air sacculitis), bulaşıcı nezle (enfeksiyöz koriza), enfeksiyöz bronşitis, enfeksiyöz sinüzitis ve Staphylococcus enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde, Eritrotek Oral Çözelti Tozu 21 mg eritromisin / kg / canlı ağırlık / gün doz hesabıyla, her 10 kg c.a. için tavukların içme suyuna yaklaşık 4.5 gram toz katılır. Uygulamadan 2 – 3 saat önce tavukların susuz bırakılması önerilir. Tedaviye 5 – 7 gün süre ile devam edilmelidir. İlaçlı su her gün taze olarak hazırlanmalıdır.

İSTENMEYEN / YAN ETKİLERİ

Önerilen sağaltım dozlarında herhangi bir yan etkiye sahip değildir.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Fenikoller, linkozamidler (klindamisin, linkomisin), tetrasiklinler, streptomisin ve diğer makrolid grubu antibiyotikler ile etki şekillerinin aynı olması nedeniyle birlikte kullanılmamalıdır. Eritromisin teofilin ve metilprednizolonun atılımını yavaşlattığından birlikte kullanılmamalıdır. Digitoksinin biyoyararlanımını artırabilir. Fenobarbital ve karaciğer mikrozomal enzimleri tarafından metabolize edilen diğer ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

DOZ AŞIMINDA BELİRTİLER, TEDBİRLER VE ANTİDOT

Ateş, deri döküntüleri ve eozinofil sayısında artış görülebilir.

GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S.): Tedavi süresince ve son ilaç uygulamasını takiben eti için yetiştirilen tavuklar 21 gün süreyle kesime sevk edilmemelidir. Tedavi süresince ve son ilaç

uygulamasını takiben 6 gün süreyle elde edilen tavuk yumurtası insan tüketimine sunulmamalıdır.

KONTRENDİKASYONLARI

Eritromisine duyarlılığı olanlarda, karaciğer yetmezliği bulunanlarda kullanılmamalıdır.

GENEL UYARILAR

Veteriner hekime danışmadan kullanmayınız. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz. Raf ömrü geçmiş ve ambalajı hasarlı ürünleri satın almayınız ve kullanmayınız.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİMLER İÇİN UYARILAR

Ürünle temastan kaçınılmalıdır. Uygulama sırasında bir şey yenilip içilmemeli ve sigara kullanılmamalıdır. İlaç uygulandıktan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

Kendi ambalajında, ağzı kapalı olarak, serin ve kuru bir yerde, oda sıcaklığında (15 – 25 °C), nem ve ışıktan koruyarak saklayınız. Raf ömrü, üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

Karton kutu içindeki 10 adet 4.5 g’lık alüminyum folyo poşetlerde, 20 g’lık beyaz renkli polietilen şişelerde, 10 adet 100 g’lık alüminyum folyo poşetlerde, 20 adet 50 g’lık alüminyum folyo poşetlerde ve kutusuz olarak 500 g ve 1000 g’lık beyaz renkli polietilen kaplarda satışa sunulmuştur.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesiyle; veteriner muayenehanelerinde ve eczanelerde satılır (VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ: 15.03.2012

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PAZARLAMA İZNİ TARİHİ VE NO: 05.11.2007 – 019/0023

PAZARLAMA İZNİ SAHİBİ VE ADRESİ: TEKNOVET İlaç San. ve Tic. A.Ş.

İ.O.S.B. Mah. Marmara San. Sitesi Marmara M Blok Sokak No: 16 34307 Küçükçekmece / İSTANBUL

ÜRETİCİ FİRMA VE ADRESİ: TEKNOVET İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Ç.O.S.B. Gazi Osman Paşa Mahallesi 18. Sokak No: 3 59500 Çerkezköy / TEKİRDAĞ

Exit mobile version