DFV Penemas

Veteriner Sistemik Antibakteriyel

DFV Penemas

DFV Penemas

DFV Penemas, Enjeksiyonluk Çözelti Tozu ve Çözücüsü/ Veteriner Sistemik Antibakteriyel

BİLEŞİMİ

DFV Penemas, Enjeksiyonluk Çözelti Tozu ve Çözücüsü beher toz şişede; steril, krem-beyaz renkli, ince toz halinde 5.000.000 I.U penethamate (hydriodide) içermektedir. 18 ml’lik çözücü ile toz karıştırıldığında elde edilen 20 ml’lik beyaz, steril çözeltinin beher ml’sinde; 250.000 I.U. penethamate bulunur.

KULLANIM SAHASI ve ENDİKASYONLARI

DFV Penemas, sığırlarda mastitis, duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen, bronşit, pneumoni ve bronkopneumoni gibi solunum sistemi enfeksiyonlarında endikedir.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

DFV Penemas, sadece kas içi yolla uygulanır. 18 ml’lik çözücü ile toz karıştırıldığında elde edilen 20 ml’lik beyaz, steril çözeltinin beher ml’sinde; 250.000 I.U. penethamate içerir. Sığırlarda; Mastitis tedavisinde 10 kg canlı ağırlığı günlük 0.5 ml DFV Penemas, uygulanır. Tedaviye 2 gün devam edilir. Pratikteki doz her ineğe günde 20 ml (1 flakon) şeklindedir.
Diğer hastalıkların tedavisinde 10 kg canlı ağırlık için günlük 0.4 – 0.6 ml DFV-PENEMAS uygulanır.

GIDALARDAKİ İLAÇ KALINTILARI HAKKINDA UYARILAR

İlacın Kalıntı Arınma Süresi (i.k.a.s) : Tedavi süresince ve son ilaç uygulanmasından sonra 60 saat (5 sağım) boyunca elde edilen inek sütleri insan tüketimine sunulmamalıdır. Tedavi süresince ve ilaç uygulanmasından sonra sığırlar 4 gün geçmeden kesime sevk edilmemelidir.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

Karton kutu içerisinde toz içeren renksiz, Tip I cam şişe ile 18 ml çözücü içeren renksiz, Tip II cam şeklinde arz edilmektedir.

Exit mobile version