California Spangled Kedi Irkı ve Özellikleri

California Spangled Kedi Irkı ve Özellikleri

California Spangled kedi ırkı, Ankara, Siyam, Amerikan Shorthair, Abyssinian, Manx ve Britanya ile ilgili stenografi ırkları arasında bir melez olan karma ırk olan bir kedidir. Enerjik, sadık ve sevgi dolu bu kedicikler, tüm ebeveyn ırklarının en iyi özelliklerinden bazılarını miras aldı.

California Spangled, vahşi bir kediye benzemek için yetiştirildiği iddaa edilmektedir. Bu kedi ırkı çok atletiktir ve enerjik olabilirler, ancak aynı zamanda onları mükemmel aile kedileri yapan sevgi dolu ve sosyal bir yanları da vardır. Sadece oyun ve egzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir ev ortamına sahip olduğunuzdan emin olun ve ayrıca altını çizerek ifade etmek gerekir ki melez ırkın günün uzun sürelerinde yalnız bırakılmanın iyi olmadığını unutmayın.

California Spangled Kedi Irkının Tarihi

Los Angeles’tan bir fizikçi ve senarist olan Paul Casey, türü piyasaya sürmekle tanınır. Vahşi görünümlü bir kedi yaratmaya kararlı olan Casey, merhum antropolog Dr. Louis Leakey ile yaptığı bir sohbetten ilhamını (bir leopar veya çita gibi) göz alıcı kürklü bir kediden aldı.

1971’de Afrika’daki Olduvai kazılarında çalışırken, Casey bölgedeki son leoparlardan birinin kaçak avcıların kurbanı olduğunu öğrenince şok oldu. Casey ve Leakey, insanların mini leopara benzeyen evcil bir kediye sahip olmaları durumunda vahşi hayvanı korumaya daha fazla eğilim gösterecekleri fikrini ortaya attılar.

Casey misyonunu bilimsel olarak yerine getirdi ve 1970’lerin başında dişi bir Geleneksel Siyam (Eski Stil veya Applehead olarak da adlandırılır) ve uzun saçlı, benekli gümüş bir Angora ile başlayan 11 nesil bir plan yaptı. Bu birliğin sonucu, blok şeklinde benekli gümüş bir erkekti. Casey daha sonra çekirdek kan hattını oluşturmak için British Shorthair, American Shorthair, benekli kahverengi tekir Manx ve Abyssinian‘ı ekledi. Her cins plana göre tanıtıldı ve çiftleşme sonuçları bir bilgisayara kaydedildi. Son nesilde, vahşi bir görünüm elde etmek için Malay ve Mısır’dan sokak kedileri eklendi.

1985’te Casey, küçük bir kedi meraklısı grubu tarafından hemen övülen istenen görünüme ulaştı. Casey sonunda, amacı nesli tükenmekte olan tüm vahşi kedileri korumak ve Spangled Cat’i tanıtmak için önlemler almak olan California Spangled Cat Association’ı (CSCA) kuracaktı. 1986’da Casey, Spangled Cat’i Neiman Marcus Noel kataloğuyla bir reklam kampanyası aracılığıyla halka tanıttı ve burada her birini 1.400 dolara sattı. Bununla birlikte, katalogda ayrıca tilki, kunduz ve ermin kürkleri de yer aldığı için hayvan aktivistlerinin protestoları devam edecekti.

Halkla ilişkiler tartışmasına rağmen, özellikle talep arzı çok aştığı için yeni kedi sıcak bir mal haline geldi. Medya kuruluşları, olası sahiplerle röportaj yapmak için her fırsatı aradı. Bu yeni keşfedilen tanıtım, Casey’nin koruma mesajını yaymasına yardımcı oldu, ancak stokunu büyük ölçüde tüketti.

Dünyanın her yerindeki yetiştiriciler, California Spangled Cat’i daha popüler hale getirmek için çok çalışıyor olsalar da, bugün var olan sadece 200 civarında kedi var. Yurt dışında kendi ülkesinden daha başarılı olduğunu da kanıtladı.

Irk, Uluslararası Kedi Derneği (TICA) ve Amerikan Kedi Derneği‘nden (ACA) Şampiyonluk Statüsüne doğru yavaş yavaş ilerliyor. Yeni Irk ve Renk statüsü için kabul edildi.

Irkın artık Avrupa’da iki Uluslararası Büyük Şampiyonu var. Ve 1994’te, Lassik adlı Büyük Spangled Şampiyonu, Paris’teki yaz yarışmasında Best of Show’u kazandı.

California Spangled Irkının Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
9-16Orta ila Büyük9-158-10 inçUSA

VÜCUT
California Spangled kedisi, kaslı bir vücuda sahip orta irilikte bir kedidir.

KAFA
Baş orta büyüklüktedir ve vücuda orantılıdır. Bıyık pedleri belirgindir.

KULAKLAR
Kulaklar yuvarlak uçlu, orta ila küçüktür.

TÜY YAPILARI
California Spangled kedilerinin yumuşak, pelüş tüyleri ve ince tüyleri vardır.

RENK
California Spangled kedileri bronz, altın, kahverengi, siyah, kömür, gümüş, kırmızı, mavi veya beyaz olabilir. Tüm renkler, bu kedinin inanılmaz derecede vahşi görünümüne katkıda bulunan iyi tanımlanmış noktalar, çizgiler ve rozetler gösterir. İşaretler ve arka plan rengi arasında yüksek kontrast arzu edilir.

GÖZLER
Gözler, aralarında en az bir göz genişliği olacak şekilde badem şeklindedir. Kaplama rengini tamamlarlar. “Kar Leoparı” beyaz California pullu kedilerin mavi gözleri varken, diğer renkler tipik olarak yeşil gözleri gösterir.

BACAKLAR VE PENÇELER
Bacaklar güçlü ve kaslıdır, patiler ise yuvarlak ve bacaklarla orantılıdır.

KUYRUK
Kuyruk konik profilli, uzun ve zariftir.

Kaliforniya Spangled Irkının Bakım Gereksinimleri

California Spangled, bir oyun seansına başlamak veya çevrelerinin en yüksek kısımlarını keşfetmek için her zaman hazır ve istekli olacaktır. Bu nedenle, sorumlu bir vasi olarak, öncelikle evlerinin yeterince geniş ve melez ırkın egzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için iyi donanımlı olduğundan emin olmanız gerekir.

Bir kedi ağacı olmazsa olmazdır veya odanız varsa, kedinin tırmanıp aralarından atlayabileceği kedi dostu raflar idealdir. Evinize güvenli bir katio ekleme seçeneğiniz varsa, California Spangled dışarıda güvenle olma şansını çok sevecek!

Yıllık sağlıklı yaşam veteriner ziyaretlerinin planlanmasının yanı sıra, California Spangled’ınızın tırnaklarını düzenli olarak kontrol etmesi ve kesmesi gerekecektir. Kedi evlat edinme konusunda yeniyseniz, veterineriniz size bunu gerçekleştirmenin en güvenli yolunu gösterebilir. Yaşam ortamınıza bir tırmalama direği eklemek, sağlıklı tırmalamayı desteklemeye ve kedinin tırnaklarını iyi durumda tutmaya da yardımcı olabilir.

Tırnak bakımının ötesinde, California Spangled’ın kulaklarını birkaç haftada bir kir birikmesi veya olası enfeksiyon belirtileri açısından inceleyin.

California Spangled’ınıza uygun düzenli bir diş fırçalama rejimi başlatmak için veterinerinizle konuşmanız da önerilir.

Olası Sağlık Sorunları

Tıpkı tüm insanların hastalıkları miras alma potansiyeline sahip olması gibi, tüm kediler de genetik sağlık sorunları geliştirme potansiyeline sahiptir. Irkın sağlık veya genetik problemleri olmadığını iddia eden herhangi bir yetiştirici ya yalan söylüyor ya da ırk hakkında bilgili değil.

California Spangleds genellikle sağlıklı kediler olarak kabul edilir; Bununla birlikte, kedinizin veterineriyle düzenli sağlık ziyaretleri planlamak önemlidir.

California Spangled ile ilişkili türe özgü herhangi bir sağlık sorunu yoktur, ancak kedinizin sıkıntı veya acı içinde olabileceğine dair işaretlere her zaman dikkat edin.

Evinize yeni bir kedi yavrusu götürdükten sonra, onu en yaygın sağlık sorunlarından biri olan obeziteden koruma gücüne sahip olduğunuzu unutmayın. Bir California Spangled’i uygun bir kiloda tutmak, genel sağlığını korumanın en kolay yollarından biridir. Yaşam boyu daha sağlıklı bir kedi sağlamaya yardımcı olmak için önleyici yeteneklerinizden en iyi şekilde yararlanın.

California Spangled Cat kedisinin fiyatı ne kadar?

California Spangled kedilerinin maliyeti ortalama 800 – 1500 dolar arasındadır.

The Review

California Spangled Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.9 Score

California Spangled Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version