British Longhair Kedi Irkı ve Özellikleri

British Longhair Kedi Irkı ve Özellikleri

British Longhair kedi ırkı, British Shorthair ve İran kedilerinin çiftleşmesiyle oluşmuş melez bir ırktır. Dost canlısı, bağımsız ve sevecen olan bu kediler; her iki ebeveyn ırkının da en iyi özelliklerini miras almıştır.

Bu kedicikleri barınaklarda ve hayvan kurtarıcı kimselerde bulmanız mümkündür. Bu yüzden lütfen satın almayın, sahiplenin!

British Longhair, kedi formunda peluş bir oyuncak ayıya benzeyen uysal bir kedidir. Bu kediler insanlarla arkadaşlıktan hoşlanırlar, ancak aynı zamanda bağımsızdırlar ve gün içinde uzun süre yalnız bırakıldıklarında sorun etmeyecek kadar alçakgönüllüdürler. Yalnız önemli bir detay vardır ki, uzun tüylü bir kediyle uğraşırken ekstra bakım yapmak gerekir.

British Longhair Kedi Irkının Tarihi

British Longhair, esasen uzun tüylü British Shorthair’dir, ancak daha yeni ve farklı bir tür olarak kabul edilir.

1914 ve 1918 yılları arasında, kedi severler British Shorthair ve İran kedilerini çiftleştirmeye başladılar ve böylece İran’ın benzersiz tüy özelliklerini ve British Shorthair mizacını sergileyen British Longhair cinsini yarattılar.

Irkın Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
15-17Orta9-1812-14 inçBritanya

British Shorthair kedileri gibi, British Longhair kedileri de hoş bir mizaca sahiptir ve aynı zamanda sevecen ve uysaldırlar.

Bu kediler aynı zamanda oldukça kolayca uyum sağlayan, hoşgörülü ve arkadaş canlısıdır, ancak diğer ırklarla karşılaştırıldığında yetişkinleri biraz daha az aktif olma eğilimindedirler. Daha az aktif oldukları için de şişmanlık ya da obeziteye yatkınlıkları vardır. Bu nedenle beslenmesine dikkat edilmelidir ve mutlaka oyun içerikli egzersizler yaptırılmalıdır.

Bu kedileri, kedileri seven herhangi bir ev halkı için mükemmel yapan şey özellikle de çalışan ve çok fazla evde duramayan sahipler dikkatinizi çekmek için gürültü yapmamaları ve kendi kendilerine oyun oynayıp sıkılmamalarıdır.

Bununla birlikte, biraz bağımsız bir yapıya sahip olmalarına rağmen, bu kediler okşanmaktan, kucaklanmaktan hoşlanırlar ve insanlara, diğer kedilere veya evcil hayvanlara ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, onlara zaman ayırabileceğinizden emin olmalısınız. Bağımsız yapısı, kendi kendine oynayabilmesi aldatıcı olmamalıdır, her canlı gibi onlar da sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyarlar.

British Longhair Irkının Bakım Gereksinimleri

British Longhair, aktif kalmalarını ve yeterince egzersiz yapmalarını sağlamak için biraz motive edilmeye ihtiyaç duyar. Aksi takdirde, kedi obezitesi ve diğer ilgili sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Onları egzersiz yaptıracak en kolay yol, ödül mamasıyla teşvik edilerek oyun oynanmasıdır. Tabi ödül mamasının miktarı da fazla olmamalıdır. Ayrıca, British Longhair’iniz biraz fazla tembel bir kediye dönüşüyor gibi görünüyorsa, beslenme programını gözden geçirip gerekirse saatlik sınırlı mama veren besleme cihazlarından satın alabilirsiniz.

British Longhair’inizin tırnakları düzenli olarak kontrol edilip kesilmesi gerekir. Kedi bakımı konusunda yeniyseniz, veterineriniz size tırnak kesmenin en güvenli yolunu gösterebilir. Yanı sıra, evinizde kesinlikle bir tırmalama tahtasına ihtiyacınız olacaktır. Bu, kaşınmayı teşvik etmeye ve kedinin tırnaklarını sağlıklı tutmaya, gerilip rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Tırnak bakımına ek olarak British Longhair’in kulaklarını birkaç haftada bir kir birikmesi veya olası enfeksiyon belirtileri açısından kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca, kedinize uyacak düzenli bir diş fırçalama da onun ağız sağlığı için iyi olacaktır. Veterinerinize danışmanız halinde, ona uyacak ağız bakım ürünleri ve uygulamaları hakkında bilgi verecektir.

British Longhair Kürk Rengi Ve Bakımı

British Longhair’in kürkü çok çeşitli renklerde olabilir, ancak mavi (mavimsi gri) en popüler renk tonudur. Diğer sık görülen renkler arasında tekir, beyaz, krem ve siyah bulunur.

Adından da anlaşılacağı gibi, British Longhair, günlük tarama gerektiren uzun tüylü bir kedidir. Mevsimsel dökülme zamanlarında, normal tarama rutininizden daha uzun zaman ayırmanız gerekir. Düzenli bakım, tüy yumağı oluşma olasılığını da azaltacaktır. Yanı sıra yine uzun tüylü olduğundan, tuvaletini yaptıktan sonra temizlemede sorun yaşıyorsa, bu bölgedeki tüyleri kısaltmayı düşünebilirsiniz. Bu onun için hayatı kolaylaştırıcı olacaktır. Ziyaretlerinizden birinde veterinerinize bu konuyu danışabilirsiniz.

İklim söz konusu olduğunda, British Longhair genellikle çoğu iklimde mutlu bir şekilde yaşayabilen bir kedi olarak görülür. Havalar daha da ısındığında, gölge bir yeri olması ve sürekli su kabının dolu olması önemlidir, zira o kadar bol ve uzun tüyler onlar için biraz bunaltıcı olabilir.

Olası Sağlık Sorunları

British Longhair kedileri genellikle sağlıklı kediler olarak kabul edilir. Yıllık aşıları, 2 ayda bir düzenli uygulanması gereken iç-dış parazit ilaçları ve genel sağlık kontrolleri gibi konular için veterinerinizle planlama yapmanız gerekir.

British Longhair’in daha yatkın olduğu sağlık sorunlarından ikisi polikistik böbrek hastalığı ve neonatal izoeritrolizis (yeni doğan kedilerin kan grubu uyuşmazlığı)’dir.

Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlarla İlişkisi

British Longhair, çocuklarla mutlu bir şekilde yaşayıp anlaşabilir. Gerek çocuk gerekse kedi açısından bazı sınırların olduğuna emin olun. Özellikle küçük çocuklar bazen sevginin dozunu ayarlayamayıp kedinin canını yakabiliyor ve karşılığının da tırmalama olma ihtimali olduğundan birbirlerine nasıl davrandıklarını gözlemlemek ve gerekirse de öğretmek iyi olacaktır. Bununla birlikte, genellikle hoşgörülü olan bu kedi, kucağa alınıp taşınmayı pek sevmez. Tüm kediler gibi o da rahatına düşkün olduğundan, bu durum onun için rahatsızlık vericidir.

Diğer evcil hayvanları söz konusu olduğunda, British Longhair genellikle yaşam alanını paylaşmayı sorun eden karakterde değildir. Bununla birlikte, yeni kedi ile mevcut evcil hayvanlar arasındaki erken etkileşimleri de çocukla olduğu gibi gözlemlemek yine iyi olacaktır.

Bu güzel kedinin pelüş gibi görünmesine ve fazla ilgi istemiyor olması aldatıcı olmasın. O da tüm canlılar gibi ilgi ve sevgi ister. Bakımı kısa tüylü kedilere göre daha zordur. Tüm bunları göz önünde bulundurarak sahiplenmek çok önemlidir. Çünkü onları evimize alıp ailemizin parçası yaptığımız anda ölene kadar bunun sorumluluğunu almış olmaktayız. Lütfen terk etmeyeceğimiz canların hayatına dokunalım…

The Review

British Longhair Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.5 Score

British Longhair Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version