Biyohoof

Biyohoof Tırnak Bakım Yağı

Biyohoof

Biyohoof

Biyohoof

Biyohoof Tırnak Kozmetiği – Yağ

BİLEŞİMİ :

Ketenyağı, paça yağı, zeytinyağı, kolofon reçinesi, beyaz balmumu, turpentin, çam katranı, lanolin ihtiva eder.

KULLANIM SAHASI:

Sığır, Koyun ve Keçilerde;

Sığır, koyun, keçi gibi çift tırnaklı hayvanlarda ve bilhassa sığırcılık işletmelerinde topallıklarla ortaya çıkan ayak ve tırnak problemleri verim düşüklüklerine sebep olmakta hatta bazen hayvanların bu sebeplerden sürüden çıkarılması gerekmektedir. Türkiye’de düzenli tırnak bakımı yaptıran işletme sayısı yok denecek kadar azdır. Tırnaklardaki problemler hayvanlara sıkıntı vermekte, onların yürümelerine, yem yemelerine, merada gezinmelerine mani olmakta, süt ve et verimlerinin azalmasına sebep olur. Strese giren hayvanların kızgınlık döngüsünün yavaşlamasına, ayakta duramayacaklarından birbirlerinin üzerine atlayamamalarına ve bu nedenle kızgınlık tespitinin güçleşmesine, gebelik ve aşımın (tohumlama) zorlaşmasına yol aşar.

Atlarda:

Atlarda görülen sert, çatlak tırnak ve topuk (hard, cracked hoof and heel); Aşırı kuruluk, atların tırnaklarının cidarının ve topuklarının çatlamasına neden olur. Nem balansı için Biyohoof Tırnak Bakım Yağı devamlı olarak kullanılması ile tırnaklar sağlıklı kalır.

Sert taban ve yumuşak taban (hard sole and frog) durumlarında; Yumuşak taban yumuşak ve elastiki olursa bacak kemikleri, tendonları ve ayakların üzerine binen ağır yük ve tırnağa binen yükü kaldırmaya yardımcı olur. Bu yüzden tırnak tabanının yumuşak ve elastiki olmasını sağlamak için Biyohoof Tırnak Bakım Yağı direkt olarak ayak tabanına uygulanmalıdır.

Taç Bandı; Taç bandı tırnakların büyüme yatağı olmasından dolayı sağlıklı bir tırnak elde etmek için taç bandı yumuşak ve elastik olmalıdır.

BİYOHOOF Tırnak Bakım Yağı hayvanların tırnak problemlerinin çözülmesine yardımcı olur.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:

BİYOHOOF Tırnak Bakım Yağı kullanılmadan önce tırnak ve etrafı temizlenmelidir. Tırnak ve topukların çatlak yerlerine, tırnak tabanlarına tatbik edilir. Tırnakların taç bandı bölgesine ve taç bandı ile tırnak arasındaki deriye periyodik olarak tatbik edilip masaj yapılmalıdır.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ:

Oda hararetinde sıcak ve güneşten uzakta kuru yerde muhafaza edilmelidir.

Raf ömrü imal tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ:

100 g, 400 g ve 1000 g’ lık kavanozlarda takdim edilmiştir.

ETİKET ONAY TARİHİ:

22.03.2012

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI KAYIT TARİH VE NO: 22.03.2012- 1/021

BİLDİRİM SAHİBİ: BİYOTEKNİK Kimya sanayi ve Ticaret A.Ş Bayar Caddesi Demirkaya İş Merkezi No: 97/A Kat: 7 Daire:15 Kozyatağı Kadıköy- İstanbul Tel. 0216 3805380 Faks: 0216 3806930

ÜRETİM YERİ: BİYOTEKNİK Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş Mustafa Kemal Paşa Mah. Eski Edirne Caddesi No: 1484 Arnavutköy/İstanbul

Exit mobile version