Aphrodite Giant Kedi Irkı ve Özellikleri

Aphrodite Giant Kedi Irkı ve Özellikleri

Aphrodite Giant kedi ırkı, doğal bir kedi ırkıdır, yani insan müdahalesine ihtiyaç duymadan geliştiler. Bu kedigiller nazik, sevgi dolu ve zeki olmalarıyla bilinir. Bu kedileri barınaklarda bulunabilir ve özel kurtarmalar için de üretebilirsiniz, bu yüzden her zaman evlat edinmeye uygun bir kedi ırkıdır.

Aphrodite Giant, iri ve kaslı görünümlü bir kedidir. Ancak atletik yapılarına rağmen, çok tatlı bir yapıya sahiptirler. Irk, mükemmel bir aile hayvanı olmaya adaydır. Özellikle çocukların yanında olmayı severler. Bununla birlikte, bu kadar sosyal bir kedi olması, uzun süre yalnız kalmamaları anlamına da gelmektedir. Kedinizin günün büyük bölümünde ya sizlerin yanında olmasını sağlamalısınız ya da ona arkadaş bir kedi edinmelisiniz.

Bu kediler özellikle şımarık olmayı severler. Bu yüzden onlara düzenli olarak yiyecekler vermek ve fırçalamak, sevildiklerini onların hissetmelerini sağlamak gerekmektedir. Bu kedilerin tam boyuta ulaşması 3 yıl kadar sürer. Bu noktada görünüşte gerçekten etkileyici olan büyük kediler olurlar.

Aphrodite Giant Irk Tarihi

Aphrodite Giant kedi ırkı yavru vatanımız Kıbrıs ‘lıdır. Kıbrıs da doğal olarak oluşan 2 ırktan biridir. Uzmanlar, bu özel kedigillerin Kıbrıs’ın dağlık bölgelerinde geliştiğine ve büyük boyutları sayesinde bu kedilerin büyük av hayvanları kolayca avlandığına inanıyor.

Kedinin ekstra kalın kürkü de soğuk dağ iklimlerinde hayatta kalmalarına yardımcı olmuş. Aphrodite Giant, yaklaşık 10.000 yıldır var olan dünyanın en eski kedi ırklarından biri olarak kabul edilmektedir.

2012 yılında Dünya Kedi Federasyonu, Aphrodite Gianti resmen kabul etmeye başladı.

Aphrodite Giant Kedisinin Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
12-15Büyük11-2412-18 inçKıbrıs

VÜCUT
American Giant
kedi ırkının vücut yapıları gerçekten büyük bir yapıya sahiptir.

KAFA
Baş yapıları üçgeni andıran bir yapıya sahiptiler.

KULAKLAR
Kulakları sivri ve düz, kafatasının tam üstüne oturmuş durumda durmaktadır.

GÖZLER
Gözleri genellikle oval veya badem şeklindedir.

BACAKLAR VE PENÇELER
Bacakları çok uzun bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri ile daha büyük gözükürler. Dağlık alanlarda hareket kabiliyetleri daha da yüksektir. Arka ayakları ön ayaklarından daha uzundur.

KUYRUK
Vücut uzunluğu bakımından orta veya uzun bir kuyruğu vardır. Kuyruğu da oldukça dolu ve gür gözükür.

TÜY YAPILARI
Bu ırkın hem uzun tüylü hem de kısa tüylü olanları vardır. Her iki durumda da kürk çok yumuşak, kalın ve lüks bir yapıya sahiptir. 

RENK
Herhangi bir renk veya desen görülebilir. Irka ait spesifik bir renk yapısı yok.

Irkın Bakım Gereksinimleri

Aphrodite Giant tüyleri kısa olanları daha az taramakla birlikte tüyleri uzun yapıya sahip olanların tüylerini hem sağlıklı olması hem de parlak görünümleri için çok daha sık taranması gerekmektedir.

Düzenli banyo yapmak ölü tüyleri gidermeye yardımcı olur. Aphrodite Giant’i yavru kedi iken banyo yapmayı alıştırırsanız ve bunu hoş bir deneyim haline getirirseniz, muhtemelen banyo yapmayı kabul edecektir. 

Aphrodite Giant ‘ın ihtiyaç duyduğu diğer bakım genellikle haftada bir olmak kaydıyla düzenli olarak tırnak kesimidir. Genel sağlık ve ferah nefes için dişleri Veteriner Hekiminizin onayladığı evcil hayvan diş macunu ile sık sık fırçalama yapmanızdır. Bu aktiviteyi kabul etmesi için tırnak kesme ve diş fırçalamaya yavru kedi iken başlamak gerekmektedir.

Olası Sağlık Sorunları

Aphrodite Giant doğal yaşamdan geldikleri için şu zamana kadar bilinen genetik bir rahatsızlığı yoktur. Genellikle sağlıklı kediler olarak kabul edilir; Bununla birlikte, kedinizin veteriner hekimi ile düzenli sağlık ziyaretleri planlamanız önemlidir.

Aphrodite Giantların muzdarip olduğu daha yaygın sağlık sorunlarından bazıları şunlardır:

The Review

Aphrodite Giant Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.9 Score

Aphrodite Giant Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version