Ademin

Veteriner Vitamin A, D3, E Kombinasyonu

Ademin

Ademin

Ademin Enjeksiyonluk Çözelti Veteriner Vitamin A, D3, E Kombinasyonu

BİLEŞİMİ

Ademin, koyu sarı renkli, berrak enjeksiyonluk çözeltidir. 1 ml’de; Vitamin A 500.000 I.U. Vitamin D3 75.000 I.U. Vitamin E 50 mg bulunur.

Ademin ENDİKASYONLARI

Besicilikte ve yetiştiricilikte A, D3, E vitaminlerinin yetersizliklerinden (avitaminoz, hipovitaminoz) ileri gelen hastalıkların korunma ve tedavisinde kullanılır.

Damızlık hayvanlarda vitamin eksikliğinden ileri gelen verim düşüklüklerinde, büyüme ve gelişme yetersizliklerinde, besi hayvanlarında yemden yararlanma kabiliyetinin arttırılması ve canlı ağırlık artışının hızlandırılmasında, vitamin eksikliği nedeniyle oluşan görme bozuklukları ve körlükte, ayak tutuklukları, felç ve topallıklarda, yapağı ve kıl dökülmelerinde, gebelik ve laktasyon dönemlerinde artan vitamin ihtiyacını gidermede, düzensiz östrüs ve döl tutmama durumlarında asıl tedaviyi destekleyici olarak, raşitizm, osteomalasi gibi kemik bozukluklarında, yürüyüş zorlukları ve kas anomalilerinde destekleyici olarak, sinirsel bozukluklarda, hastalıkların iyileşme döneminde vücut direncinin arttırılması amacıyla, diare ve çeşitli hastalıklar sebebiyle karotenden A vitamini sentezlenmesinin engellendiği durumlarda, besin değeri düşük veya aşırı miktarda nitrattan zengin gübrelerin ve pestisidlerin kullanıldığı veya taze ottan mahrum otlaklar ile entansif yetiştiricilik yapılan işletmelerde kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde; 1 ml Ademin / 50 kg canlı ağırlık hesabıyla;

Buzağı :                            1-3 ml

Dana            :                   3-5 ml

Sığır             :                   5-8 ml

Kuzu-Oğlak :                     0.25-0.5 ml

Koyun-Keçi :                     1          ml

Tavşan          :                  0.1-0.25 ml

Ademin sığırlara derin kas içi (IM), koyunlar ve diğer hayvanlara ise deri altı (SC) veya kas içi (IM) yolla uygulanır.

Damızlık hayvanlara çiftleşme sezonundan 7-8 hafta önce Ademin uygulanmalıdır. Tedavinin 1-3 aylık aralarla tekrarı önerilir. Besi döneminde genellikle ayda bir yapılan Ademin uygulamasıyla, hayvanların vitamin ihtiyacı karşılanmış olur.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Vitaminler bütün hayvan türlerinde fizyolojik faaliyetlerin yerine getirilebilmesi ve sürdürülebilmesinde büyük önem taşır. Normal büyümenin, verimin sürdürülebilmesi ve sağlık durumunun korunabilmesi için A, D ve E vitaminleri gereklidir. A vitamininin kemik ve kas dokusunun gelişmesi, görme ve üreme etkinliklerinin sürdürülmesi gibi görevleri yanında epitel koruyucu özelliği, D vitamininin kalsiyum- fosfor metabolizmasını düzenlemesi ve E vitamininin anti sterilite faktörü olması bu vitaminlerin önemini daha da arttırmaktadır.

Ademin‘in içindeki vitaminler, uygun bir yağlı taşıt ortamında çözdürülerek hidrodispersibl bir formülasyon elde edilmiştir. Bu sayede, A vitamininin, enjeksiyon yerinden kana geçmesi ve dolayısıyla karaciğerde depolanması hızlandırılmıştır.

Ademin‘in, öngörülen en yüksek konsantrasyonda A vitamini (1 ml.’de 500.000 I.U.) ihtiva etmesi ve yeterli düzeyde D3 ve E vitaminleri içeren, hayvanların ihtiyacını karşılayabilecek uygun bir kombinasyondur.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN UYARILAR

Ademin, kedi ve köpeklerde kullanılmamalıdır.

GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S.): Tedavi süresince ve son ilaç uygulamasından sonra sığır, koyun ve keçilerin kesime gönderilmesinde sakınca yoktur. Tedavi süresince ve son ilaç uygulamasından sonra elde edilen inek, koyun ve keçi sütlerinin insan tüketimine sunulmasında sakınca yoktur.

KONTRENDİKASYONLARI

Kedi ve köpeklerde kullanılmamalıdır.

Gebelikte kullanım: Gebe hayvanlara uygulanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

GENEL UYARILAR

Kullanmadan önce ve beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların erişemeyecekleri yerlerde ve gıda maddelerinden uzakta bulundurunuz. Raf ömrü geçmiş ve ambalajı hasarlı ürünleri satın almayınız ve kullanmayınız.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ:

Işıktan koruyunuz.

Kendi ambalajı içinde, serin ve kuru bir yerde ve oda sıcaklığında (15-250C) saklayınız. Açılmış flakonlar kısa zamanda kullanılmalıdır. Raf ömrü imal tarihinden itibaren 3 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20, 100, 250 ml’lik bal renkli cam flakonlarda, karton kutuda piyasaya sunulmuştur.

PROSPEKTÜSÜN ONAY TARİHİ: 01.09.2009

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI RUHSAT TARİH VE NO: 16.04.1984-5/474

Exit mobile version