16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi 4-5 Kasım 2022

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi 4-5 Kasım 2022

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi 4-5 Kasım 2022 Davet Mektubu,

Sevgili Meslektaşlarımız,

Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği olarak 16.’sını gerçekleştireceğimiz Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi için 4-5 Kasım 2022 tarihleri arasında WOW İstanbul Hotels & Convention Center’da bir araya geleceğiz.

Ulusal ve Uluslararası platformda alanında uzman ve tanınmış konuşmacıların katılacağı kongremizde bilgi dinamiğini sağlama ve yenilikleri paylaşmayı hedeflemekteyiz. Kongremiz mesleki gelişimin yanı sıra değerli sponsor firmalarımızın da katılımı ile daha keyifli hale gelecektir.

Meslektaşlarımız kongremiz boyunca kahve araları, yemekler, kokteyl ve gala yemeği sırasında kıdemli araştırmacılarla tanışarak bilimsel değeri yüksek yeni projeler geliştirebilecekleri bir ortam bulacaklardır.

Küçük Hayvan Veteriner Hekimliğinin her alanında farklı konu başlıklarıyla 3 ayrı salonda aynı anda eğitimlerimiz gerçekleşecek olup bilgilerimiz, deneyimlerimiz ve sorunlarımızı paylaşacağımız kongremizde sizlerle bir araya gelmek en büyük dileğimiz.

Mesleki sevgi ve saygılarımızla…

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi Kurullar

ORGANİZASYON KOMİTESİ

Dernek Başkanı
Erkut GÖREN

Bilimsel Program ve Davetli Konuşmacı Sorumlusu
Dr. Müjgan Çevik AKSAY
Gözde Beste AKSÖZ

Sponsorluk ve Firma İlişkileri Sorumlusu
Akın Ziya ÜNAL
Uğur SUCU

Reklam ve Tanıtım Sorumlusu
Kadir Uğur BAZAN
Tameris Melek BİLGİN

Kayıt ve Katılımcı İlişkileri Sorumlusu
Elif TEZGÖR
Buket Neşe KALPAKÇI
Ahmet Taha TUNCER

Öğrenci İletişim Sorumlusu
Sara Ece ULUTÜRK
Egemen MAHZUNLAR

Kongre Saymanı
Ömer TUNCER

KONGRE BİLİMSEL KOMİTESİ
Bilimsel Kurul Başkanı
Prof. Dr. Ragıp KILIÇARSLAN

Bilimsel Kurul Üyeleri
Prof. Dr. David CONNOLLY
Prof. Dr. Duygu DALĞIN
Prof. Dr. Murat FINDIK
Prof. Dr. Mukaddes ÖZCAN
Prof. Dr. Tobias SCHWARZ
Prof. Dr. Murat ŞAROĞLU
Prof. Dr. Bülent ULUTAŞ
Prof. Dr. Kerem URAL
Prof. Dr. Handan VURAL AYDIN
Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ
Doç. Dr. Mustafa KOÇKAYA
Doç. Dr. Lora KOENHEMSİ
Doç. Dr. Özlem ŞENGÖZ ŞİRİN
Doç. Dr. Bogdan-Alexandru VITALARU
Dr. Dip. Diane ADDIE
Dr. Dip. Maria-Christine FISCHER
Dr. Dip. Paul Malcolm FREEMAN
Dr. Dip. Joanne HARRIS
Dr. Dip. Brook NIEMIEC
Dr. Dip. Jordi PUIG
Dr. Dip. Luca VEZZONI
Dr. Ateş BARUT
Dr. Müjgan ÇEVİK AKSAY
Dr. Thierry FRANCEY
Dr. Zoran LONCAR
Dr. Halil MAHZUNLAR
Dr. Bairbre O’MALLEY
Dr. Ali ERKAN
Dr. Haluk ÖMER

Bildiri

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi Bildiri Kabul Son Tarihi: 19 Ağustos 2022 Kongreye gönderilen bütün bildiriler araştırma kategorisinde değerlendirilecektir.

Bildiri gönderim kuralları:

– 16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi bildirileri, poster ve sözel bildiri olarak kabul edilecektir.
– Orijinal çalışmalar, olgu sunumları, retrospektif çalışmalar bildiri olarak gönderilebilir.
– Kongreye gönderilen bildirilerin kesinlikle daha önce sunulmamış veya yayınlanmamış olması gerekmektedir.
– Sözel ve poster bildiri özetleri Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacaktır.
– Sunum şekli olarak Sözel ya da Poster seçilebilir. Ancak bilimsel program ve bildirinin içeriğine göre Bilimsel Komite bildirinin sunum şeklini değiştirebilir.
– Kongre Bilimsel Komitesi, içerik ve sunum şekli gibi özellikleri değerlendirerek 6 adet sözel bildiriyi sunulmak üzere seçecektir. Seçilen sözlü sunumlar 2-3 dakika soru-cevap kısmını içerecek şekilde 15 dakika içinde tamamlanmalıdır.
– Kabul edilen poster bildirilerde yazarlardan en az birinin, sözel bildirilerde sunumu yapacak kişinin kongre kayıt işlemlerini yaptırması zorunludur.
– Kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildirilerin yazım /dilinde herhangi bir değişiklik /düzeltme yapılmayacaktır. Yazarların gönderdiği bildiriler olduğu gibi kongre kitapçığında yer alacaktır. Gramer kurallarına uymayan ve yazım hataları olan bildiriler komite tarafından reddedilebilecektir.
– Başlıkta kısaltma kullanılmamalı ve çalışmayı yansıtmalıdır.
– Bildiri başlığının altında yazarların isimleri (adı-soyadı) ve kurumları yazılmalıdır. İletişim için sorumlu yazarın e-posta adresi, telefon ve faks numaraları eklenmelidir.
– Çalışmanın Etik Kurul onayı alınmış olmalı, onaylayan kurum ismi ve onay tarihi belirtilmelidir. – Bildirilerin içerisinde en fazla 2 tablo ve 2 grafiğe izin verilmekte, her ikisi de basit ve anlaşılır olmalıdır.
– Sunum özetleri başlık hariç 300 kelimeyi geçmemeli ve aşağıdaki bölümleri içermelidir:

Giriş: Çalışma hakkında genel bilgi verilmeli ve çalışmanın amacı açıkça belirtilmelidir.

Gereç ve Yöntem: Gereç (materyal) seçimi tanımlanmalı ve yöntem (metot) ayrıntılı bir şekilde açıklanmalıdır.

Bulgular: Veriler açıkça anlatılmalı ve istatistiksel verilerin sunulması gereklidir. ‘’Bulgular ileride tartışılacaktır’’, ‘’daha sonra sunulacaktır’’ tarzında ibareler taşıyan bildiriler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Tartışma ve Sonuç: Çalışma sonucu net bir şekilde belirtilmelidir. Literatür ile karşılaştırma ve yorum içermemelidir. Çalışma sonuçlarının klinik anlamı vurgulanmalıdır.

– Posterler 90 x 120 cm boyutlarında, karşıdan bakıldığında rahatça okunabilir olmalıdır.
– Kongrenin resmi dili Türkçe ve İngilizce’dir. Bildiri sunum dili olarak Türkçe kullanılmalıdır.
– Başvurular 19 Ağustos 2022 tarihinden sonra kabul edilmeyecektir.

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi Genel Bilgiler

KONGRE YERİ VE TARİHİ

16. Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği Sürekli Eğitim Kongresi 4-5 Kasım 2022 tarihleri arasında WOW İstanbul Hotels & Convention Center ‘da gerçekleştirilecektir.

KONGRE DİLİ
Toplantı dili Türkçe ve İngilizce’dir.

KAYIT MASASI
Kayıt masaları 4-5 Kasım 2022 tarihlerinde saat 08:00 – 18:00 arası açık olacaktır.

YAKA KARTI
Tüm katılımcı ve refakatçilerin toplantı merkezine girişte, bilimsel oturumlar esnasında, sergi alanlarında, poster alanlarında ve sosyal programlarda yaka kartlarını takmaları, toplantının sağlıklı yürüyebilmesi ve güvenliğin sağlanması açısından gereklidir.

KONGRE ÖZET KİTABI
Bilgiler gelecek.

KONGRE ÇANTALARI
Kayıt işlemlerini tamamlayan katılımcılara kayıt masalarından verilecektir.

SERGİ ALANI
Toplantı boyunca katılımcı firmalar ürün ve görsellerini toplantı merkezinde kendilerine ayrılacak olan alanda sergileyebilecektir. Sergi alanı toplantı boyunca katılımcıların ziyaretine açık olacaktır.

DAVET MEKTUBU
Kaydını tamamlamış olan toplantı katılımcılarına, toplantılara katılımını kolaylaştırmak amacıyla, talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcıların bağlı bulunduğu kurumdan izin alabilmesine yardımcı olabilmek amacı taşımakta olup, katılımcıya hiçbir maddi destek sağlamamaktadır.

KATILIM BELGESİ
Kaydını yaptırmış tüm katılımcılara toplantı merkezindeki kayıt masalarından katılım belgesi verilecektir.

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi Konuşmacıları

Diane D. Addie (Kedi Hastalıkları)

Diane D. Addie ana araştırma konuları kedi coronavirusu ve FIP üzerine olan viroloji doktoralı bir veteriner hekimdir. Veteriner Viroloji’de kıdemli bir konuşmacı ve İskoçya’daki Glasgow Veteriner Okulunda Tanısal Viroloji alanı başkanıdır, aynı zamanda Avrupa Kedi Hastalıkları Danışma Kurulu (ABCD) üyesidir. www.catvirus.com sitesinin yazarıdır ve Youtube ile diğer platformlarda kanalları vardır. Şu anda şüpheli FIP vakalarında uzmanlaşmakla alakalı online eğitim vermektedir. İdealleri Kedi Coronavirusu’nu ve dolayısıyla FIP’i eradike etmek ve kronik kedi gingivostomatitisi’ne bir tedavi bulmaktır.

Prof. David Connolly (Kardiyoloji)

Prof. David Connolly King College London’da başlayan eğitimime Royal Veterinary Kolej’inde (RCV) devam ettim ve mezun oldum. Küçük hayvan pratiğinde kısa bir süre çalıştıktan sonra, Tıbbi Araştırma Konseyi’nin (MRC) Klinik Araştırma Merkezi’nde transplantasyon biyolojisi alanında Wellcome sponsorluğunda doktora eğitimimi tamamladım. Daha sonra MRC Ulusal Tıbbi Araştırma Enstitüsü’ne gelişimsel biyoloji alanında Araştırma Görevlisi olarak atandım. Sonrasında bir Asistan olarak RVC’ye döndüm ve eğitimimi tamamlayarak, Kardiyoloji alanında ECVIM diplomatı oldum. O zamandan beri RVC’deyim ve veteriner kardiyoloji profesörü oldum. %50 klinik hizmetlerim yanında aşağıda ayrıntıları verilen geniş bir araştırma programım ve ek idari görevlerim var. Kardiyoloji servisinde aynı anda 3 Asistan yetiştiriyoruz ve şu anda 6 doktora öğrencisinden sorumluyuz. Araştırmalarım hem temel hem de klinik bilimi kapsamaktadır. Klinik veteriner hekimlik ve bilimsel dergilerde 70 hakemli yayının ve veteriner ve veteriner olmayan kongrelere sunulan birçok bilimsel özetin yazarıyım. Ana ilgi alanım kedilerde miyokard hastalığı ve benzer insan durumu için translasyon potansiyelidir.

Prof.Dr. Duygu Dalğın (Veteriner Psikiyatri)

Prof.Dr. Duygu Dalğın 1970 İzmir doğumlu. İzmir Amerikan Kız koleji ve ANKARA Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mezunu (Lisans ve Doktora) 2004 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları ABD da görev yapmaktadır. Kardiyoloji, Metabolizma ve Veteriner psikiyatri özel ilgi alanları. Çocukluğundan beri önce ve daima hayvan dostu.

Maria-Christine Fischer (Oftalmoloji)

Maria-Christine Fischer Maria-Christine, Almanya Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi’nden mezunu oldu ve üniversitenin küçük hayvan cerrahisi bölümünde klinisyen olarak çalıştı. Aynı üniversitede köpeklerde katarakt üzerine doktora tezini tamamladıktan sonra İngiltere Dick White Referrals ECVO programına dahil oldu. Maria-Christine Avrupa Veteriner Oftalmaloji uzmanıdır. Veteriner hekimlik ile ilgili eğitiminde lisansüstü derecesine (postgraduate) sahiptir ve İngiltere Londra’daki Royal Veteriner Koleji’nde öğretim görevlisidir.

Thierry Francey (Nefroloji)

Thierry Francey Dr. Vet. Hek., ACVİM (SAIM) Diplomatı, ECVIM-CA (İç Hastalıkları) Diplomatı Bern Üniversitesi Vetsuisse Fakültesi (İsviçre) Bern Üniversitesi’nden (İsviçre) mezun oldu [1988]. Küçük hayvan anestezisinde staj [1995-1996]. Küçük hayvan dahiliye ihtisası (Bern Üniversitesi ve Louisiana Eyalet Üniversitesi, ABD) [1996-2000]. Nefroloji / hemodiyaliz bursu [2000-2002] ve küçük hayvan iç hastalıkları ve nefroloji (Kaliforniya Davis Üniversitesi, ABD) [2002-2005] öğretim üyesi. Küçük Hayvan İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geçici Başkanı (Bern Üniversitesi Vetsuisse Fakültesi) [2005-2019]. Halen Öğretim Görevlisi ve küçük hayvan nefroloji/üroloji Başkanıdır (Bern Üniversitesi Vetsuisse Fakültesi). Bu klinik ve araştırma programı, üreminin belirtileri ve tedavileri etrafında toplanmıştır ve hemodiyaliz, hemoperfüzyon ve plazma değişimi gibi geniş bir yelpazede kan saflaştırma teknikleri sunar. Hemodiyaliz Akademisi Öğretim Fakültesi (UC Davis, ABD), kan saflaştırma teknikleri konusunda çevrimiçi eğitim vermektedir. Yeni Amerikan Veteriner Nefroloji ve Üroloji Koleji’nin (ACVNU) Kurucu Üyesidir.

Paul Freeman (Nöroloji)

Paul Freeman Veteriner Nöroloji Avrupa Koleji Diplomatı Paul Freeman 30 yılı aşkın bir kariyere sahiptir, kariyerine pratisyen veteriner hekim olarak başlamıştır. Sevk ortopedik cerrahı rolüne sahiptir, 2008’den önce Cambridge Üniversitesi’nde Nöroloji alanında izleme asistanlığına başladı. Bu nihayetinde 2014 yılında Veteriner Nörolojide Avrupa Diplomasının yanı sıra Veteriner Hekimler Kraliyet Koleji ve Avrupada Uzmanlık statüsüne yol açtı. Paul, 2016 yılında Cambridge Üniversitesi Queen’s Veteriner Okulu Hastanesi’nde Klinik Nörolojinin başına geçti ve o zamandan beri Cambridge’deki nöroloji servisi hızla büyüme gösterdi. Paul şu anda dört adet tecrübeli uzman meslektaşıyla birlikte çalışıyor ve üç asistana, bir doktora öğrencisine ve bir yüksek lisans öğrencisine gözlemcilik ediyor. Başlıca çalışma alanları omurilik yaralanması, özellikle köpeklerde intervertebral disk fıtığı ve fenestrasyonudur. Paul kariyerine başladığından beri bir nörolog olarak bir dizi çalışma ve inceleme yayınladı ve hem Birleşik Krallık’ta hem de denizaşırı ülkelerde geniş çapta konferanslar verdi. 2020’de pratisyen hekimlere yönelik yeni bir nöroloji kitabının ortak yazarlığını yaptı ve oldukça olumlu geri dönüşler aldı.

Jo HARRİS (Kardiyoloji)

Jo HARRİS BVSc DVC MRCVS RCVS Veteriner kardiyoloji uzmanı olarak tanındı. Jo, Temmuz 2000’de Bristol Üniversitesi’nden mezun oldu. 2008 yılında Hampshire’daki Southern Counties Veterinary Specialist’te kardiyoloji stajının ardından veteriner kardiyoloji alanında RCVS sertifikasını aldı. 2010 yılında Güneybatı İngiltere ve Galler’de kardiyoloji kliniklerine bağımsız kardiyoloji danışmanlığı sunan Heartvets’e katıldı ve daha sonra şirket müdürü oldu. Ülke genelinde EKG ve Holter kiralama, analiz ve yorumlama hizmeti sağlayan Heartvets kardiyoloji teletıp servisine liderlik etmektedir. Jo, 2017 yılında Veteriner Kardiyoloji alanında RCVS diplomasını aldı ve 2018’de RCVS tanınmış uzman statüsünü kazandı. Aritmilere ve holter izlemesine özel bir ilgisi var ve genel uygulamalarda kardiyak tanı ve tedavi konusunda oldukça tutkuludur.

Doç.Dr. Mustafa Koçkaya (Fizyoloji)

Doktora, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye 2010 – 2014 Lisans, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye 2001 – 2006 Doktora, Kangal çoban köpeklerinin farklı hayvan sürülerinde gösterdikleri davranışsal ve fizyolojik değişkenlerin karşılaştırılması, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, 2013 Veteriner Bilimleri-Fizyoloji- Hayvan Davranışları Doç.Dr., Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı, 2014 – Devam Ediyor.

Doç. Dr. Lora Koenhemsi (Dahiliye)

Doç. Dr. Lora Koenhemsi 1998 İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi giren Lora Koenhemsi, ilk projesini 4 sınıftayken öğrenciler için kullanılan BAP projesine başvurarak gerçekleştirmiştir. 2003 yılında fakülteyi bitirdikten sonra İç Hastalıkları anabilim dalında doktoraya başladı. ‘Kronik renal yetmezlik saptanan köpeklerde renal kan akımının doppler ultrasonografi ile belirlenmesi, renal hipertansiyon prevalansı ve asit-baz düzeyinin incelenmesi’ isimli tezini 2010 yılında tamamlamıştır. 2019 yılında doçentlik ünvanını almıştır. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli kongrelerin düzenleme kurullarında yer almış ve birçok kongrede sözlü ve poster sunumları yapmıştır. Buna ek olarak yerli ve yabancı birçok dergide makaleleri yer almaktadır.

Zoran LONČAR (Ortapedi)

Zoran LONČAR BELGRAD ÜNİVERSİTESİ Veteriner Fakültesi 2005’ten beri Veteriner Hekim İtalya Refakatçi Hayvan Veteriner Birliği, Cremona, İtalya’da Küçük Hayvan Ortopedik Cerrahisinde Modüler Uzmanlaşma sertifikası Küçük Hayvan Nöroloji/Nöroşirurji Modüler Uzmanlaşma’da İleri Veteriner Çalışmaları Avrupa Okulu sertifikası TTA ve TPLO operasyonlarında sertifikalar AO Prensipleri, İleri Düzey ve Lisansüstü eğitim sertifikaları Jaggy Clinic Brno, Çekya ve Leipzig Üniversitesi, UC Davis Kaliforniya’da externship eğitimi

Çoğunlukla nörolojik ve ortopedik hastalarla 7 yıllık iş tecrübesi İç Hastalıkları ve Küçük Hayvan Cerrahisinde 10 yıllık iş tecrübesi Nöroloji ve Ortopedi alanlarında uluslararası konuşmacılık Mükemmel organizasyon ve iletişim becerileriyle bireyler arası güçlü yetkinlik, İngilizce ve İtalyanca dillerinde akıcı konuşma

Dr. Brook Niemiec (Diş Hekimliği)

Dr. Brook Niemiec Amerikan Veteriner Diş Hekimliği Koleji Diplomatı Avrupa Veteriner Diş Hekimliği Koleji Diplomatı Veteriner Diş Hekimliği Akademisi Üyesi Dr.Brook Niemiec Kaliforniya Üniversitesi Davis Veteriner Fakültesi 1994 mezunudur. Hem Amerika hem de Avrupa veteriner diş hekimliği kolejlerinde, veteriner diş hekimliği alanında kurul onaylı bir uzman ve akademi üyesidir. Dünya çapında bu sertifikaların üçüne de sahip olan yaklaşık on veteriner hekimden biridir. AVD’nin geçmiş başkanı olmasının yanı sıra WSAVA AVDC delegesidir. Veteriner diş hekimliğinde önde gelen hekimlerden birisi olarak uluslararası alanda tanınmaktadır. Dr. Niemiec Kaliforniya’nın yanı sıra Nevada, Louisiana, Idaho ve Florida’da 17 muayenehanenin Veteriner Diş Uzmanlıkları ve Ağız Cerrahisi Bölüm Başkanıdır. Hastalığın daha iyi anlaşılmasını, önlenmesini ve tedavisini savunan Dr. Niemiec yerel, ulusal ve uluslararası toplantılarda kapsamlı dersler vermekte, 40’tan fazla eyalet ve ülkede sunumlar yapmaktadır. Dr. Niemiec aynı zamanda San Diego Veteriner Diş Eğitim Merkezi’nin yöneticisidir. Bu son teknoloji ürünü olan tesis, mükemmel bir öğrenme deneyimi için küçük sınıfları en son teknoloji ile buluşturur. Sınıflar hakkında bilgi için www.vetdentaltraining.com adresini ziyaret ediniz. Dr.Niemiec yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda dergi makalesi yayımlamıştır. Endodonti, ortodonti, periodontoloji, acil diş hekimliği, restoratif diş hekimliği, kedi diş hekimliği, ağız patolojisi ve diş radyolojisi gibi konularda çok sayıda kitap yazmış ve editörlüğünü yapmıştır. Son olarak WSAVA diş hekimliği kılavuzları komitesinin başkanıdır. Dr. Niemiec, veteriner hekimlere dental radyografik yorumlamada yardımcı olmak için veteriner dental teletıp web sitesini kurmuştur ( www.vetdentalrad.com ) ve bu şirket aracılığıyla öğretim videoları ve eğitim posterleri hazırlamıştır. Dr. Niemiec ve genel olarak veteriner diş hekimliği hakkında daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret edin ( www.dogbeachdentistry.com ).

Bairbre O’Malley (Egzotik)

Bairbre O’Malley 1984 yılında Dublin Üniversitesi’nden mezun oldu. İngiltere’de küçük hayvan muayenehanesinde 3 yıl ve Avustralya’da 2 yıl çalıştı. Sonraki 9 yılını Londra’da ki RSPCA Harold Harmsworth Hastanesi’nde çalışarak geçirdi. 2000 yılında İngiltere Royal Veteriner Koleji’nde egzotik türler üzerine öğretim görevlisi oldu. 2001 yılında İrlanda’ya döndü ve Dublin Üniversitesi’nde egzotik türler alanında yardımcı doçent oldu ve burada veteriner öğrencilerine ve teknikerlerine dersler verdi. Bairbre 2004 yılında İrlanda’da egzotik evcil hayvanlar konusunda uzmanlaşmış, ilk muayenenin yapıldığı ve sevk hastalarının bakıldığı ilk veteriner hastanesini açmıştır. ‘Egzotik türlerin klinik anatomisi ve fizyolojisi’ (Elsevier) isimli ders kitabı 2005 yılında yayınladı. Egzotik türlerle ilgili WSAVA Dublin ve WSAVA Kore de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası sunumlar yapmaktadır.

Jordi Puig (Endokrinoloji)

Jordi Puig, Barselona Özerk Üniversitesi’nden 2008 yılında mezun oldu ve kısa bir süre pratik ve staj yaptıktan sonra Birleşik Krallık’taki Hayvan Sağlığı Vakfı’nda çalıştı. 2014 yılında Amerikan Veteriner Dahili Tıp Koleji (Küçük Hayvan Dahiliyesi) diplomasını, 2017 yılında Avrupa Veteriner Dahili Tıp Koleji Evcil Hayvan dahiliyesi diplomasını aldı. 2015 yılında Anicura Ars Veteriner Hastanesi ekibine katıldı ve halen Küçük Hayvan Dahiliye Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Gastroenteroloji ve endokrinolojiye odaklanan bir araştırma ile veteriner iç hastalıklarının tüm yönleriyle ilgilenmeye devam etmektedir.

Tobias Schwarz (Radyoloji)

Tobias Schwarz MA Dr. med. vet. PgCAP FHEA FRSB DipECVDI DACVR DVR FRCVS Veteriner Radyoloji Profesörü Tobias Schwarz, Almanya’da Humboldt ve Berlin Free Üniversitelerinde veteriner hekimlik eğitimi aldı. Glasgow Üniversitesi Veteriner Okulunda tanısal görüntüleme (radyoloji) ihtisası yaptı ve Veteriner Hekimler Kraliyet Koleji (Radyoloji Diploması), Avrupa Veteriner Diagnostik Görüntüleme Koleji ve Amerika Veteriner Radyoloji Koleji kurumlarında tanısal görüntüleme diplomatı oldu. Pennsylvania ve Wisconsin-Madison Üniversitelerinde akademik radyologluk yapmıştır ve 2009’dan beri Royal (Dick) Veteriner Araştırmaları Okulu’nda Tanısal Görüntüleme Servisinin başındadır. 2017 yılında Royal College of Veterinary Surgeons (FRCVS) ve 2019 yılında da İngiltere’de Royal Society of Biology (FRSB) üyeliğine seçildi. 2022’de Profesör ünvanını alarak Radyoloji Kürsüsüne terfi etmiştir. 120’den fazla hakemli makale yayınlamıştır, özel ilgi alanları torasik görüntüleme ve bilgisayarlı tomografidir. Her iki alanda da kapsamlı bir ders kitabı yayınlamıştır.

Doç.Dr. Özlem Şengöz Şirin (Ortopedi)

Doç.Dr. Özlem Şengöz Şirin, İstanbul Yeşilköy 50. Yıl Lisesinden mezun olarak 1998 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitime başladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Veteriner Cerrahi doktora programına başladı. 2006 yılında Cornell University Collage of Veterinary Medicine Hospital for Animals’ da 1 aylık eğitim programından sonra 3 ay süreyle Tufts University Cumming School of Veterinary Medicine Hospital for Animals için AOVET bursu kazanmıştır. Las Vegas ve Davos’da 2007 ve 2008 yıllarında çeşitli ortopedi eğitim programlarını tamamladıktan sonra 2008 yılında Köpeklerin uzun kemik kırıklarında Kilitli vida plak sistemi (LCP)’ni araştırdığı doktora tezini tamamlamıştır. 2008-2009 yılları arasında özel bir hastanede görev yaptıktan sonra 2009 yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesine katılmıştır. Veteriner Cerrahi ile ilgili birçok ulusal ve uluslararası projeyi gerçekleştirmiştir. Türkiye’deki ilk AOVET kursunun başkanlığını yapmış ve halihazırda koordinatörlüğü devam etmektedir. 13 ayrı uygulamalı eğitim programını bünyesinde barındıran Uluslararası MAKÜVET kongresinin başkanlığını ve eğitmenliğini yapmıştır. Farklı ülkelerdeki (Las Vegas, Dubai, Londra) 3 uluslararası kongreye “davetli konuşmacı” olarak katılım sağlamıştır. Klinisyen Veteriner Hekimleri Derneği (KLİVET) ve Acil Veteriner Hekimleri Derneği (TUVECCA) kongre programlarında da komite üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2 ayrı COST (Avrupa Bilimsel ve Teknik Araştırma İşbirliği) araştırma grubunda Türkiye temsilcisi olarak çalışmıştır.

Prof. Dr. Kerem URAL (Dermatoloji)

Prof. Dr. Kerem URAL Adnan Menderes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü, Veteriner İç Hastalıkları Anabilim Dalı 1994’te TED Ankara Kolejinden, Haziran 2000’de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu ve aynı yıl İç Hastalıkları A.B.D’da doktora eğitimine başladı. 2006 yılına kadar Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D.’da Araştırma Görevlisi kadrosunda çalıştı ve doktorasını tamamladı. 2008’de Yardımcı Doçent, 2011 Ocak ayında Doçentlik, 2016 yılı başında Profesörlük ünvanlarını aldı. Çeşitli dönemlerde Almanya, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Macaristan, Slovakya ve Polonya’da farklı kliniklerde Veteriner İç Hastalıkları alanında çalışmalarda bulundu. Yurt dışı farklı platformlarda çağrılı tebliğ yapmak üzere davet alan ve bulunan Prof. Dr. Kerem URAL’ın 200’ün üzerinde yayınlanmış araştırma makalesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra uluslararası ve ulusal kongrelerde, sempozyum ve toplantılarda 250’nin üzerinde sözlü ya da poster tebliği bulunmaktadır. 2016-2020 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Klinik Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunan araştırmacının basılmış 2 adet, basılmak üzere 1 adet kitabı ve gerçekleştirilen 50’nin üzerinde farklı araştırma projesi mevcuttur. Yirmibeşten fazla doktora ve yüksek lisans tez danışmanlığı yürütmüştür. Özel ilgi alanları Veteriner Gastroentero-dermatoloji, beyin-bağırsak ekseni, nutrasötikler, fitoterapi, fekal mikrobiyota transplantasyonu, probiyotikler, klinik mikrobiyom analizleridir.

Luca VEZZONİ (Ortopedi)

Luca VEZZONİ, DVM, ECVS Diplomatı, GP cert SAOS Parma Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden köpeklerde çimentosuz total kalça protezi konulu bitirme tezi ile 27 Eylül 2005 tarihinde mezun oldu. Aynı yıldan itibaren Cremona’da bulunan Vezzoni Veteriner Kliniği’nde ağırlıklı olarak cerrahi, ortopedi ve tanısal görüntüleme alanlarında çalışmaya başladı. 2008’de Massachusetts’teki Trufts Üniversitesi’nde bir eğitim dönemi geçirdi. 2019 yılında ortopedi cerrahı Dr. Aldo VEZZONI ve yumuşak doku cerrahı Dr. GIORGIO ROMANELLI’nin gözetiminde ihtisas programını tamamladıktan sonra Avrupa Veteriner Cerrahlar Koleji’nde diplomat oldu. SIOVET, SCVI, SCIVAC, ESVOT ve AO vet. üyesidir. 2008 yılından itibaren ulusal ve uluslararası konferanslara konuşmacı olarak katılmakta ve çok sayıda yayını bulunmaktadır.

Doçent Bogdan Alexandru Vitalaru (Nefroloji)

Doçent Bogdan Alexandru Vitalaru Doçent Dr. Bogdan Alexandru Vitalaru 2004 yılında Bükreş Veteriner Fakültesi’nden, Ekim 2009’da doktora programından mezun olup, 2020’den beri Bükreş Veteriner Fakültesi’nde Doçent olarak görev almaktadır. 2017’den itibaren Dr.Bogdan Alexandru Vitalaru, Pisa Üniversitesi, Perugia Üniversitesi, Zagreb Üniversitesi ve Lublin Üniversitesi’nde veteriner öğrenciler ve yüksek lisans öğrencileri için üroloji ve nefroloji alanında doçent olarak dersler vermiştir. Yıllar boyunca onkolojik cerrahi, diyaliz, hemodiyaliz, ve acil durumlarla ilgili konularda 100’den fazla bilimsel makale yazmıştır. Acil durumlarla ilgili yazdığı 4 kitabının kopyası Romanya’da son 4 yılda 2000’den fazla satıldı. Son kitabı tamamen küçük hayvanlarda periton diyalizi üzerine yazılmıştır ve Şubat 2018’den itibaren İtalya, Bulgaristan, Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan, Ukrayna ve Polonya’da ingilizce olarak yayımlanmıştır. Küçük hayvanlarda periton diyalizi kitabı Aralık 2019’da Romanya Akademi ödülü olan ‘Traian Savulescu’yu aldı. 2014’ten bu yana BBraun Romanya ile işbirliği içinde veteriner fakültesi bünyesinde, Romanya’daki ilk veteriner hemodiyaliz kliniğini ve Doğu Avrupa’daki sayılı kliniklerden birini açtı. 2013 yılından itibaren başkanlığını da yaptığı Romanya Veteriner Nefroloji Derneği olan ‘Hemodialivet’i kurdu. Son 10 yılda Dr. Vitalaru, Hills Romanya ile Romanya ve Avrupa KTL’de üroloji, nefroloji ve renal replasman tedavileri konusunda öğretim görevlisi olarak görev almıştır. Ayrıca 2015 yılından bu yana Bükreş Veteriner Fakültesi Acil Servisine de liderlik etmektedir. Dr. Vitalaru 2014’ten başlayarak Romanya’nın her yerinde (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanta), Bulgaristan (Varna, Stara Zagora), Polonya (Krakow, Varşova), Hırvatistan (Zagreb), İtalya (Perugia, Pisa) ve Türkiye’de (İstanbul, Ankara, Antalya) böbrek hastalıkları ile ilgili çalıştaylar ve seminer programları başlattı. Kendisi 12-14 Kasım 2015’te Sinaia AMVAC/RoSAVA Sürekli Tıp Eğitimi Ödülü’ne, 17 Aralık 2015’te Bükreş Romanya Veteriner Hekimler Koleji Yılın Konuşmacısı Ödülü’ne layık görüldü. Romanya’daki en prestijli yayınlardan bazılarının yönetim kurulu üyesidir: Cat Life, 2015, Romanian Journal of Veterinary Orthopedics and Imagistic, 2015, Romanian Journal of Veterinary Medicine & Pharmacology, 2016, Romanian Cardiology Review. Dr. Vitalaru 2016 yılında Romanya’da yılın en iyi veteriner girişimi-Sağlıkta Yenilik Özel Ödülü’nü aldı. Kasım 2017’den beri AMVAC (Romanya Küçük Hayvan Hekimleri Derneği) yönetim kurulu üyesi, Mart 2019’dan beri FECAVA Romanya Direktörü, aynı zamanda FECAVA ve ROVECCS (Romanya EVECCS ortağı) elçisidir. Dr. Vitalaru Eylül 2019’da FECAVA’yı başlatan, planlayan, ilham veren ve dört yıl boyunca ilk başkan olarak görev yapan veteriner hekimin adını taşıyan Didier-Noël Carlotti Ödülü’nü (DCA) aldı. DCA, Avrupa’daki evcil hayvan veteriner hekimleri için profesyoneller arası iletişim ve/veya sürekli eğitim alanlarında üstün hizmet sağlayan FECAVA üyelerinden birine yıllık olarak verilecektir. Kasım 2019’da AMVAC Kongresi’nde, Romanya en iyi tıp doktoru “Ion Alin Bîrțoiu” ödülünü aldı ve Romanya Nefroloji Derneği Hemodialivet de 2019 yılının en iyi veteriner hekimliği derneği ödülüne layık görüldü. Haziran 2022 tarihinden itibaren AMVAC-RoSAVA başkanlığını yürütmektedir. Tutkuları dağ yürüyüşü, balıkçılık ve doğadır ve bunun sonucu olarak 2017 yılında Romanya’nın dört bir yanındaki veteriner hekimlerle birlikte Romanya dağlarında bir Veteriner Hekim Kampı başlatmıştır. Hayatının en büyük başarıları, eşi Silvia ile iki güzel kızı Natalia ve Sofia’dır.

İletişim

16. KHVHD Uluslararası Sürekli Eğitim Kongresi

Kongre Sekreteryası Evronas events

Evronas İletişim

Ergenekon Mah. Poyraz Sok. No.15/2 34373 Şişli, İstanbul +90 212 296 04 60 khvhdkongre@evronas.com

Bilimsel Sekreterya KHVHD

KHVHD İletişim

Vali Konağı Cad. Kodaman Sk. Yonca Apt. No:20/5 Nişantaşı / ŞİŞLİ / İSTANBUL +90 530 300 74 84 khvhdbilimsel@gmail.com

Exit mobile version