Ulusal Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi 4-6 Ekim 2019
Değerli Meslektaşlarım,
Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Katılımlı Veteriner Ortopedi Derneği Kongresi” 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya, Belek Maritim Pine Beach Hotel’de düzenlenecektir.
Alanında tanınmış Türk ve yabancı akademisyenler ile özel çalışan klinisyen meslektaşlarımızın güncel konuları içeren sunumlarıyla iştirak edeceği kongremizde sizleri görmek ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Kongremizin mesleki ve bilimsel bilgi düzeyinin yeterliliği yanında sosyal açıdan da doyurucu olabilmesi için çaba göstermekteyiz.
Kongre programının oluşturulmasında serbest çalışan meslektaşlarımızın ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurarak, güncel, klinik pratiğe aktarılabilir konuları içeren başlıklar seçmeye özen gösterdik. Geleneksel tarzda konu anlatımları dışında, kliniğinizde sunacağınız hekimlik hizmetlerinde sizleri bir üst seviyeye çıkaracağını umduğumuz alternatif bilgi ve uygulamalarla dolu olacak bu kongreden mutlu olarak dönmeniz en büyük arzumuzdur. Sözlü sunumlara ek olarak bol alternatifli, uygulamaya yönelik bir çalıştay programının da kongremizde yer alacağını belirtmekten mutluluk duyuyoruz.
Kongre programımızda ayrıca mezuniyet sonrası eğitimlerine devam eden yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile araştırma görevlileri için çok yararlı olacağına inandığımız “Olgu Paneli”ne de yer verilecektir. Bu bölümde ilgi çekici ortopedik olgular karşılıklı soru-cevap şeklinde tartışılarak sunulacaktır. Statik ve dinamik görüntüler ile desteklenecek bu bölümün serbest çalışan klinisyen meslektaşımız için de ilgi çekici olacağını düşünüyoruz.
En iyi poster ve sözlü sunum ödüllerine ek olarak ilk kez “Adam Olacak Çocuk” olarak isimlendirdiğimiz, ortopedi alanında umut vaat eden çalışmaları bulunan genç bir meslektaşımıza da özel bir ödül verilecektir. Kongre yeri olarak Antalya’yı seçmemizin temel nedeni yoğun iş temponuza ufak bir mola vermenizi sağlamak ve tatil tadında bir kongre geçirmenize vesile olmaktır.
Ortopedik cerrahiye gönül vermiş veya uzun zamandır bu alanda çalışmak isteyen ama kafasında soru işaretleri bulunan değerli meslektaşlarımız bu kongre tam da size göre. Biz sizlere buluşmak için çok sabırsızlanıyoruz, ya siz ?
VOD Başkanı
Doç. Dr. Barış KÜRÜM
Kongre Başkanı
Doç. Dr. Cenk YARDIMCI
KURULLAR
KONGRE DÜZENLEME KURULU
Prof. Dr. Ahmet ÖZAK
Doç. Dr. Barış KÜRÜM
Doç. Dr. Cenk YARDIMCI
Dr. Arş. Gör. Sinan ULUSAN
KONGRE BİLİMSEL KURULU
Prof.Dr. Özgür AKSOY
Prof.Dr. Ahmet ÖZAK
Prof.Dr. Zeynep PEKCAN
Doç.Dr. Dilek ERDİKMEN
Doç.Dr. Barış KÜRÜM
Doç.Dr. Cenk YARDIMCI
Dr. Dipl. ECVS Aldo Vezzoni
Dr. Igor Bissenik
Dr. Ateş BARUT
Dr. Sinan ULUSAN
Uzm.Vet. Hek. Serkan BADAK
Uzm.Vet. Hek. Hakan KÖSE
Ulusal Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Konuşmacılar
PROF. DR. ZEYNEP PEKCAN
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı, Türkiye
Zeynep Pekcan 1998 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu, 2000 yılında doktora eğitimine başladı. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi ABD’nda doktora tezini tamamlayarak doktor ünvanını kazandı. 2008 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2012 yılında Veteriner Hekimliği Cerrahi alanında Doçent ünvanını aldı.
Halen Kırıkkale Üniversitesinde Lisans, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde veteriner cerrahi alanında dersler vermektedir; ulusal ve uluslarası çok sayıda araştırma makaleleri, veteriner cerrahi alanında ders kitabı olarak okutulan kitaplarda yumuşak doku cerrahisi, anestezi, diş hekimliği ve nöroloji alanında bölüm yazıları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok kongrelere katılmış ve veteriner anestezi ve analjezi alanında pek çok kongre ve kurslarda davetli konuşmacı olarak yer alarak üniversite dışında da eğitim faaliyetlerine katkı sağlamıştır
Vet.Hek.DOÇ. DR. ALDO VEZZONİ
S.C.M.P.A., Dipl. ECVS, Uzman, Milano Üniversitesi, İtalya
Milan Üniversitesinden 1975’te veteriner hekim olarak mezun oldu, 1978’de de Küçük Hayvan Veteriner Hakimliği’nde (S.C.M.P.A.) uzmanlığını aldı. 1993 yılında Veteriner Cerrahi Avrupa Koleji (ECVS) tarafından belgelendirildi. 1976’da ortopedi uzmanı olarak görev yaptığı Cremona’da kendi veteriner kliniğini kurdu.
1989-1991 yılları arasında İtalya Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği (SCIVAC) ’nin başkanlığını, 1993’e kadar Avrupa Birliği Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Topluluğu (ESVOT)’nun sekreterliğini ve 2006-2008 yılları arasında başkanlığını ve tekrar 2012’den bugüne kadar sekreterliğini yaptı. 2007’den beri ESVOT’un eğitici web sitesi olan OrthoVetSuperSite’nin editörüdür. SIOVET (İtalyan Veteriner Ortopedi Topluluğu)’in 2004-2007 yılları arasında sekreterliğini, 2007-2012 yılları arasında ise başkanlığını yapmıştır. 2000 yılından beri İtalyan Hayvan Barınakları’nın Teknik Komisyonu’nda üyedir. Fondazione Salute Animale (FSA)’nin başkanı ve 1995’ten beri Canine Kalça Displazisi ve Dirsek Displazisi’nin resmi kontrolü için oluşturulan FSA Panelinde kurul başkanlığı yapmaktadır. 2010-2011 yılları arasında Viyana Veteriner Fakültesi’nde ortopedik danışmanlık yapmıştır ve 2009’dan beri Milan Veteriner Fakültesi’nde ortopedi doçentliği yapmaktadır.
Ortopedi, radyoloji ve cerrahi alanlarında yazmış ve çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantıda konuşma yapmıştır. Ana konusu Kalça Displazisi, Dirsek Displazisi’nin erken tanı ve tedavisiyle birlikte eklem protezleridir. Veteriner Cerrahi bilimine ve sanatına sürekli ve seçkin katkılarından dolayı San Antonio Texas’ta düzenlenen 2013 ACVS Merit Ödüllerinde, 24 Kasım 2013’ ödül kazanmıştır.
VETERİNER HEKİM DR. ATEŞ BARUT, DVM, PHD
Lise eğitimini İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Ateş Barut, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin cerrahi anabilim dalında başladığı doktora eğitimini 2004 yılında tamamlayarak “Veteriner Hekim Doktor” ünvanının aldı. Mesleki çalışmalarına bugün Türkiye’nin en büyük özel küçük hayvan hastanesi olan Petcode Hayvan Hastanesi’nde devam etmekte olan Ateş Barut’un veteriner ortopedi, travmatoloji, nöroloji, nöroşirurji ve yumuşak doku cerrahisi alanlarında yayımlanmış onlarca makalesi ile ulusal ve uluslararası kongrelerde gerçekleşmiş birçok sunumu bulunmaktadır.
Türkiye Veteriner Cerrahi Kongresi’nde tiroid tümörleri cerrahisi konulu çalışmasıyla “En İyi Poster Sunum”, 2007 yılında KHVHD ulusal kongresinde “Kauda equina kompresyon” ve 2012 yılı KHVHD ulusal kongresinde Pug ırkı köpeklerde görülen ‘Pug Dog Ensefalit hastalığı’ ile ilgili çalışmalarıyla iki defa “En İyi Bilimsel Bildiri” ödüllerini kazanmıştır. Ateş Barut, mezuniyeti sonrası birçok ulusal ve uluslararası kongreye katılmakla kalmayıp Norveç, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’nde mesleki çalışmalarda bulunmuş ve bugün dünyanın en büyük özel veteriner sağlık kurumu kabul edilen “AMC-Animal Medical Center/ Manhattan” da katıldığı eğitim programı ile “Nöroloji ve Nöroşirurji” stajı yapmıştır. Avrupa Veteriner Nöroloji Derneği aktif üyesi olan Dr.Ateş Barut 2016 yılında Amerika Ohio State Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Nöroloji Beyin Kampı’ Eğitim Programı’nı başarı ile tamamlamıştır. Dr.Ateş Barut Türkiye Veteriner Ortopedi Travmatoloji Derneği VOTDER tarafından 2017 yılı En Başarılı Genç Bilim İnsanı seçilmiştir.
Bir akademisyen olmamasına rağmen kendisini daima bilimsel çalışan bir klinisyen olarak tanımlayan Dr. Ateş Barut mezuniyet sonrası meslek içi eğitim seminerleri de düzenleyerek bilginin paylaşıldıkça büyüyeceğine ve mesleki hizmet çıtasının ancak bu şekilde yükseltilebileceğine olan inancını göstermektedir. “Kalça Displazisine Dair Tüm Doğrular ve Tüm Yanlışlar”, “Klinisyen Gözüyle Diz” ve “ Klinik Nöroloji” isimli seminerleri ile bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya’da yüzlerce veteriner hekime ulaşmıştır. Dr. Barut’un “klinik nöroloji” semineri sadece ülkemizde gerçekleşmekle kalmamış, 2015 yılında İsveç ve Romanya’da iki yüzün üzerinde Avrupalı meslektaşımızın katılımı ile düzenlenmiş ve büyük ilgi görmüştür. Birçok ulusal kongrede uzmanlık alanında sunumlar gerçekleştiren Dr. Barut 2016 yılında AMVAC/Romanya ve 2018 yılında BASAV / Bulgaristan Kongrelerinde davetli konuşmacı olarak Veteriner Nöroloji Oturumlarında Sunumlar gerçekleştirmiştir.
Veteriner Hekim Dr. Ateş Barut, en önemli hobilerinden biri olan okumak ve yazmakla ilgili tutkusunu başka bir boyuta taşıyarak bir polisiye suç romanı yazmıştır. Neşter isimli bu roman 2018 yılında Türkiye’nin en önemli ve köklü yayınevlerinden biri olan Bilgi Yayınevi tarafından basılmış ve yayınlanmıştır.
İyi derecede İngilizce bilen Vet.Hek.Dr. Ateş Barut evli ve Alaz isimli bir oğul babasıdır.
DOÇ. DR. BARIŞ KÜRÜM
Doç. Dr. Barış Kürüm, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda başladığı doktora programını 2003 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Dr Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Doçent ünvanını 2013 yılında almıştır. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Birincil ilgi alanı küçük hayvan ortopedisidir.
Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Derneği yönetim kurulu üyesidir. Barış Kürüm iyi derecede İngilizce bilmektedir.
IGOR BISSENIK DVM, PHD
Igor Bissenik, 29 Şubat 1976’da Varşova, Polonya’da doğdu. 1995’ten 2001’e kadar, Varşova Polonya’daki Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW) Veteriner Hekimliği bölümünü tamamladı.
Daha sonra, burada 2001-2006 yılları arasında Klinik Bilimler Departmanı, Küçük Hayvan Cerrahisi bölümünde doktora alanında çalışmalar yaptı.
2009’da, otolog Msc ve kondrosit greftleri kullanılarak artiküler kıkırdakların kritik defektlerinin rejeneratif kapasitesine ilişkin karşılaştırmalı çalışmalarıyla doktor ünvanını kazandı.
Kolombiya’daki Missouri Üniversitesi’nin Missouri Eğitim Hastanesi Karşılaştırmalı Ortopedi Laboratuvarı’nda küçük hayvanlarda ortopedi ve artroskopi alanında intern eğitimini tamamladı.
Ayrıca, Isveç Göteborg’daki Sahlgrenska Üniversite Hastanesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Araştırma Merkezi’nde kondrosit kültürü ve kemik iliği çok yetili hücreleri alanında da çalışmaları bulunmaktadır.
30’dan fazla yenilikçi yayının derleyicisi ve ortak yazarıdır.
Gelişmil Artroskopi Grubu Avrupa Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Topluluğu üyesidir. Polonya Veteriner Ortopedi ve Travmatoloji Topluluğu’nun kurucusu ve üyesidir. Küçük Hayvan Cerrahisi, köpek ve kedi hastalıkları ve ortopedi ve artroskopi alanındaki hem ulusal hem de uluslararası sempozyumlardaki uzmanlık çalışmalarında konuşmacıdır.
Klinik çalışmalarının yanı sıra, artiküler kıkırdağın yenilenmesine, kritik kemik kusurlarının tedavisine ve onkoloji cerrahisine yönelik çok sayıda bilimsel projeye katılımda bulunmuştur.
Varşova Tıp Üniversitesi, Varşova Teknoloji Üniversitesi, Polonya Bilimler Akademisi ile işbirliği içerisindedir. Birçok bağışa katılımı bulunmaktadır.
DOÇ. DR. CENK YARDIMCI
19 Mayıs Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı, Türkiye
2000 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olan Cenk Yardımcı aynı yıl başladığı doktora eğitimini 2006 yılında küçük hayvan ortopedisi üzerine tamamladıktan sonra bilim doktor ünvanını kazanmıştır.
2006 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atanmasından sonra 2012 yılında “Veteriner Cerrahi Doçenti” ünvanını aldı. Ulusal ve uluslararası kongrelerde kazanılmış 11 adet bilim ödülü olan Cenk Yardımcı 2012 yılında Veteriner Cerrahi Derneği tarafından “En başarılı genç araştırmacı” ödülüne layık görülmüştür.
Hocamız ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 58 makale ve 80 kongre tebliğine sahip olup aktif olarak birçok bilimsel dergide de hakemlik yapmaktadır. Akademik yaşamına halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesinde devam eden araştırmacı evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
DR. ARŞ. GÖR. SİNAN ULUSAN
2001 yılında Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde veteriner hekimliği eğitimine başladı ve 2007 yılında mezun oldu. 2008’ de lisansüstü çalışmalarına başladı. 2011’de uzmanlık eğitimini 2018’ de doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak fakültenin kuruluşunda görev aldı.
Avrupa’da Almanya, Polonya gibi ülkelerde çeşitli çalışmalar yapmıştır. Varşova’ da veteriner artroskopi alanında 3 ay eğitim almıştır. 2015 yılında Sanayi Bakanlığı ve Tübitak ortak programı 1512 Tekno Girişim desteği almaya hak kazanarak Türkiye’ de yerli malı ilk Köpek Kalça Protezi’ni üretmiştir.
Travmavet markası ile Hacettepe Teknokent’ te yer alan şirketin Genel Müdürlüğünü yapmaktadır. Kendine ait tasarımları yerli üretim yaparak veteriner ortopediye özel ürün ve çözümler tasarlamak ve üretmektedir. Beş bilim ödülü almıştır.
Veteriner Ortopedi Derneği kurucu yönetim kurulu üyelerindendir. Şu an Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Dr. Olarak görev yapmaktadır.
VET. HEK. SARA ECE ULUTÜRK
Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyovet Veteriner Kliniği, Türkiye
Veteriner Hekim Sara Ece Ulutürk, Kadir Has Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, çocukluk hayali olan veteriner hekimliğe ilk adımını atıp 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni bitirmiştir.
2012-2014 yılları arasında Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birinde Veteriner Hekim olarak görev yapmıştır.
2013 yılında yurtdışında pet fizik tedavi üzerine eğitimine başlamış ve Amerika, İspanya, Avusturya, İtalya gibi ülkelerde uluslararası alanda bilinir kurumlarda hem eğitimlerini tamamlamış hem de kliniklerde vakaları yerinde izlemek üzerine stajını bitirmiştir.
Ozonterapi konusunda da eğitimini tamamlamış olan Sara Ece Ulutürk bu alanda ülkemizde bu sertifikaya sahip az sayıda veteriner hekim arasındadır.
İtalya’da Ağrı Bantlama Sistemleri ve Canine Manuel Terapi üzerine eğitimlerini almıştır. Akupunktur eğitimi de devam etmektedir.
Veteriner Hekim Sara Ece Ulutürk, 2016 yılında Türkiye’de ilk Pet Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyovet Veteriner Kliniği’ni kurmuştur ve birçok felçli kedi/köpeğin eski sağlığına kavuşmasını sağlamaktadIr.
2017 yılında Klinisyen Veteriner Hekimleri Derneği’nin kongresinde, Türkiye’de ilk kez köpek ve kedilerde fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ilgili sözel sunumunu gerçekleştirmiştir.
2018 yılında Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği’nin düzenlediği uluslararası katılımlı kongre komitesinde yer alıp, genel sekreterlik yapmıştır.
2018 yılında küçük hayvan veteriner hekimleri derneği’nin düzenlediği kongrede, ilk kez geriatrik hastalarda pet fizik tedavi ve rahabilitasyon konulu poster sunumu yapmıştır.
2019 yılında kök hücre kullanım alanları ve basınç analiz sistemleri ile ilgili eğitimini tamamlamış ve kliniğinde uygulamaktadır.
GENEL BİLGİLER
Kongre Tarihi
Kongre, 04-06 Ekim 2019’da gerçekleştirilecektir.
Kongre Merkezi
Maritim Pine Beach Otel, Belek Antalya’da düzenlenecektir.
Kongre Dili
Kongre dili Türkçe’dir. İngilizce sunumlarda simultane tercüme olacaktır.
Stand ve Sergi Alanları
İlaç endüstrisi ve ilgili cihaz firmalarının katılımda bulunacağı stand ve sergi alanları, 09:00 – 19:00 saatleri arasında katılımcıların hizmetine açılacaktır.
Davet Mektubu
Kongreye katılım için bağlı bulundukları kurumlardan izin almaları gereken katılımcılara talepleri doğrultusunda davet mektubu gönderilecektir.
Yaka Kartı
Tüm katılımcılar ve refakatçilerin kongre merkezi, stand alanları ve sosyal aktivitelere katılabilmeleri için kendilerine kayıt esnasında verilmiş olan yaka kartlarını takmaları gerekmektedir.
Kongre Web Sayfası
Kongre ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmeniz amacı ile web sayfası oluşturulmuştur. Kongrede sunulması istenilen bildiriler özet şeklinde www.vod2019.org web sayfası aracılığı ile toplanacaktır.
Katılım Belgesi
Katılım belgeleri, kayıt yaptıran tüm katılımcılara kongrenin son günü kayıt masasından verilmeye başlanacaktır.
Bildirim Gönderme
Özet Başvurusu Sırasında Dikkat Edilecek Noktalar ve Gönderme Kuralları
Sözlü ve poster bildiri özetleri, bildiri sistemi kullanılarak www.vod2019.org web sitesi üzerinden online olarak, TÜRKÇE ve İNGİLİZCE gönderilmelidir. Sistemden bağımsız olarak e-mail ve posta yoluyla gönderilen bildiri özetleri kabul edilmeyecektir. İnternet üzerinden gönderilen özetler, kabul edilmesi halinde aynı şekilde yayınlanacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekir.
Kongrede sunulacak bildiriler deneysel çalışma, klinik çalışma ve özgün olgu sunumları şeklinde, bilimsel gelişmeye katkıda bulunabilecek özellikte olmalı ve sonuç mesajı vermelidir. İnternet üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde yayınlanacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur.
Yazım Kuralları
- Özetler online bildiri özet sistemi ile toplanacaktır.
- Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
- İsimler sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle yazılmalıdır. Yazarların çalıştıkları kurumların ad ve adresleri mutlaka belirtilmelidir.
- Özet başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalıdır. (Kısaltmalar istisnadır.)
- Özet içinde kısaltma kullanılması halinde, kısaltmanın açık adı parantez içinde belirtilmelidir.
- Özette çalışmanın amacı ve kullanılan yöntemler kısaca belirtilmeli, bulgular yeterli sayısal ayrıntıyla birlikte özetlenmeli ve sunulan bulgular çerçevesinde sonuç açıklanmalıdır.
- Özet; amaç, yöntem, bulgular ve sonuç başlıkları kullanılarak yazılmalıdır.
- Özetin tamamı, başlık adı, yazarın adı, soyadı ve tablolar hariç olmak üzere 500 kelimeyi geçmemelidir.
- Tablo sayısı en fazla 2’dir.
- Anahtar kelime asgari 3, azami 5’tir.
- Bu maddelerden herhangi birine uymayan bildiri özeti, içeriğine bakılmaksızın değerlendirme dışı bırakılacaktır.
Bildirilerin Değerlendirilmesi
Değerlendirme internet üzerinden araştırmacıların ad/soyad ve kurumları gizli tutularak, Bildiri Değerlendirme Komitesi’nce yapılacaktır. Bildirinin değerlendirmeye alınabilmesi için bildiri sahibinin kongre kaydını en geç 30 Ağustos 2019 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir. Değerlendirme sonucu tüm bildiri sahiplerine sonuç yazısı olarak gönderilecektir.
SUNUM BİLGİLERİ
Posterler 70 cm. eninde ve 90 cm. boyunda olmalıdır. Posterler en az 1 metre mesafeden okunabilecek şekilde düzenlenmelidir. Posterler, organizasyon komitesince bildirilecek tarih, yer ve numaralı bölümünde sergilenecektir. Posterler yerlerine yapışkan hamur aracılığı ile tutturulacak bunun dışında herhangi bir malzeme kullanılmasına izin verilmeyecektir. Poster yapıştırma konusunda poster sahiplerine yardımcı olunacaktır.
İLETİŞİM
Bildirim gönderme, Bilimsel program ve Kayıt konaklama için kongrenin internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
İnternet Adresi: