Suni Tohumlamada ırk uyumu şartının kaldırılmasını doğru bulmuyoruz

Suni Tohumlamada ırk uyumu şartını n kaldırılmasını doğru bulmuyoruz

Suni Tohumlamada ırk uyumu şartını n kaldırılmasını doğru bulmuyoruz

Suni Tohumlamada ırk uyumu şartının kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. Ali Eroğlu: Çiğ süt referans fiyatını en az 2,50 TL olmalı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu Çiftçiden Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Çiğ süt referans fiyatını en az 2,50 TL olması gerektiğini vurgulayan Ali Eroğlu “Çeşitli girdiler göz önünde bulundurulduğunda Türk Veterinerlik Hekimleri birliği olarak çiğ süt referans fiyatının en az 2,50 TL olması gerektiğini savunuyoruz. Bunun yanı sıra gelecek yıla kadar fiyatın sabitlenmesi doğru değil. Girdi maliyetleri göz önünde bulundurularak 3 aylık süreçler içinde revize edilmesi üretici açısından daha doğru olacaktır” dedi.

Eroğlu “Üreticinin girdileri karşılamada yaşadığı sıkıntı süt hayvanlarının kesime gitmesine sebep oluyor. Üreticiyi kaybetmemek adına ve Hayvancılığın geleceği açısından yetkili birimlerin taban fiyatı uygulaması bir an önce çalışma yapılması daha doğru buluyoruz. “ diye konuştu

“Suni Tohumlamada ırk uyumu şartının kaldırılmasını doğru bulmuyoruz”

Hayvancılık Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklama göre, yüksek verimli kültür sığır ırklarının tohumlanmasında ırk uyumu şartının kardırıldığı açıklanmıştı Ali Eroğlu konu ile ilgili “Çeşitli ırkların tohumlanması bu karara kadar beş yaşından sonrası için hedef bırakılmıştı. Bu açıklamaya göre yaşına bakılmazsınız tohumlama yapılabilecek. Türk Veteriner hekimleri birliği olarak bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz.  Hayvancılığımıza büyük zarara verebilecek bir uygulama gerekçeleri düşünüldüğünde et verimini arttırmak amacı ile bu karar alınmış olabilir ancak bu uygulamayı ülke menfaatlerine uygun bulmuyoruz uygulama ülkemizin bütün birikimlerine zarar verebilir” şeklinde konuştu

“Veteriner hekimlere şiddet ciddi bir boyut aldı”

Eroğlu “Son aylarda veteriner hekimlere yönelik şiddet ciddi bir boyut almıştır. Biz veteriner hekimleri birliği olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Meslektaşlarımıza bu anlamda sahip çıkıyoruz. Gecesi gündüzü olmayan meşakkatli bir iş veterinerlik, bu konuyla ilgili gerekli yaptırımların yapılması ve caydırıcı bir ceza getirilmesi gerekmektedir. Veteriner hekimler birliği olarak bu konuyla ilgili bizimde bir mevzuatımız var sorun yaşadığınız durumlarda hekimin bir yanlışı var ise şiddette başvurmadan bu mevzuattan yararlanarak gerekli soruşturmayı başlatabilirler” dedi.

Exit mobile version