Doğum sonrası Kurtlanma ve Deri Islaklığı

8 yazı görüntüleniyor - 1 ile 8 arası (toplam 8)
  • Yazar
    Yazılar
  • #21072 Yanıtla
    Mert
    Ziyaretçi

    Kızım Toprak 2.5 yaşında bir Rottweiller.28 Eylül 2019 tarihinde doğum yaptı.Geçtiğimiz doğumunda anneliği reddetmişti.Ona özel doğum yerimiz vardı fakat doğumdan bir gün önce kendisi toprağı içgüdüsel olarak bundan önce hiç yapmadığı biçimde kendi hazırladı ben buna saygı duyarak belirlediği yeri Yağmur,Rüzgar gibi rahatsız edebilecek şartlardan koruma altına aldım.Kızım sağlıklı şekilde doğumunu yaptı fakat doğum gününden sonra yaklaşık olarak 100 150 adet karasineğin doğum yerini sardığını gözlemledim fakat yavruları dışlamasından korktuğum için yuvanın yerini değiştiremedim ancak yavrularada çok zarar vermeyecek şekilde sinek ilaçları ve tütsü kıvamında olan ilaçlar ile arındırmaya çalıştım fakat gün geçtikçe daha iyi değil kızımın kuyruk kısmındaki tüylerde azalma gözlemledim.1 2 gün geçtkten sonra artık dayanamayıp yavruları doğum yeri olarak yaptığımız yere taşıdım.Aynı gün içerisinde kızımın üzerinde beyaz sinek kurtçuklarından gözlemledim iç dış parazitini en son 3 ay önce yaptırmıştım.Fakat veterinerimi arıyarak durumu izah ettim kendisi iç dış parazit yaptırmamı ve sirkeli su ile köpeği güzelce yıkamamı söyledi.Dediğinide eksiksiz şekilde yaptım.Sirkeli suyu gören kurtlar kaçışmaya başladı fakat beni asıl korkutan olay bu değil parazit tedavisine devam ederek bu sorunu engellediğimi düşünüyorum ama ertesi gün köpeğimin omuriliği boyunca kuyruk ve kalça birleşimine kadar olan bölümü kurumuyor tüyleri seyrekleşti ve devamlı sulu bulunuyor.Antibiyotik tedavisine geçemiyorum emzirdiği için yaşadığım olayı boylu boyunca anlattım her şeyin açık olması için.Bilgisi olan kim olursa olsun yardımınıza muhtacım.Köpeğim Parvo virüsü ile 13 gün savaştı ve sonunda yendi bunu da yenebileceğine güvenim tam sadece doğru uygulamaları yaptığıma emin olmalıyım

    #21076 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    geçmiş olsun
    ‘korkutan olay bu değil parazit tedavisine devam ederek bu sorunu engellediğimi düşünüyorum’ tam olarak anlıyamadım bu cümlemizde engellediğiniz durumun ne olduğunu anlıyamadım.
    Terleme olduğunu ifade etmişsiniz bu terleme sürekli mi oluyor yoksa sirkeli sudan sonra mı oluyor?
    Karasinek olayına gelince daha çok dışkı ve kokuya gelirler mutlaka yapıyorsunuzdur ama daha temiz tutmaya çalışmalısınız.

    #21077 Yanıtla
    Mert
    Ziyaretçi

    Öncelikle teşekkür ederim kısa sürede dönüşünüz için.
    Terleme ile başlayayım;Benim gözlemlediğim kadarıyla evet ondan öncesinde sadece daha bölgesel bir iki tüyde açılma vardı fakat deride kuruluk vardı diyebilirim fakat o larvadan çıkmış kurtlardan sonra yıkama işlemi ile bu ıslaklık hiç gitmedi şöyle diyeyim kurtların yoğun olarak olduğu yerler aslında omurilik çevresi,deri kısmını zedelediğini düşünüyorum zaten kuyruk kısmında kızarıklık mevcut ama şuanda doğumdan dolayı sık besliyorum gece karanlığında bile ıslaktı omurilik bölgesi.Terramacyn gibi bazı deri üzerine uygulanana merhemler uygulamayı düşündüm ama kendi kendime bir karar vermek istemedim zararlı olup olmayacağını bilemediğimden.
    Karasineğin gelmesi temizlikten olduğunu düşünmüyorum hayvanımın düzenli olarak taraması yıkaması yapılıyor.Bunun nedeni plesanta sıvısının toprak ile karışıp orada kanlı bir koku bırakması üzerine geldiklerini düşünüyorum.
    Son olarakta cümlem ile ne demek istediğimi anlamamışsınız onuda şöyle özetliyeyim beni en korkutan senaryo olan kalp kurdu bile olsa yaptığım araştırmaya göre 80 100 günlük bir konakta larvalama süreci bulunuyor.Bundan sonrasında konakta yayılmaya başlıyor.İç parazit hapımı biraz araştırdıktan sonra bu parazitlere karşı tedavi ettiğini görünce yüreğime su serptim.Bundan dolayı içeriye aktarılan kurtlardan korkmuyordum.Korkmam gerekir mi sizce ?

    #21079 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    terleme ve tüy dökülmesi okurken acaba dedim uyuz mu var? ki olabilir
    sinek konusunda haklısın o zaman yerini değiştirmenizi tavsiye ederim
    parazit olarak da korkmanıza gerek yok düzenli olarak parazit takibini yaparsanız hiçbir problem yaşamazsınız

    #21090 Yanıtla
    Mert
    Ziyaretçi

    Yorumunuz için teşekkür ederim.Veterinere gösterdim Miyaz olduğunu düşünüyor kendisi.Sirkeli su ile haftada bir temizliğini tamamla eğer kötüleşir ise getirmemi söyledi.Vitamin takviyesine devam ediyorum köpeğime.Bunun dışında bu hastalık için yapmam gereken bir şey bulunuyor mu peki ?
    Kendisinin emzirdiğini unutmadan ilaç veya önlem belirtirseniz sevinirim.

    #21092 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    Hekim arkadaşımızın önerisine uymanız daha isabetli olur çünkü kesin miyaz durumu yok sirkeli şu en azından dış etken olarak yeterli gelecektir ama ilerlerse gerekli tedavi yapılır şu anlık bencede bekleme de kalmanız daha doğru olur

    #21260 Yanıtla
    Mert
    Ziyaretçi

    Bir başkasının başına gelmesi durumu için güncelleme yapıyorum.Bir kere daha yapacağım sonrasında;
    Benim vakamda Sirkeli su ile yıkama yaptıktan sonrasında deri üzeri kurtlardan aslında kurtulmuş oldum. Fakat derinin açık olmasından dolayı iltihaplanmaya açık olmasından dolayı baticonol bir sprey ile deri üzerine uygulanmasından sonra açık olan yaralar kapanmaya başlamıştır.Vitamin ve gıda takviyesi ile direnç kazanılmış durumdadır.Yapmış olduğum iç dış parazit ile iç direnci güçlendirilmiştir.Fakat bu işte en önemli unsur diğer köpeklerle ilişkisinin kesilmesi gerekmektedir ve yattığı bölgenin kesinlikle steril edilmesi şarttır.Şuan açık yaralar kapandı bundan sonra tüy sağlığını güçlendirici ürünler kullanarak açılmış olan bazı tüy bölgelerinin tekrar geri kazanılması beklenmektedir.Bu süreç için daha sonra bir güncellemede daha bulunacağım.Herkese iyi günler dilerim.

    #21265 Yanıtla
    Vet. Hek. Dursunali Şimşek
    Anahtar yönetici

    Güncelleme için teşekkürler.
    Haklı olarak hayvan sahipleri acele ediyorlar bir an önce iyileşmeyi beklemekteyiz ama bu tıbbı olarak mümkün değil. Özellikle travma, yaşlılık vb durumlar haricinde deri hastalıkları uzun solukludur. Kendimizden örnek verecek olursak bir grip olduğumuz da bile en iyi ihtimalle tüm ilaçlara rağmen 1 hafta sürüyor.
    Özellikle dediğiniz şu durum hasta hayvanın diğerlerinden ayrılması konusu sadece sizin bulunduğunuz bu durum için değil her hastalık için geçerlidir. En basitinden hasta hayvanın bağışıklık sistemi savaş halinde olduğu için ikincil enfeksiyonlara karşı çok açık ve başka hayvanda hastalık yok ama taşıyıcı olup sizin hasta hayvanlara bulaştırır ve durumu ağırlaştırır. Bu durum sebeplerden sadece 1 tanesidir. Evcil hayvanlar evde olduğu için bilgi verirken bu durumu pek söylemiyoruz ama sizin vasıtanız ile bunu tekrarlamanın gerekli olduğunu fark etmiş olduk.
    Teşekkürler

8 yazı görüntüleniyor - 1 ile 8 arası (toplam 8)
Yanıtla: Doğum sonrası Kurtlanma ve Deri Islaklığı
Bilgileriniz:




ASLOLAN!
Evcil Hayvanınızın Sağlığı İçin Mutlaka Veteriner Hekim ‘inize Muayene Ettirmenizdir.

Soracağınız tüm sorular anlattıklarınıza göre cevap verilir. Cevap veren kişinin cevabı sadece öneri niteliğindedir. Bu öneri sonucunda doğacak tüm olumsuzluklar cevap verene ya da siteye yüklenemez ve suçlanamaz. Soru soran kişiler şartları kabul etmiştir.