Rotasyonel Besleme Köpeğiniz İçin Doğru mu?

Rotasyonel Besleme Köpeğiniz İçin Doğru mu?

Rotasyonel Besleme Köpeğiniz İçin Doğru mu?. Aslında her köpek sahibinin bilmesi gereken bir beslenme yöntemidir. Bilmeyenler Veteriner Hekimlerine danışmadan beslenmede değişiklik yapanların çoğu köpeklerinde sorun yaşamaktır. Köpeklerin beslenmesinde amaç her gün mama vermek değildir. Verdiğiniz mamanın veya gıdanın çeşidinden tutun dişi veya erkek olması, dişi ise gebelik durumu, yaş, kronik hastalıklar gibi birçok etkene bağlı olarak değişmektedir.

Evcil bir köpek ebeveyni iseniz özellikle yeme alışkanlıkları söz konusu olduğunda, köpeğiniz için en iyisini istersiniz. İnsanlar gibi köpeklerin de aktivitelerini beslemek ve onları iyi bir ruh halinde tutmak için sağlam, sağlıklı bir beslenme temeline ihtiyaçları vardır. Ancak insanlardan farklı olarak, zavallı yavrularımız günden güne aynı şeyi yemeye takılıyor. Köpeğinizin diyetinde biraz çeşitlilik istediği için kim suçlayabilir? Rotasyonel beslenmenin devreye girdiği yer burasıdır. Köpeğinizi bu şekilde beslemenin, bir kasede mama monotonluğunu parçalamanın ötesine geçen faydaları vardır. Ayrıca sağlık yararları da vardır.

Rotasyonel Besleme Nedir?

Rotasyonel besleme, köpeğinizin mamasını bir programa göre değiştirme uygulamasıdır. Farklı bileşenlerin (tavuk, sığır eti, kuzu eti vb.) değiştirilmesini içerir. Yavru köpeğinizin mama kabına koyduğunuz yiyecek türlerini (kuru, ıslak, çiğ, dondurulmuş) değiştirmenin yanı sıra, köpeğinizin mamasını düzenli olarak değiştirerek (ayda bir kez bol miktarda), çeşitli besinler aldıklarından emin olursunuz. İşin özü olarak nasıl ki bizler her gün aynı yemeği yemiyorsak köpeklerimize de bu imkanı vermektir.

Rotasyonel Beslemeye Nasıl Başlanır?

Rotasyonel beslemeye başlamadan önce, evcil hayvanınız için doğru olduğundan emin olmak için Veteriner Hekiminize danışın. Ardından köpeğiniz için yüksek kaliteli mama veya gıdanızı stoklayın. Yeni yiyecekler eklemeye başladığınızda, köpeğinizin tepkisini takip edebilmeniz için bir yiyecek günlüğü tutmanızı önerir.

Veteriner hekim Dr. Bradley Quest, Animal Wellness Dergisine verdiği demeçte, ”Farklı yiyecek türlerini döndürürken yüksek kaliteli, besleyici olarak eksiksiz ve dengeli bir beslenmeyi beslemek her zaman önemlidir” dedi. “Evcil hayvan ebeveynlerinin, sindirim rahatsızlığına neden olmadan rotasyonel bir diyet yapmanın kolay olması için çeşitli tarifler taşıyan güvenilir bir marka bulmalarını tavsiye ediyorum.”

Sindirim rahatsızlığını önlemenin bir yolu, yeni yiyeceği köpeğinizin alıştığı yiyeceğe kademeli olarak dahil etmektir. Birkaç gün boyunca yüzde 80 “eski” gıdadan, yüzde 20 “yeni” gıdaya oranla başlayın, ardından kademeli olarak daha büyük bir yeni gıda yüzdesine geçin. Köpeğiniz herhangi bir sindirim bozukluğu belirtisi gösteriyorsa devam edebilirsiniz.

Exit mobile version