Ovilis Ovipast IRP

Veteriner Aşı

Ovilis Ovipast IRP

Ovilis Ovipast IRP

Ovilis Ovipast IRP Enjeksiyonluk süspansiyon Veteriner Aşı

Bileşimi; Alüminyum hidroksite adsorbe edilmiş, tamponlanmış fizyolojik tuzlu su içindeki Mannheimia (Pasteurella) haemolytica (A1, A2, A6, A7 ve A9) Pasteurella trehalosi’nin (T3, T4, T10 ve T15) epidemiyolojik olarak en önemli serotiplerinden demir-regüle antijenleri eksprese eden formalinle öldürülmüş hücrelerini içeren opak sıvı aşı. Koruyucu madde olarak tiyomersal içermektedir.

KULLANIM SAHASI / ENDİKASYONLAR

Koyunlarda M. haemolytica ve P. trehalosi tarafından oluşturulan pastörellozisin kontrolüne yardımcı olmak amacıyla aktif immunizasyon oluşturmak için kullanılmaktadır. Aşı, minimum 3 haftalık yaştan itibaren tüm yaştaki koyunlarda pnömonik pastörellozisin kontrolünde ve sütten kesilmiş besi ve damızlık koyunlarda sistemik pastörellozisin kontrolüne yardımcı olmak için kullanılabilir. Aşı, yaşamlarının ilk 1-2 günü süresince yeterli kolostrum almak şartıyla, kuzularda pnömonik pastörellozisin kontrolüne yardımcı olmak için gebe koyunlarda kullanılabilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Üç haftalıktan itibaren tüm koyunlar ve daha önce Ovilis Ovipast IRP ile aşılanmamış olanlar, her biri 2.0 ml olmak üzere 4-6 hafta ara ile 2 kez aşılanmalıdır. Daha sonra, en fazla 12 ay ara ile rapel enjeksiyonlar yapılmalıdır.

Yetişkin damızlık koyunlarda, bu yıllık rapel enjeksiyonlar kuzulama öncesi periyotta, kuzulamadan 4-8 hafta öncesinde yapılmalıdır. Beklenen mevsimsel pastörellozis salgınlarından 2-3 hafta önce, Ovilis Ovipast IRP ile bir rapel enjeksiyon gerekebilir. Ovilis Ovipast IRP 3 haftalıktan küçük kuzularda kullanılmamalıdır. Aşı, aseptik kurallara uyularak, üst boynun lateral tarafından deri altına enjekte edilmelidir.

KONTRENDİKASYONLAR/UYARILAR/YAN ETKİLER

Hayvan gruplarının herhangi birinde, az sayıda hayvanda immunolojik yetersizlik sonucu aşıya karşı cevap oluşmayabilir. Tatmin edici immun cevaplar sadece sağlıklı hayvanlardan elde edilir, bu yüzden başka bir enfeksiyonu veya metabolik bozukluğu olan hayvanların aşılamasından kaçınılması önemlidir. Çoğu inaktif aşıda olduğu gibi, primer aşılama prosedüründe aşının ikinci dozundan sonraki 2 haftaya kadar önemli düzeyde immunite düzeyi beklenemez. Hayvanlara müdahale ederken, özellikle de yavru atımı ve metabolik bozuklukların tetiklenme riski olan gebeliğin son aşamasında stresten kaçınılmalıdır. Tüm aşılarda olduğu gibi, bazen aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Aşı bir adjuvan içermektedir ve çoğu adjuvanlı aşıda olduğu gibi, aşılama sonrasında 3-4 ay kadar sürebilen, küçük, geçici enjeksiyon bölgesi reaksiyonlarına neden olabilir.

YASAL ARINMA SÜRESİ

Yoktur

MUHAFAZA KOŞULLARI

2-8 °C arasında muhafaza edilmelidir. Dondurulmaz.

FARMASÖTİK UYARILAR

Ambalaj üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

DİĞER BİLGİLER

Gebe koyunların aşılama zamanındaki nutrisyonel ve metabolik durumları son derece önemlidir. Şüphe edildiğinde, veteriner hekimden tavsiye istenmelidir. Diğer aşılarla aynı zamanda kullanmayın.

Ovilis Ovipast IRP, bu aşının pastörella komponentlerinin üretimine yönelik yeni “IRP” teknolojisinin uygulanması ile sonlanan araştırma ve geliştirme çalışmaları ile geliştirilmiştir. Bu IRP komponentlerinin dahil edilmesi, etkinliğin artmasını ve aşı içerisinde bulunmayan serotip A12 gibi serotiplere karşı çapraz koruma sağlamaktadır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

100 ml (50 doz) veya 500 ml (250 doz) aşı içeren polietilen multidoz şişelerde satışa sunulmaktadır.

PAZARLAMA İZİN SAHİBİ ADI VE ADRESİ: İntervet Veteriner İlaçları Paz. ve Tic. Ltd. Şti Büyükdere cad. No. 127 Astoria Kuleleri B blok Kat:8 34394 Esentepe/İstanbul

ÜRETİCİ FİRMA ADI VE ADRESİ: Intervet International B.V. Wim de Körverstraat 35 P.O. Box 31 5830 AA Boxmeer, Hollanda G.T.H.B.lığı Pazarlama İzin Tarih ve No: 17.02.2012-P0002

Exit mobile version