Megapar

Megapar

Megapar 
Oral Tablet
Veteriner Antihelmintik

BİLEŞİMİ
1 tablet’de 600 mg Oksiklozanid ve 300 mg Levamizol Hidroklorür içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Megapar Oral Tablet, sığır ve koyunlarda karaciğer kelebekleri, gastrointestinal nematodlar ve akciğer kıl kurtları ile mücadelede kullanılan, geniş spektrumlu antihelmintik kombinasyondur.

Oksiklozanid, salisilanid türevi bir antihelmintik olup, parazitlerde oksidatif fosforilasyon kenetini kırarak etkili olur. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından büyük ölçüde emilir. Karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda yüksek yoğunluklara ulaşır. Glukronid bileşiği halinde safra yolu ile vücuttan atılır.

Levamizol, imidazotiazol türevi bir antihelmintik olup, özellikle mide-bağırsak ve akciğerlerde bulunan nematodlara etkili bir antihelmintiktir. Etki şekli pirantele benzer; helmintlerin kasları ve gangliyonlarının sürekli uyarılması sonucu spastik felce neden olur. Fumarat redüktaz enzimi etkinliğini engeller. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından hızla emilerek 1-2 saat içinde en yüksek plazma yoğunluğuna ulaşır ve tüm vücut kesimlerine dağılır. İdrar ve dışkı yoluyla vücuttan atılır.

Megapar KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

Megapar Oral Tablet, geniş etki spektrumlu olup, sığır ve koyunlarda gastrointestinal nematodlar, akciğer kıl kurtları ile karaciğer kelebeklerinin ergin şekillerinin mücadelesi ve kontrolünde kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Farmakolojik doz: Oksiklozanid 15-20 mg/kg, Levamizol 7,5 mg/kg canlı ağırlık dozda oral yolla kullanılır.
Pratik doz: 1 tablet/40 kg canlı ağırlık
Kuzu 1/2 tablet
Koyun 1 tablet
Dana 3-4 tablet
Sığır 5 tablet

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

10 adet tablet içeren blister ambalajda/kutulu olarak takdim edilmiştir.

Exit mobile version