Laboratuvar Hayvanlarının Davranış Biyolojisi

Laboratuvar Hayvanlarının Davranış Biyolojisi

Laboratuvar Hayvanlarının Davranış Biyolojisi, Bu 30 bölümlük kitap, öğrencileri ve profesyonelleri laboratuvarlarda ve diğer esir ortamlarında yaygın olarak barındırılan hayvanların davranışsal biyolojileri hakkında bilgilendiriyor. Her tür, belirli çevresel koşullar altında evrimleşti ve çoğu nesiller boyu üremeden sonra bile esaret altında tutulan benzersiz davranış kalıplarıyla sonuçlandı. Bu nedenle doğal davranışı anlamak, modern hayvan bakımı uygulamalarının kritik bir parçasıdır. Bu kitaptaki açıklamalar, veriler, rehberlik, kaynaklar ve tavsiyeler, okuyucunun hayvanlarını daha iyi anlamasına, aldıkları bakım ve tedaviyi iyileştirmesine ve hayvanlarının esenliğini, esenliğini ve sağlığını iyileştirmesine yardımcı olacaktır.

Kitap, tümü laboratuvarlarda ve ilgili araştırma ortamlarında bulunan hayvanların davranışsal biyolojisinin yönlerine odaklanan üç bölüme ayrılmıştır. Beş giriş bölümünden sonra, 25 bölüm belirli taksonomik gruplara (fareler, zebra balığı, zebra ispinozları, sürüngenler, makaklar dahil) ayrılırken, etogramların sonuç bölümü, hayvan davranışlarını anlamak ve potansiyel olarak nicelleştirmek isteyenler için merkezi bir kaynak sağlar.

Laboratuvar Hayvanlarının Davranış Biyolojisi, laboratuvar hayvanlarını içeren bakım, bakım ve/veya araştırma programlarında çalışan herkese, hayvanların vahşi doğada nasıl yaşadıkları ve esir araştırma ortamlarında nasıl yaşamaları gerektiği hakkında bilgi sağlayacaktır. Kılavuzların ve tavsiyelerin çoğu, hayvanat bahçeleri, akvaryumlar ve kutsal alanlar dahil olmak üzere diğer ortamlarda hayvanları yöneten ve hayvanlarla çalışanlar için de değerli olacaktır.

Laboratuvar Hayvanlarının Davranış Biyolojisi Yazarı

by Kristine Coleman, Steven J. Schapiro
August 2021

Behavioral Biology of Laboratory Animals

Dosya Türü: PDF
Dosya Boyutu: 20.7 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version