Kuşların Cerrahi Anatomisi: Thoracic ve Pelvic Kanatları

Kuşların Cerrahi Anatomisi: Thoracic ve Pelvic Kanatları, av tıbbı ve cerrahisi, veterinerlik alanında hızla genişleyen bir alandır. Bu, kuşların mülkiyetine olan ilgisinin artmasının yanı sıra, yırtıcı ve fıskiye rehabilitasyonunun sonucudur. Avukalıcıların psittacines ve diğer türlerin tutsak yetiştirilmesinde başarısı da bu büyümeye katkıda bulunmuştur.

Çeşitli kuş türlerinde tıbbi ve cerrahi bilgiler buna göre genişlemiştir. Bununla birlikte, kuşun anatomisi ve cerrahi yaklaşımları ile ilgili basılan malzemeler yalnızca veterinerlik literatüründe serpilir. Uzun kemiklere yaklaşımlar az miktarda tasvir edilmiştir. Çoğu klinisyen bununla birlikte, uzun kemiklerin uygun ortopedik maruziyetinin travmayı azalttığını ve cerrahi başarıyı arttırdığını fark eder.

Bu atlas, kuşların anatomisi, cerrahi yaklaşımları ve veteriner klinisyenleri ve öğrencileri, aviculturalists ve kuş bakımı ile ilgilenen diğerleri için temel ortopedik ilkeler hakkında bilgi sağlayarak bu boşluğu doldurmak için yardımcı olur. Bu çeşitli bilgiyi tek bir kapakta sunmak benzersizdir.

Atlas, kısmen,

San Diego Zooloji Topluluğu’ndan bir hibe ile finanse edilen bir çalışmadan evrimleşti . Bu projenin başlıca vurgusu, uzun kemik kırıklarının onarımı için Kaliforniya kondorun uzuvlarının anatomisini gösteren tam ölçekli çizimler üretmekti. Drs tarafından daha önce yayınlanmış cerrahi yaklaşımlar. Patrick T. Redig ve James C. Roush California kondrosuna uyarlandı ve maruziyetlerin her biriyle ilişkili anatomi gösterildi.

Türkiye akbabası yukarıdaki çalışmada anatomik bir model olarak kullanılmıştır, çünkü anatomisi California kondorunun anatomisine en çok benzemektedir. Yaşam boylarında çizimler yapmak için, Türkiye akbabalarından ve bir Ande kondorundan alınan radyograflar ve bir California kondrosunun iskeleti kullanıldı. Bu çalışmadan, kuş çizimlerini ve anatomik bilgileri veteriner topluluğa sağlayacak bir atlas kavramı ortaya çıktı. Kitabı veterinerlik ve avcılık izleyicileri için daha kullanışlı kılmak için, şahin, baykuş ve psittasin türlerinde önemli farklılıkları açıklamaya yardımcı olmak için ek anatomik resimler hazırlandı. Bu ek türler üzerine yapılan çalışmalar, Tennessee Üniversitesi Veteriner Hekimliği Enstitüsü Hayvan Bilimleri Bölümü tarafından verilen bir yardımla finanse edildi.

Türkiye akbaba ve California kondorazı, daha küçük kuş türleri için etkili modeller olduklarını kanıtladı. Büyük canavarlarda iskelet ve kas ilişkilerinin yanı sıra damarlar ve sinirlerin yerini tespit eden anatomi, küçük psittakinler ve diseksiyonların zorlandığı ve yapıların daha dakik olduğu diğer türlerde daha kolay tespit edilebilir.

Türkiye akbabası (Cathartes aura) da dahil olmak üzere çeşitli kuş türleri dağıtıldı; ahır baykuşu (Tyto alba): Doğu bayağı baykuş (Otus asio); kırmızı kuyruklu şahin (Buteo jamaicensis); kırmızı omuzlu şahin (Buteo lineatus); büyük boynuzlu baykuş (Bubo virginianus); çift ​​sarı başlı papağanlar (Amazona ochrocephalus tresmariae); cockatiel (Nymphius hollandicus); ve Senegal papağanı (Poicephalus senegalus).

Though the study represents a small number of species, major variations in muscles appear only with the lateral

Kuşların Cerrahi Anatomisi: Thoracic ve Pelvic Kanatları

femur. For example, psittacine musculature in this region is similar to hawk and owl musculature. A skeletal difference in psittacines is found in the fourth digit, which points cranially rather than caudally, and in a shorter tibiotarsus than in other species dissected. Variations such as these are important in a surgical context and are described from either this study’s dissections or from studies referenced from the literature.

Bu atlas torakal ve pelvik ekstremite anatomisine odaklanırken, cerrahi
düşünceler vurgulanmıştır . Bu nedenle, çizimler ve metinler, sistem yaklaşımından ziyade bölgesel bir yaklaşıma sahiptir. Atlas, uygun cerrahi yaklaşımların yanı sıra ekstremitelerin her bir bölgesine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı kolaylaştırır. Çeşitli türleri temsil eden çizimler, cerrahi detay için önemli olan gerçek ve gerçekçi çizimleri sağlamak için diseksiyonlardan yapılmıştır. Bu kitaptaki resimler, çeşitli kuş
türlerinde uzun kemik kırıklarının onarımı için bir plan sağlamaktadır .

Kitabın ilk bölümünde (Bölüm I ve II) kanatların anatomisi ve cerrahi yaklaşımları anlatılmaktadır. Kitabın ikinci kısmı (Bölüm III ve IV) bacağın anatomisini ve cerrahi yaklaşımlarını tanımlamaktadır. Anatomik resimler, her bölgedeki kasları, kemikleri, kan damarlarını ve sinirleri kısaca anlatan notlarla birlikte verilir. Cerrahi yaklaşımlar ekstremitede proksimalden distale biçimlendirilir. Her yaklaşım için, cerrahi endikasyonlar prosedür açıklanmadan kısaca sunulmuştur. Prosedürün tanımı, cerrahi maruz kalmanın ve beraberindeki illüstrasyonların yorumlanması için önemli olan anatomik bilgiler sağlar. Yara kapanışı, teknik ve postoperatif bakım bilgileri. Tüm kuşların bakımı için ortak olan temel ortopedik ilkeler üçüncü kısımda (Kısım V) sunulmaktadır. Metnin gövdesindeki radyograflar ekte daha ayrıntılı olarak genişletilmiştir.

Bu atlasta kullanılan anatomik terminoloji çeşitli kaynaklardan geliyor. Kullanılan temel terim, alanda tanınmış standart olan Nomina Anatomica Avium (NAA) ‘dır. Diğer sözlüklerin çapraz referans sürecini kolaylaştırmak için ek terminoloji sağlanmaktadır. Bu terimler, çoğu durumda, küçük hayvan anatomisinde kullanılanlardan uyarlanmıştır. Bu hızlı referans terimlerinin homolojiyi ima etmek değil, veteriner cerrahı yönlendirmesi amaçlanmıştır. Bunların kaynakları arasında Sisson ve Grossman’ın Evcil Anatomi Anatomisi, beşinci baskı, Robert Getty tarafından düzenlenmiştir; ve American Midland Naturalist’te yayınlanan New World akbabalarındaki HF Fisher’in 1946 monografı. Metnin bedeninde, bir yapı için NAA adı önce görünür; hızlı referanslı terimler parantez içinde gösterilir.

– Önsözden

Avian Surgical Anatomy: Thoracic and Pelvic Limbs veterinary books free download

 

Dosya Türü:  PDF
Dosya Boyutu:  37.8 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version