Kuş Cerrahi Anatomisi ve Ortopedik Yönetim, 2. Baskı

Kuş Cerrahi Anatomisi ve Ortopedik Yönetim, 2. Baskı

Kuş Cerrahi Anatomisi ve Ortopedik Yönetim, Orosz, Ensley ve Haynes tarafından yazılan Avian Surgical Anatomy: Thoracic and Pelvic Limbs (Kuşların Cerrahi Anatomisi: Torasik ve Pelvik Uzuvlar) kitabı 1992’de yayımlandı ve kuşlar üzerinde ortopedik cerrahi uygulayanlar için standart bir kılavuz olarak hizmet etti. Bu temel çalışmanın baskısı tükendi ancak kuşların cerrahi anatomisine ilişkin kısa bir kaynağa olan ihtiyaç değişmedi. Bu baskıdaki amacımız, orijinal çalışmanın kas-iskelet sistemi anatomisini yeniden yakalamak ve başta yırtıcı kuşlar olmak üzere kuşların uzun kemiklerindeki yaygın kırıkların klinik tedavisini kapsamlı bir şekilde kapsayacak şekilde kapsamı genişletmek olmuştur. Açıklanan prosedürler, Minnesota Üniversitesi Raptor Merkezi’ndeki klinisyenler tarafından yirmi yılı aşkın bir süredir geliştirilip geliştirildi. Ek olarak, cerrahı ve klinisyeni daha fazla bilgilendirecek şekilde uzuvların damar anatomisine ilişkin ayrıntılara da yer verdik.

Aves sınıfı sayısız anatomik varyasyona sahip binlerce türü içerir. Her türü temsil etmek pratik olmasa da, bu kitap için kümes hayvanları, güvercinler, papağanlar ve yırtıcı kuşlar da dahil olmak üzere özel muayenehane ve rehabilitasyon hekimliğinde yaygın olarak karşılaşılan kuşlar seçilmiştir. Uzuvların vasküler anatomisinin ayrıntıları, çeşitli kuş türlerinin apendiküler iskeletinin yüksek çözünürlüklü dijital bilgisayarlı tomografi görüntülemesiyle elde edildi. Bu görüntüler, klinisyenlerin cerrahi prosedürleri gerçekleştirirken yararlı bulacağı benzersiz bir karşılaştırmalı görünüm sağlar.

Bu yeni bilgilerin okuyucunun iskelet ve damar anatomisini daha iyi anlamasına yardımcı olması ve böylece yorum, bulguların raporlanması, tedavi ve öğretimi geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu yeni bilginin amacı, okuyucunun kas-iskelet sistemi ve damar anatomisi arasındaki ilişkileri daha iyi anlamasına yardımcı olmak ve karmaşık ortopedik prosedürler sırasında cerrahın damar sistemini korumasına yardımcı olmaktır. Kuşlarda ortopedik sorunların yorumlanması, bulguların raporlanması, tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ve yönetim prosedürlerinin öğretilmesini zenginleştireceğini umuyoruz.

İlk baskının yayınlanmasından bu yana kuş ortopedisine ilişkin çok sayıda ilerleme kaydedilmiş ve yayınlanmıştır. Bu baskıda ortopedik durumlara ve en iyi tedavi seçeneklerini ve güncel uygulamaları temsil eden klinik yönetime ilişkin kapsamlı bir tartışma bulacaksınız. Kitabın başlığı bu bilgilerin dahil edildiğini yansıtacak şekilde değiştirildi.

Kuş anatomisi, sağlığı ve hastalıkları hakkındaki bilgimiz ilerledikçe, bu değerli bilgiyi ileten gelişmiş kaynaklara olan ihtiyaç da artıyor. Zamanla burada yer alan bilgilerin de genişletilmesi ve güncellenmesi gerekecektir. Yazarlar bu çalışmayı inceleme ve inceleme için veteriner ve bilim camiasına alçakgönüllülükle sunarlar. Bunun kuş bakımının iyileştirilmesine katkıda bulunacağını umuyoruz.

Kuş Cerrahi Anatomisi ve Ortopedik Yönetim Yazarları

by Susan Orosz, Scott Echols, Patrick Redig
August 2023

Avian Surgical Anatomy And Orthopedic Management, 2nd Edition

Dosya Türü:  PDF
Dosya Boyutu:  189 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version