Küçük Hayvan Uygulamasında Klinik Akıl Yürütme

Küçük Hayvan Uygulamasında Klinik Akıl Yürütme, klinik problemlerin çözümünde devrimci bir yaklaşım sunmaktadır. Bir veteriner hekim olarak, özellikle öğrenci veya yeni mezun olarak, yoğun bir küçük hayvan uygulamasında on dakikalık bir istişarede bulunmak, yıldırıcı bir görev olabilir. Patofizyolojik olarak düşünmenize

Küçük Hayvan Hekimliğinde Klinik Muhakeme Yöntemleri

rehberlik ederek, bu kitap klinik sorunları olabildiğince verimli bir şekilde çözmeye yardımcı olacaktır. Yazarlar, küçük hayvanların bulunduğu klinik işaretlerin çoğuna uygulanabilecek kuralları hatırlamak kolay yapılandırılmış bir yaklaşım geliştirdiler. Bu, uzun diferansiyel listelerini hatırlama gereğini azaltır ve algılanan açık teşhis tarafından tuzağa düşme olasılığını ortadan kaldırır. Kitap, klinik problemleri çözme potansiyelinizin açılamasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, sahibine net bir şekilde iletilebilecek tanı testleri veya tedavileri seçmek için mantıklı bir mantık sağlar.

Uluslararası alanda tanınmış klinisyenler ve eğitimciler tarafından klinik akıl yürütücüsü tarafından yazılmış olan kitabın başlıca özellikleri şunlardır:

Klinik endüktif akıl yürütme, davaları daha verimli bir şekilde çözme imkanı sunar, böylece evcil hayvanlar ve mutlu sahipler için daha iyi tedavi ve bakım sağlanır. Küçük Hayvan Uygulamasında Klinik Akıl Yolu, korkunç bir davanın yönetilebilir bir duruma gelmesine yardımcı olacaktır!

İçindekiler

Katkıda bulunan kişiler
Önsöz (Stephen May) ix
1 Problem temelli indüktif klinik mantığa giriş 1
Jill E. Maddison ve Holger A. Volk
2 Kusma ve yetersizlik 23
Jill E. Maddison
3 Diyare 39
Jill E. Maddison
4 Kilo kaybı 55
Jill E. Maddison
5 Abdominal genişleme 65
Jill E. Maddison
6 Zayıflık 75
Holger A. Volk David B. Church & Jill E. Maddison
7 Çöküşe ya da garip olaylara karşı karşıya 97
Holger A. Volk
8 Hapşırma dispnesi öksürük ve diğer solunum işaretleri 125
David B. Church
9 Anemi 155
Jill E. Maddison
10 Sarılık 167
Jill E.Maddison
11 Kanama 175
Jill E. Maddison
12 Poliüri / polidipsi ve / veya idrarda bozulmuş idrar konsantrasyonu 191
Jill E. Maddison ve David B. Church
13 Gait anormallikleri 211
Holger A. Volk & Elvin Kulendra
14 Pruritus ve skalalama 241
Andrea Volk & Jill E. Maddison
Dizini 255

Küçük Hayvan Uygulamasında Klinik Akıl Yürütme Yazar bilgileri

Dr Jill E. Maddison BVSc, DipVetClinStud, PhD, FACVSc, MRCVS, Royal Veterinary College, İngiltere’de Mesleki Gelişim, Ekstra Duvar Çalışmaları ve Genel Uygulama Direktörüdür. Jill, küçük hayvan tıbbında klinik problem çözme ve endüktif klinik akıl yürütme ve veterinerlik öğrencileri ve hemşireler için klinik farmakoloji alanında RVC’de lisans öğretiminde aktif olarak yer almaktadır. Veteriner hekimlik ve tıbbi dergilerde 60’dan fazla hakemli makale yayınladı ve sayısız uluslararası CPD toplantılarında konuşmaya davet edildi. Nisan 2012’de gelişmekte olan ülkelerdeki veteriner hekimler için CE’yi kolaylaştıran WSAVA Sürekli Eğitim (CE) Komitesinin başkanı oldu. Jill, Londra Vet Show’da klinik CPD akışlarının programlanmasından bu yana 2009’dan bu yana sorumludur.Profesör Holger A. Volk DVM, PGCAP, DipECVN, PhD, FHEA, MRCVS Küçük Hayvan Klinik Direktörüdür.

Clinical Reasoning in Small Animal Practice Veterinary ebooks free download

Dosya Türü:  PDF
Dosya Boyutu:  1.7 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version