Kedilerde Hiperkalsemi

Hypercalcemia

Kedilerde Hiperkalsemi

Kedilerde Hiperkalsemi

Kedilerde Hiperkalsemi tanısı iki kan testine dayanır: total serum kalsiyum düzeyi ve iyonize kalsiyum düzeyi (iCa). Toplam serum kalsiyum düzeyini ölçmek çok kolaydır ve çoğu veteriner hekim bunu rutin olarak test edebilir. Normal toplam serum kalsiyum yaklaşık 8-11 mg / dL olup, önemli hiperkalsemi kedilerde 10.5 mg / dL’den fazla olarak tanımlanmıştır. Bir iyonize kalsiyum seviyesinin ölçülmesi biraz daha zordur ve sadece bir gönderme testi veya çoğu özel klinikte veya acil klinikte kullanılabilir. İdeal olarak, daha spesifik ve daha doğru olduğu için iyonize bir kalsiyum seviyesi yapılmalıdır. Normal iyonize kalsiyum seviyeleri, 1.12-1.32 mmol / L veya 4.5-5.3 mg / dL’dir, belirgin hiperkalsemi ise 1.4 mmol / L veya> 5.5 mg / dL’den fazladır.

Kedilerde Hiperkalsemi Sebepleri

Kedilerde Hiperkalsemi Semptomları

Hiperkalseminin Teşhisi

Kedilerde Hiperkalsemi için yapılan çalışmalar kansere bağlı yüksek kalsiyum düzeyi olan malignansi hiperkalsemi gibi hiperkalseminin ciddi nedenlerini dışlamak önemlidir. Bu köpekler de daha yaygın olmakla birlikte , kedilerde nadiren görülebilir. Bütün bu testler yapıldıktan sonra normal sonuçlar, kedilerde idiyopatik hiperkalseminin “nedenini” belirleyecektir.

Kedilerde Hiperkalsemi için tam bir çalışma şunları içermelidir:

Kedilerde Hiperkalsemi tedavisi

Kedilerde Hiperkalsemi hastalığının nedenine bağlı olarak, tedavi intravenöz (IV) sıvılar, diyet değişiklikleri, cerrahi, kemoterapi, steroidler olabilir ve kalsiyum emilimini etkileyen birçok ilacın engellenmesi.

Kedilerde Hiperkalsemi söz konusu olduğunda, siz ve veterineriniz bunu ne kadar erken tanıyor ve tanımlarsanız, o kadar erken tedavi edilebilir. Şüphe duyduğunuzda Veteriner Hekiminizle, altta yatan hastalığa göre değişen tedavi seçenekleri hakkında konuşun. Neyse ki kediler için, kedilerde hiperkalseminin prognozu genellikle köpeklere göre daha iyidir. Bu kedimiz için bir avantaj olmaktadır.

Exit mobile version