Karbomin

Veteriner Elektrolit

Karbomin

Karbomin

Karbomin
Perfüzyonluk Çözelti
Veteriner Elektrolit

BİLEŞİMİ: 1 ml’de 84 mg (1 mEq/ml) Sodyum bikarbonat içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Karbomin Perfüzyonluk Çözelti, sodyum bikarbonat içeren elektrolit bir çözeltidir. Sodyum bikarbonat plazma bikarbonat miktarını artırır, aşırı hidrojen iyonu konsantrasyonunu dengeler, kan pH’sını artırır ve asidozun klinik belirtilerini düzeltir.

Karbomin KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

Karbomin Perfüzyonluk Çözelti, sığır, at, koyun, keçi ve köpeklerde bir çok sebepten ileri gelen metabolik asidozun sağaltımında kullanılır.

Özellikle, karbondioksit tutulmasından ileri gelen respiratorik asidozda; metabolik bozukluklara ilgili, asit metabolitlerin birikmesinden ileri gelen metabolik asidozda; böbrekler tarafından hidrojen iyonlarının yetersiz atılımı ile ilgili renal asidozda kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner Hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Karbomin Perfüzyonluk Çözelti, intravenöz ve yavaş olarak uygulanmalıdır. Çözeltinin konsantrasyonu hastanın durumuna ve gereksinmelerine göre belirlenir ve konsantrasyonlar dilüe edilmeden (%8.4) veya izotonik (%1.5) olarak kullanılabilir. 4-8 saatlik bir periyod için uygulanacak sodyum bikarbonat miktarı; asidozun ciddiyeti, total karbondioksit miktarı, kan pH’sı ve hayvanın klinik durumuna göre ayarlanarak yaklaşık 2-5 mEq/kg (veya 2-5 ml/kg) canlı ağırlık olarak uygulanır. Plazma karbondioksit miktarı bilinmiyorsa ortalama bir doz olarak 2 ml/kg canlı ağırlık olarak Karbomin Perfüzyonluk Çözelti, % 5’lik dekstroz, izotonik tuzlu su veya uygun bir çözelti içinde uygulanabilir. Sağaltıma dilüsyon oranı izotonik (%1.5) olacak şekilde devam edilir. Sağaltımın tamamlanması hayvanın klinik durumuna bağlıdır. Ciddi semptomlar azalırsa uygulama sıklığı ve dozun miktarı azaltılmalıdır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20, 50 ve 100 ml’lik kahverengi flakonlarda/karton kutuda takdim edilmiştir.

Exit mobile version