Kanarya Sahiplenme Rehberi

Kanarya Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Genel Bilgiler Nelerdir?

Kanarya Sahiplenme Rehberi

Kanarya Sahiplenme Rehberi

Kanarya sahiplenme rehberi. Evinize bir neşe bir arkadaş bir ses olması için kanarya sahibi olmaya mı karar verdiniz. Eğer ki kendinizi bu sevecen kanaryalara yakın hissediyorsanız ve bu sorumluluğu yetirine getirmek için kendinizi yeterli görüyorsanız doğru karar verdiniz.

Kanarya almadan bilinmesi gereken ve öncelikli olan kanarya seçimini nasıl yapılır ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir.

Kanarya sahiplenme öncesi onun sağlıklı olup olmadığını bilmemiz gerekir. Sağlıklı bir kanarya, güzel duruşundan, ötüşünden, tüylerin parlaklığından ve renginden belli olur. Bunlar kanaryanın göz önünde bulundurulacağı temel nitelikleridir. Canlı uyaranlara karşı aktif bir kanaryayı diğerlerinden ayırmak da zor değildir. Yeme karşı isteklidir. Derileri genel olarak açık sarı görünümdedirler.

Her ne kadar gözlemle bir kuşun sağlığı hakkında bilgi edinmek çok kolay değildir. Emin olmak adına imkanınız varsa mutlaka bir Veteriner Hekim ‘e muayene ettirmekte fayda vardır. Eğer ki bu imkanınız olmasa da, bir takım noktalara bakabiliriz. Kuşu öncelikle baştan başlayarak inceleyin. Tüylerini, bacaklarını kontrol edin. Burun deliklerinin temiz ve tam boyutlarda olup olmamasını kontrol ediniz. Eğer kuş baskı altında ise zor soluk alı verir ve mutlaka solunum yolları sorununu düşündürür. Uzun süreli bir enfeksiyon geçirmişse, burun şekli bozuk ve geniştir. Gözleri akıntı yönünden kontrol ediniz. Gaganın deformitelerine dikkat ediniz. Kafes tabanına mutlaka göz atın dışkılama da bir problemi (ishal, kabızlık, dışkının renk farklılıkları gibi) var mı bakın.

Bunların yanında unutulmaması gereken bir durum ise tüy değişimi süresinde kanaryalar bezgin görünümde ve bir kenarda uyuklar pozisyonda olabilir. Bundan dolayı alacağınız kanaryanın genel durumuna bakarken tüy değişimi dönemi, yaşı, cinsyeti gibi birçok konuda bilgi almayı ihmal etmeyin. Bu dönemlerin sonuna doğru kanarya seçmeniz uygun olacaktır.

Kanarya sahiplenme aşamasında kendinize uzun zaman ayırın, acele etmeyin. Acele işe şeytan karışır lafını unutmayın. Pişman olacağınız kararlardan sakının. İyi araştırın ve özellikle kendi yapınıza uygun kanaryayı bulmaya çalışın. Mutlaka bol kümes gezin, profesyonelleri dinleyin. Kanarya ırkı kuşların standartlarını öğrenin. Hiç bir zaman en iyi damızlık başkasına hemen verilmez, aldığınız kanaryanın gözden çıkarılmış olmamasına dikkat edin!!!

Kanarya Sahiplenme Ne Zaman Olmalı? Kanarya Ne Zaman Alınmalıdır?

Bütün kanaryalar her yıl özellikle yaz sonu sonbahar başı tüy değiştirirler. Bu periyodik değişim yanında sıcaklıkların ani değişimi, beslenmedeki dengesizlikler, kalabalık ve küçük alanlı barınma yerleri, uzun yolculuk sonrası gibi durumlarda mevsime bakılmaksızın tüy değişimleri olabilir, kanaranızın ötüşü geriler, üreme döneminde döl alma olasılığınız düşer. Kanarya bu devrede zayıftır, kendini kondüsyon ve duruş açısından eksik gösterir, sizi yanıltır.  Ötüş ya kısmen ya da tamamen kesintiye uğrar. Tüylerde matlaşma, düzensizlik göze çarpar. Kanaryayı derinden etkileyen bu olay 1,5-2 ay sürer. Bu da gösteriyor ki, en uygun alım dönemi kasım veya bu ayı izleyen bir kaç ay içinde olabilir. Tabi alımlarınızda ne kadar beğenirseniz beğenin bir bilene mutlaka danışın.

Exit mobile version