Inflamex

Inflamex

Inflamex
Enjeksiyonluk Çözelti
Non-steroid Antienflamatuvar
Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır

BİLEŞİMİ: Steril, renksiz, berrak çözeltinin her ml’si 50 mg Fluniksin (Fluniksin meglumin şeklinde) içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Fluniksin antienflamatuvar, antipiretik ve analjezik etkili güçlü bir steroid-olmayan yangı gidericidir. Aynı zamanda endotoksemi olgularında klinik belirtileri etkili bir şekilde bloke eder. Fluniksin siklooksijenaz (prostaglandin sentezi) enziminin bloke edilmesi ve prekürsör olan araşidonik asitten prostaglandinlerin sentezinin önlenmesiyle etkisini gösterir. Kas içi uygulamadan sonra 5–30 dk. içinde maksimum plazma konsantrasyonuna ulaşan etken madde, sığırlarda 3–8 saat içinde yarı ömrünü tamamlarken; atlarda 1,5–2 saatlik bir yarı ömür gösterir.

Damar içi uygulamada daha yüksek biyoyararlılık elde edilmekte, uygulamadan 2 saat sonra bağırsaklardan geri emilimden kaynaklandığı sanılan ikinci bir plazma pik seviyesi göstermektedir. Zayıf asit karakterine sahip olan etken madde % 99 oranında plazma proteinlerine bağlanır. Kas içi uygulamadan 2 saat sonra etkisi ortaya çıkmaya başlarken, damar içi uygulamada 15 dk içinde ağrılı durumlardaki etkisi hissedilir. Fluniksin karaciğerde metabolize olur ve temel olarak safra ile atılır.

Inflamex KULLANIM SAHASI

Genel olarak at, sığır ve köpeklerde; Kas ve iskelet sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi ve ürogenital sistemin ağrılı, ateşli ve yangılı hastalıklarında; ağrı kesici, ateş düşürücü ve yangı giderici olarak kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Kas içi veya damar içi verilir.

Sığır : 2 mg / kg c.a. (2 ml/ 45 kg canlı ağırlık) / gün. Uygulama 2–3 gün sürer.

At : 1,1 mg / kg c.a. (1 ml / 45 kg canlı ağırlık) / gün. Uygulama 5 güne kadar sürebilir.

Köpek : 1,1 mg / kg c.a. ( 0,5 ml / 25 kg canlı ağırlık). Uygulama 2–3 gün sürer.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN UYARILAR

Gebelikte kullanımı: Gebe hayvanlarda kullanılmamalıdır.

İSTENMEYEN / YAN ETKİLERİ

Enjeksiyon sahasında geçici bir irritasyon gözlenebilir. Kullanımı sonrasında östrusun gecikmesi veya tokolitik etki nedeniyle doğumun gecikmesi görülebilir.

DOZ AŞIMINDA BELİRTİLER, TEDBİRLER VE ANTİDOT

Aşırı doz halinde feçeste kan izlerine rastlanabilir. Uygulamanın kesilmesi ile durum normale döner.

Inflamex İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Diğer non-steroid antienflamatuvar ilaçlarla birlikte ve uygulamadan sonra 24 saat geçmeden kullanılmamalıdır. Toksik etkisi olduğundan plazma proteinlerine bağlanan ilaçlarla ve nefrotoksik ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Enjeksiyon öncesi Inflamex Enjeksiyonluk Çözelti diğer maddelerle karıştırılmamalıdır.

GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S.): Son ilaç kullanımından sonra kasaplık hayvanlar 21 gün süreyle kesime gönderilmemeli, elde edilen sütler 5 gün (10 sağım) boyunca insan tüketimine sunulmamalıdır.

KONTRENDİKASYONLARI

Fluniksine aşırı duyarlı hayvanlarda kullanılmamalıdır. Eklem içi ve arter içi uygulanmamalıdır. Genel anestezi altındaki hayvanlarda kullanılmamalıdır. 1,5 aylıktan küçük ve hepatit, renal ve kalp yetmezliği olan hayvanlarda kullanılmamalıdır. Genel anestezideki hayvanlara prostaglandin sentezini inhibe eden non-steroid antienflamatuvarlar uygulanmamalıdır. Endotoksemi veya septik şok durumları haricinde hipovolemik hayvanlarda kullanılmamalıdır. Gastro-intestinal ülseri olan hayvanlarda kullanılmamalıdır.

GENEL UYARILAR

Kullanmadan önce ve beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde bulundurunuz.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

25 0C’nin altında, buzdolabına konmadan ve dondurmadan saklanmalıdır. Raf ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

Karton kutu içerisinde; 100 ml ve 250 ml’lik kahverengi cam şişelerde satışa sunulmuştur.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesi ile eczanelerde ve veteriner muayenehanelerinde satılır (VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ: 21.12.2004

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PAZARLAMA İZNİ TARİHİ VE NO: 20.03.2001–10/933

PAZARLAMA İZNİ SAHİBİ: Provet Veteriner Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Çavuşoğlu Mah. Başkumandan Cad. No: 28 Kartal / İstanbul

ÜRETİM YERİ: Provet Veteriner Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Çekirdeksiz Org. San. Böl. 210. Cad. No: 7 Polatlı / Ankara

Exit mobile version