Hayvanlarda Gelişmekte Olan ve Epizootik Fungal Enfeksiyonlar

Emerging and Epizootic Fungal Infections in Animals

Hayvanlarda Gelişmekte Olan ve Epizootik Fungal Enfeksiyonlar

Hayvanlarda Gelişmekte Olan ve Epizootik Fungal Enfeksiyonlar

Hayvanlarda Gelişmekte Olan ve Epizootik Fungal Enfeksiyonlar, çeşitli hayvan gruplarında salgın ve gelişmekte olan mikozlar hakkında derinlemesine bilgiler sunmaktadır. Farklı patojen ve salgın mantar kategorileri tartışılmaktadır. Giriş bölümünde, okuyucuya bulaşıcı olmayan mantar enfeksiyonları, sapronozlar olarak bilinen ortak bir çevresel kaynaktan gelen enfeksiyonlar ve çeşitli hayvan türlerinde ve popülasyonlardaki zoofilik mantar patojenleri hakkında temel bilgiler sağlanacaktır. Bölüm 2, kelime ve terminolojiyi detaylandırmaktadır. Bu, bilimsel literatürde, Mikoloji alanındaki ifadelerin netliğini korumak için gereklidir.

3 ila 9 arasındaki bölümler, hayvanlarda bir rezervuar ile epidemik mikozları ve dermatofitler, koksidioidomikozis, histoplazmoz, paraokoksidomikozis, adiaspiromikoz ve benzer hastalıklar, blastomikoz ve paraokokidioidomikoz ceti (lacaziosis / lobomycosis) dahil olmak üzere zaman zaman meydana gelen salgınlarla tartışır.
10-15. Bölümler, kedilerde sporotrikoz, uyuşuk yengeç hastalığı, hayvanlarda C. gattii’nin ortaya çıkması ve zoonotik potansiyel, hibernasyon yaralannda beyaz burun sendromu, kurbağalar ve semenderlerde kitosit mikoz ve kedilerde aspergilloz gibi hayvanlarda ortaya çıkan mikozları içerir.

Son bölüm tedavi olanakları, veteriner hekimliğinde antifungal kullanım ve direnç ortaya çıkması ile ilgilidir.
Kitap, tıp ve veteriner hekim, mikrobiyolog, bulaşıcı hastalık uzmanları, epidemiyologlar, ekolojistler, akademi ve endüstriden halk sağlığı bilimcileri ile yüksek lisans öğrencileri, doktora öğrencileri ve alandaki postdokları ele alacaktır.

Hayvanlarda Gelişmekte Olan ve Epizootik Fungal Enfeksiyonlar Yazarları

by Seyedmojtaba Seyedmousavi, G. Sybren de Hoog, Jacques Guillot, Paul E. Verweij
June 2018

Dosya Türü: PDF
Dosya Boyutu: 8.93 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki: Hemen İndir

Exit mobile version