Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi?

Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi?

Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi?

Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi? olduğunu anlamak hamster ırklarına göre değişmekle beraber özen gösterildiği takdirde bu ayrımı yapmak zor olabilmektedir. Özellikle hamsteriniz hamile veya karşılaştırma yapılmış hem erkek hem de dişi hamsterlere sahip değilseniz, cinsiyeti belirlemek hamsterler zor olabilir. Temel farklılıklar, tüm hamster türleri (Suriye, cüce veya Çin) için benzerdir. Bununla birlikte, her türün cinsiyet tanımlamasına yardımcı olabilecek farklı özellikleri veya özellikleri vardır.

Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi?

Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi? anlamak için öncelikle karın bölgesinden bakmak için hamsterini sırt üstü yatırın. Elinizi hamsterinin karın üzerine koyabilirsin ve hafifçe sırtının üzerine çevirebilirsin ya da hamsterini boynundan tutabilirsiniz. Yani hamsterinizın arka bölgesine rahat bir şekilde görebileceğiniz pozisyonda tutmanız gerekmektedir. Hamsteri hafif dik yani tamamen yatar pozisyonda değil, testislerin mevcut olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır. Testisleri olan erkek olmayan dişidir :).

Hamsteriniz Erkek mi? Dişi mi?

Anogenital Mesafe

Bir hamsterin erkek mi dişi mi olduğunu anlamanın en emin yolu anogenital mesafeye bakmaktır. Bu, genital açıklıklar (erkek hamsterde penis açıklık, kadınlarda vajinal ve idrar açıklıkları) ve anüs arasındaki mesafedir. Bu mesafe kadınlarda erkeklerden daha kısadır. İki açıklığın dişilerde ayırt edilmesi zor olabilirken, erkeklerde yaklaşık 1 ila 2 santimetre arasında ayrılırlar.

Diğer Genel Farklılıklar

Hamsterin yaşına ve türüne bağlı olarak, bunların görülmesi zor olsa da, bazı hamsterler için birkaç ek fark vardır .

Suriye Hamsterlerinin Özellikleri

Suriye hamsterlerinin cinsiyetini belirlemek, diğer türlerin cinsiyetlendirilmesinden biraz daha kolay olma eğilimindedir çünkü erkekler ve kadınlar arasındaki farklılıklar nispeten açıktır. Dişi Suriyeli hamsterler, göbeğin kenarlarına paralel uzanan iki sıra halinde görülebilen nispeten görünür nipellere sahiptir. Hamsterin göbek saçı kısa olduğunda memeler en çok görülür. Erkek Suriye hamsterleri arka uçlarından uzanan oldukça açık testislerdir. Testisler (tüm erkek hamsterlerde olduğu gibi) geri çekilebilir veya kürk tarafından gizlenebilir, ancak genellikle çoğu durumda fark edilebilirler.

Cüceler Hamsterlerinin Özellikleri

Cüce hamsterler, cinsiyetlerini belirlemenize yardımcı olacak bazı ek özelliklere sahiptir. Erkek Cüce hamsterleri karnın ortasına yakın bir yerde bulunan gözle görülür bir koku bezine sahiptir. Bezin salgılarından kaynaklanan sarı veya yağlı boya da olabilir. Dişi Cüce hamsterleri, görülmesi zor olan çok küçük koku bezlerine sahiptir.

Erkek cüce hamsterleri de testisleri ve arka uçlarının kuyruklarına doğru sivrilen şekliyle tanımlanabilir. Testisler olgun hamsterlerde en çok görülür. Son olarak, erkek Cüceler hamsterleri dişilerden daha büyüktür, ancak büyüklüğü güvenilmez bir ölçüdür, çünkü yaşa ve bireysel hayvana göre değişir.

Çin Hamsterlerinin Özellikleri

Çin hamsterlerinin en dikkat çekici özelliği arka uçlarının şeklidir. Erkeklerin dişilere göre daha uzun, yuvarlak arka uçları vardır. Bununla birlikte, karşılaştırma için her iki hamster cinsiyetiniz yoksa, pozitif tanımlama için anogenital mesafeye güvenmeniz gerekir.


Kaynak: TheSprucePets
Çeviri: Vet. Hek. Dursunali Şimşek

Exit mobile version