Geosol LA

Geosol LA

Geosol LA

Geosol LA

Geosol LA, Enjeksiyonluk Çözelti

Veteriner Sistemik Antibakteriyel

BİLEŞİMİ

GEOSOL LA Enjeksiyonluk Çözelti, berrak sarı-kahverenkli bir çözelti olup beher ml’sinde 200 mg Oksitetrasiklin baza eşdeğer oksitetrasiklin dihidrat içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Oksitetrasiklin, tetrasiklin grubundan geniş spektrumlu, bakteriyostatik etkili bir antibakteriyeldir. Etkisini, bakterilerde ribozomun 30S alt ünitesine geri dönüşümsüz bir şekilde bağlanmak suretiyle protein sentezini inhibe ederek gösterir.

Gram pozitif aeroblar (Bacillus sp., Corynebacterium sp., Erysipelothrix rhusiopathia, Listeria monocytogenes ve Streptococci), Gram negatif bakteriler (Actinobacillus sp., Bordetella sp., Francisella tularensis, Haemophilus sp., Pasteurella multocida, P. haemolytica, Yersinia sp. Campylobacter fetus, Borrelia sp. ve Leptospira sp., Moraxella bovis), anaeroblar (Actinomyces sp., Fusobacterium sp.) ve Mycoplasma sp., Chlamydia sp., Ehrlichia sp., Coxiella burnetti, Ehrlichia, Theileria, Eperythrozoon ve Anaplasma’lara etkisi iyi derecededir.

Kazanılmış direnç nedeniyle, Staphylococci, Enterococci, Enterobacter sp. Enterobactericeae familyasına dahil Enterobacter sp. E.coli, Klebsiella sp., Proteus sp., Salmonella sp., Anaerob bakterilerden Bacteroides sp. ve Clostridium sp.’ye etkisi değişkendir.

Mycobacterium sp., Proteus vulgaris, Pseudomonas aeroginosa, Serratia sp., Mycoplasma bovis ve M. hyopneumoniae tetrasiklinlere dirençli kabul edilir.

GEOSOL LA Enjeksiyonluk Çözelti, kas içi uygulama sonrası, enjeksiyon bölgesinden çok iyi absorbe edilir. Organizmada kolayca dağılır ve kısa zamanda etkili terapötik düzeylere çıkar. Uygulama sonrası kısa bir süre içerisinde kan ve diğer vücut sıvı ve dokularında tespit edilebilir.  İdrar ve safra ile değişmeden atılır.

KULLANIM SAHASI / ENDİKASYONLARI

GEOSOL LA Enjeksiyonluk Çözelti sığır, koyun ve keçilerde duyarlı bakteriler tarafından oluşturulan aşağıda belirtilen hastalıkların tedavisi için kullanılır:

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU 

Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Sığır, koyun ve keçi’ye 20 mg/kg canlı ağırlık olacak şekilde 1 ml /10 kg canlı ağırlık dozunda derin kas içine tek doz enjekte edilir.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN ÖZEL UYARILAR

Tetrasiklinler, yan etkileri nedeniyle gebeliğin ilk ve son 1/3’lük bölümünde kullanılmamalıdır. Ancak koyunlarda Chlamydia spp. tarafından meydana getirilen abortlarda, hekim ve hayvan sahibi tarafından fayda-zarar hesabı yapılarak kullanılabilir.

İSTENMEYEN / YAN ETKİLER

Aşırı duyarlı hayvanlarda huzursuzluk, tüylerin kabarması, muskuler tremor, solunum güçlüğü, salyada artış, halsizlik ve yaygın kızarıklıklar şeklinde ortaya çıkan alerjik veya anaflaktik reaksiyonlar görülebilir. Bu durumlarda, uygun antidotlar (epinefrin, adrenalin, kortizonlar, antihistaminikler, Ca ++ iyonları gibi) uygulanmalıdır.

Gebelikte uzun süreli kullanımı fötusta, kemiklerde ve dişte sarı ya da gri renk oluşumuna neden olabilir. Bu etki çok genç hayvanlar için de söz konusudur. Yüksek dozlarda uzun süreli kullanıldığında, önceden hepatik yetmezliği bulunanlarda ve gebe hayvanlarda yağlı karaciğer dejenerasyonu oluşabilir. Tetrasiklinler, ışığa karşı duyarlılığa (fotosensitizasyona), alerjik reaksiyonlara ve enjeksiyon yerlerinde geçici bir lokal reaksiyona neden olabilir. Enjeksiyon sonrasında sığırlarda geçici hemoglobinüriye bağlı olarak idrar renginde koyulaşma görülebilir.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ 

Tetrasiklinler infüzyon sıvıları ile dülue edildiklerinde etkinliklerini kaybederler. Betalaktam ve aminoglikozid antibiyotiklerle birlikte kullanılmamalıdır. Tetrasiklinler, metoksifluranın böbreğe yönelik etkisini artırır ve protrombinin etkinliğini baskı altına alabilir. Penisilin G sodyum, penisilin G potasyum, sodyum bikarbonat, tiyopental sodyum, varfarin sodyum, sefalotin sodyum, sefapirin sodyum, amikasin sülfat, aminofilin, amfoterisin B, dimenhidrinat, demir dekstran, eritromisin glusefat, heparin sodyum, fenobarbital sodyum, hidrokortizon sodyum süksinat, kalsiyum klorür, kalsiyum glikonat, kloramfenikol sodyum süksinat, metisilin sodyum, morfin sülfat ile birlikte farmakolojik uyumsuzluk nedeniyle kullanılmamalıdır.

GIDALARDAKİ İLAÇ KALINTILARI HAKKINDA UYARILAR

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (i.k.a.s.) : Tedavi süresince ve son ilaç uygulamasından sonra eti için yetiştirilen sığır, koyun ve keçiler 28 gün geçmeden kesime gönderilmemelidir, ilaç kullanımı süresince ve son ilaç uygulamasını takiben 12 gün (24 sağım) süreyle elde edilen sığır, koyun ve keçi sütleri insan tüketimine sunulmamalıdır. Sütteki ilaç kalıntı arınma süresinin uzun olması nedeniyle; insan tüketimi için süt elde edilen inek, keçi ve koyunlara uygulanması tavsiye edilmez.

KONTRENDİKASYONLAR

At, kedi ve köpeklerde kullanılmamalıdır. Tetrasikline duyarlı hayvanlarda, karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda kullanılmaz.

GENEL UYARILAR

Kullanmadan önce ve  beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde bulundurunuz.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİMLER İÇİN UYARILAR

Uygulama sonrası eller yıkanmalıdır. İlaç, kullanım sırasında sulandırılmamalıdır.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE Raf Ömrü

Isı ve ışıktan uzakta, 15-25°C’de oda sıcaklığında saklayınız. Raf ömrü, imal tarihinden itibaren 24 aydır.

Tİcari TAKDİM Şeklİ

Kutu içinde, kauçuk tıpalı 50- 100  ve 200 ml’lik bal rengi cam flakonlarda arz edilmektedir.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim  reçetesi ile eczane ve veteriner hekim muayenehanelerinde ve özel hayvan hastanelerinde satılır (VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ:

28.03.2017

GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PAZARLAMA İZİN TARİHİ VE NO : 31.12.2003 – 13/030

PAZARLAMA İZİN SAHİBİNİN ADI VE ADRESİ

DEVA Holding A.Ş.

Halkalı Merkez Mh. Basın Ekspres Cd. No:1 34303 Küçükçekmece/İSTANBUL

ÜRETİCİ FİRMANIN ADI VE ADRESİ

Deva Holding A.Ş.

Dumlupınar Mah. Ankara Cad. No:2 Kartepe / Kocaeli

Tel: 0262 317 88 00   Faks: 0262 317 88 31

Exit mobile version