Eklembacaklı Neden Köpek Kafasına Sahip?

Eklembacaklı Neden Köpek Kafasına Sahip?

Eklembacaklı Neden Köpek Kafasına Sahip?. Köpeğe benzeyen bir kafaya sahip tuhaf bir eklembacaklı, doğal dünyamızın ne kadar vahşi ve harika olduğunu gösteren bir dizi fotoğrafta koparıldı.

Bilim yazarı Ferris Jabr tarafından Twitter’da paylaşılan görüntüler, bilim adamı ve fotoğrafçı Andreas Kay tarafından çekilmiştir. Hayvan bir örümcek değil ve bilimsel olarak Metagryne bicolumnata olarak adlandırılır .

Görüntüler, Temmuz 2017’de Ekvador’da çekildi. Yaratık küçüktür, ancak insani küçüklüğünün büyüklüğünde bir gövdesi vardır, ama tuhaf bir şekilde bir köpek ya da tavşan gibi görünen garip kafası için hemen fark edilmektedir.

Rumble web sitesindeki yaratıkla ilgili bir video yazısında, Kay, yaratık hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koydu. Hayvanın, Cosmetidae ailesinden Opiliones sırasına göre geldiğini söyledi. Bunlar aynı zamanda hasatçıları veya daha yaygın olarak baba uzun süreleri olarak bilinir.

Hasatçılar en az 400 milyon yıl civarındaydı ve dinozorlardan önce bile yaşıyorlardı.

Bunun bir örümcek olduğunu düşünebilirsiniz, ancak böyle bir iddaa Kay’e göre yanlış. Bu, Eklembacaklılar ile aynı sınıfa ait, ancak örümceklerle yakından ilgili değil. İlk olarak 1959 yılında Alman araknid uzmanı Carl Friedrich Roewer tarafından tanımlanmıştır.

Göz ve kulak benzeri çıkıntıların ne olduğu belli değil, ama yaratıkları yırtıcılara daha büyük göstermek için orada olabilirler. Hayvanın gerçek gözleri göz noktalarının her iki tarafında bulunur.

Evet, bu çok tuhaf. Ve eğer bu yaratık, diğer hayvanlara benzeyen sekiz ayaklı arkadaşlar hakkında daha fazla şey öğrenmek istemiyorsa – bir sebepten dolayı – o zaman sizi ele geçirdik. Bu yıl ocak ayında bilim adamları 18 yeni pelican örümcek türünü tanımladılar.

Sırada ne var, bilinmez.


İflscience

Exit mobile version