Düşük Maliyetli Veteriner Klinik Teşhis

Düşük Maliyetli Veteriner Klinik Teşhis

Düşük Maliyetli Veterinerlik Klinik Teşhisi’nde yazarlar, tüm bakım yelpazesinde sağlık hizmeti sunumunu kolaylaştırmak için tasarlanmış uygulamalı bir kaynak sağlar.

Tarihsel olarak, klinisyenlere altın standart yaklaşımı tıp pratiğine uygulamaları öğretilmiştir. Bununla birlikte, veteriner tıbbi bakım ve ilgili teknolojilerdeki son gelişmeler, pratisyenlerin herkese uyan tek bir yaklaşımın gerçekten en iyisi olup olmadığını sorgulamasına neden olmuştur. Ne de olsa, teşhis testleri yaptığımızda, hastanın iyiliği için tüm temelleri kapsamak için bütünlük arzusuyla mı test yapıyoruz? Yoksa bizden beklendiği için mi test ediyoruz?

Gerçek şu ki, altın standart bakım her zaman önerilmez ve her zaman mümkün değildir. Klinik uygulamada, veteriner hekimler sıklıkla vaka yönetimine yaklaşımlarını sınırlayan engellerle karşılaşırlar. Bakım maliyeti, pratisyenlerin hangi teşhis testlerinin gerekli olduğunu yeniden düşünmelerini gerektiren önemli bir kısıtlamadır.

Tanı değeri elde etmek için her hastada tam kan sayımı (CBC), kimya profili, idrar tahlili ve dışkı analizi gerekmez. Bu metin, vaka yönetimine yönelik “en iyi” yaklaşımın durum, bağlam, hasta ve danışan tarafından belirlendiğini önermektedir.

Sofistike test panelleri, vaka yönetimi için önerilen yaklaşım olmaya devam etse de, Düşük Maliyetli Veteriner Klinik Teşhis, giriş seviyesi, kurum içi teşhis amaçlı kan, idrar, dışkı ve vücut boşluğu sıvısı testlerini özetlemektedir: bunların nasıl gerçekleştirileceği ve kapsamı ve hızlı değerlendirme testlerinden (QAT’ler) toplanabilecek hastaya özgü verilerin derinliği.

Okuyucular şunları da bulacaktır:

Veteriner pratisyenleri, veteriner teknisyenleri, veterinerlik ve veterinerlik teknisyeni öğrencileri için mükemmel olan Düşük Maliyetli Veterinerlik Klinik Teşhis, bakımın maliyeti engelleyici olduğu durumlarda teşhis değerini en üst düzeye çıkarmak için hızlı ve kolay bir başvuru kılavuzu sunar.

Düşük Maliyetli Veteriner Klinik Teşhis Yazarları

by Ryane E. Englar, Sharon M. Dial
November 2022

Low-Cost Veterinary Clinical Diagnostics

Dosya Türü: PDF
Dosya Boyutu: 90.7 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version