Çiftçiler İçin Tavuk Hastalıkları Atlası

Çiftçiler İçin Tavuk Hastalıkları Atlası

Çiftçiler İçin Tavuk Hastalıkları Atlası

Çiftçiler için tavuk hastalıkları atlası ve kümes hayvanları profesyonelleri için üretilecek ilk böyle atlası. Amacı, tarla koşullarında, hastalıkların yerinde teşhisi için çiftçilere kullanışlı bir araç sağlamaktır. Kanatlı hastalıklarının teşhisi için çok sayıda laboratuvar testi, ELISA ve periferik gibi sofistike bazıları geliştirilmiş olsa da, mevcut değildir veya çoğu çiftçinin erişiminin ötesinde bulunmaktadır. Dahası, kuşlar laboratuara ulaşma zamanlarında çoğunlukla parçalanırlar ve postmortem muayene ve hastalık teşhisi için uygun değildirler. Teşhisteki gecikme hastalığın ölümcül olmasına ve çiftçinin ekonomisini mahvedebilmesine olanak tanır.

Hastalık kontrolünün anahtarı daha sonra yerinde tanı. Renk atlasının üretildiği bu amaçla, tarla çiftçilerine tarla koşullarında derhal ve doğru hastalık teşhisi için kullanışlı bir araç hazırlanabilmesi için hazırlanmıştır. Ranikhet ve Gumboro gibi daha ölümcül olanlar da dahil olmak üzere çok sayıda kanatlı hastalığı, ayak izlerini ölü kuşa bırakıyor. Bu karakteristik postmortem bulgularından doğru tanıya varmak mümkündür.

Atlas 150 renkli fotoğraf ve geniş bir yelpazede kanatlı hastalıklarını kapsıyor. Önemli hastalıklar için birkaç fotoğraf verildi, böylece hiçbir aşamada teşhisleri atlandı. Ayrıca, uygun görülen her yerde, belirli hastalık belirtileri gösteren canlı kuş resimleri verilir. Buna ek olarak, her hastalığa, göze çarpan özelliklerini vurgulayan kısa bir açıklama eşlik eder ve ayrıca yazarların alan gözlemlerini kaydeder. Bu kitap yalnızca hastalık tanısı için tasarlandığından, yazarların yanında, J. L Vegad’ın “kümes hayvanları hastalıkları – çiftçiler ve kanatlı profesyonelleri için rehber” (2004) adlı başka bir kitapla birlikte okumalısınız – kanatlı hastalıklarının diğer yönleri, diğer bir deyişle , Neden, bulaşma, semptomlar, teşhis, tedavi ve kontrol.

Çiftçiler İçin Tavuk Hastalıkları Atlası

A Colour Atlas of Poultry Diseases: An Aid for Farmers and Poultry Professionals veterinary free ebooks download

Dosya Türü:  PDF
Dosya Boyutu:  12.1 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki:  Hemen İndir

Exit mobile version