Butalex

Veteriner Antiprotozooner

Butalex

Butalex

Butalex Enjeksiyonluk çözelti Veteriner Antiprotozooner

Bileşimi: Butalex Enjeksiyonluk Çözelti, kırmızı-kahverengi bir çözelti olup; 1 ml’sinde 50 mg Buparvakuon içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Naftokuinon türevi olan Buparvakuon; Theileria türlerinin şizont ve piroplazma dönemlerine etkir. Buparvakuon, büyük şizontları yıkımlayarak ve alyuvardaki piroplazmaları parçalayarak etkisini gösterir. Uygulamadan sonra ateşi hızla düşürür.

Buparvakuon uygulama yerinden tedricen emilerek vücuda dağılır ve kan plazmasındaki etkin seviyesini 10 gün süreyle korur. Buparvakuon büyük bir kısmı değişikliğe uğramadan başlıca dışkı yoluyla ve az bir oranda (%2,5) idrar yoluyla atılmaktadır

ENDİKASYONLARI/KULLANIM SAHASI

Theileria annulata, T. parva, T. bovis, T. lawrencei, T. mutans ve T. sergenti’den ileri gelen Theileriosis tedavisinde yüksek düzeyde etkilidir. Theileriosis’in klinik seyri esnasında, inkübasyon safhasında veya enfeksiyon şüphesi taşıyan sığırlarda kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

2.5 mg/kg (1 ml/20 kg) dozunda boyun kasından derin olarak kas içi (i.m) yolla kullanılır.

Tek doz genellikle tedaviye yeterlidir. Ağır vakalarda ilk uygulamadan 48-72 saat sonra ikinci bir doz uygulamasına ihtiyaç duyulabilir.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN ÖZEL UYARILAR

Butalex Enjeksiyonluk Çözelti; damar içi veya deri altı yolla kullanılmaz. Doz hacmi 10 ml’i geçerse ikiye bölünerek iki ayrı yerden enjekte edilir.

Hastalık çıkan sürülerde kene mücadelesi yapılmalıdır.

Theileriosis immun sistemi zayıflattığından, hayvanlar sekunder bakteriyel enfeksiyonlara karşı duyarlıdır. Bu durumda antibakteriyel ilaçla tedavi gerekir.

Hastalığın tekrarı veya farklı suşla re-enfeksiyonu durumunda tedavi tekrarlanmalıdır. Theileriosis dışındaki kan parazitlerinin (Babesiosis, Anaplasmosis) tedavisinde endike değildir.

İSTENMEYEN ETKİLER

Enjeksiyondan hemen sonra geçici kas spazmları ve enjeksiyon yerinde ağrısız, lokal, ödematöz bir şişkinlik şekillenebilir.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ

Bakteriyel ve viral aşı uygulamaları için hastalarda iyileşmenin beklenmesi gerekir.

GIDALARDAKİ İLAÇ KALINTILARI HAKKINDA UYARILAR

İlaç Kalıntı Arınma Süresi (i.k.a.s.): Tedavi süresince ve son ilaç uygulamasından sonra eti için yetiştirilen sığırlar 42 gün geçmeden kesime gönderilmemelidir. Sağmal hayvanlarda kullanılmaz.

KONTRENDİKASYONLARI

Önerilen dozlarda bilinen bir kontrendikasyonu yoktur.

Gebelikte Kullanım: Gebe hayvanlarda kullanılması tavsiye edilmez.

GENEL UYARILAR

Kullanmadan önce ve beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde ve gıda maddelerinden uzakta bulundurunuz. Raf ömrü geçmiş ve ambalajı hasarlı ürünleri satın almayınız ve kullanmayınız.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİMLER İÇİN UYARILAR

Deriye temas ettiğinde sabun ve su ile yıkanmalıdır. İlaçla bulaşmış giysiler değiştirilmelidir. İlaçla temastan kaçınınız ve kullandıktan sonra ellerinizi yıkayınız. İlaç kullanırken sigara içilmemeli, yemek vb. yenilmemelidir.

MUHAFAZA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ

Işıktan koruyunuz. Kendi ambalajı içinde ve oda sıcaklığında (15-25°C) muhafaza edilmelidir. Raf ömrü imal tarihinden itibaren 3 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20 ve 40 ml’lik bal renkli cam flakonlarda, karton kutuda satışa sunulmuştur.

SATIŞ YERİ VE ŞARTLARI

Veteriner hekim reçetesiyle veteriner muayenehanelerinde, polikliniklerde ve eczanelerde satılır(VHR).

PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ: 02.09.2009

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PAZARLAMA İZİN TARİH VE NUMARASI: 11.03.1991- 5/412

PAZARLAMA İZİN SAHİBİ ADI VE ADRESİ: Intervet Veteriner İlaçları Pazarlama ve Tic. Ltd. Şti. Esentepe mah. Büyükdere Cad. No: 199 Levent 199 Ofis Bloğu Kat:13-14-15 Beşiktaş/İstanbul

ÜRETİM YERİ ADI VE ADRESİ: VET PHARMA FRIESOYTHE GMBH Sedelsberger Strasse 2-26169 Friesoythe –ALMANYA

Exit mobile version