Bulldog Köpek Irkı

Bulldog Köpek Irkı

Bulldog Köpek Irkı

Bulldog Köpek Irkı. Bulldog aile köpeğini herkesi sever ve pek çok ev tipine uygundur çünkü o çok iyi huyludur. Ancak düz yüzü ve ağır yapısı nedeniyle, ısıya karşı çok hassastır ve daima iç mekanda yaşamalıdır.

Bulldog köpek ırkı herkesin kahkaha ile baktığı, sempati duyduğu ve herkesin hayran olduğu sevecen bir ırktır. Bulldog ‘un temsil ettiği sadakat ve kararlılık nitelikleri için hiçbir cins daha fazla beğenilmemeştir.

Birkaç cins, buruşuk muğlak bir yüzü olması, kendine özgü alt yapısı ile Bulldog köpek ırkı kolay tanınmaktadır. Bazen İngilizce ya da İngiliz Bulldogu olarak anılır. 40-60 kg ağırlığında, yaylı bacaklı bir yürüyüşü olan kısa, sağlam bir köpek ırkıdır.

Konuştuğunuz, iletişim kurmaya çalıştığınız Bulldog köpek ırkı, kişilik ve mizaç iyönünden hemen hemen mükemmeldir. Çocukları sever ve bir aile hayvanı olarak eğitmek çok kolaydır. O sonsuz bir eğlence kaynağı, akıllı ve çok sevecen. Ayrıca gittiği her yerde bir ilgi odağı olması kaçınılmazdır.

Bulldog köpek ırkı ruh olarak mükemmel bir köpek ırkıdır. Ama beden olarak bunu deme çok zordur. Bulldog köpek ırkı sıcak havalara karşı hiç toleransı yoktur. Aşırı egzersize tahammülü yoktur. Çok fazla sıcaklık, egzersiz ve stres onun nefes almasını zorlaştırır.

Genel olarak, Bulldog kolay bakımlı bir cinstir. Egzersiz ihtiyaçlarını çok azdır ve seçici olmayan bir mama tüketimi olması onun bakımı açısından bakımı kolay bir köpek ırkı kılmaktadır. Burada önem arz eden durum bahsetmiş olduğumuz gibi sıcak hava ve güneş. Eğer ki siz ülkemizden örnek verecek olursak Antalya, Antep gibi illerde yaşıyorsanız ve bulldog sahibi olmak istiyorsanız evinizde klima olmazsa olmaz.

Bulldog Köpek Irkı Tarihçesi

Bulldog köpek ırkı, en az 500 yıl geçmişe sahip olduğu düşünülmektedir. En erken tipler uzun ve vahşi, bir köpek için gerekli olan özellikleri vardı. İlk kullanım olarak boğaların kontrolü için kullanılmıştır. Bu zaman da koyun köpekleri gibi.

Bulldog’un görünüşü 19. yüzyılın başlarına kadar aynı kalmıştır, ancak bu İngiltere’deki köpek dövüşünün yasaklanmasıyla ve köpek gösterilerinin yükselmesiyle değişmeye başlamıştır. İnsanlar Bulldogları ağır ve kısa bacakları, geniş bir gövde, geniş omuzlu ve büyük bir kafaya sahip oldukları için rağbet etmişlerdir. Ayrıca biz insanlar köpeğin mizacını da sert ve kibarca, saldırgandan cesur, ama asla kısır olmayacak şekilde değiştirdi. Modern Bulldog, pasifik ve onurlu bir doğaya sahiptir.

Amerikan Kennel Kulübü ilk olarak 1886’da bir Bulldog’u, 1890’da ise Bulldog Kulübü’nü kurdu. Bu sefer başarılı köpeklerden biri olan
Handsome Dan, orijinal Yale maskotuydu ve tüm halefleri aynıydı. Georgia Üniversitesi’nde ayrıca bir Bulldog maskotu vardır. Her biri Uga ismiyle gitmekteydi. Bunu şahsen bende anlamadım neden böyle ki 🙁

Geçtiğimiz on yıl içinde, Bulldog’un popülaritesi dramatik biçimde arttı. 2001 yılında AKC sıralamasında Ondokuzuncu olarak, 2010 yılında onun tatlı ve eğlenceli seven kişiliğinin bir vasiyet altıncı sıraya yükseldi.

Bulldog Köpek Irkı Mizaç ve Kişilik Yapısı

Buldoglar dost canlısı, kolay ve çocuklar ve diğer hayvanlar da dahil olmak üzere herkesle iyi anlaşabilen saldırgan özelliği çok az olan bir köpek ırkı.

Bulldoglar çok havacı değildir ve insanlarla vakit geçirmeyi çok seviyorlar. İnsanlara olan sevgisi, çocuklara karşı hoşgörülü davranışı, sevimli mizacı ve katı olmaması evde bakılması uygun olan köpek ırkları arasındadır. Bu özellikleri Bulldog ‘u çocuklu aileler için mükemmel bir arkadaş haline getiriyor. Bulldoglar ayrıca, yaş spektrumunun diğer ucundaki insanlarla da iyi geçinir. Onların dinlendirici doğası, rahat bir yaşam tarzına sahip olan herkes için iyi bir uyum sağlar.

Bulldog köpek ırkı atalarının karakterize eden azim ve baştan çıkarıcı özelliklerini tutmaktadır. Sık sık eğitilmesi zor kabul edilir, ama onu seven insanlar bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu söylüyorlar. Bulldog büyük olasılıkla itaat etmekte zorlanmakta, ama bir şey öğrenince onu kabullenmesi gerektiğini de biliyor.

Bulldog ‘un ılımlı bir enerji seviyesi vardır. 15 dakikalık bir yürüyüşle yeterli olmaktadır. Daha fazla yürüyüş yapmak istiyorsanız mutlaka serin havaları tercih etmeye özen göstermeniz şart.

Bulldog, sosyal ve tatlı ve cesaret ünü onun onu mükemmel bir bekçi özelliğine sahip yapar. Ne de olsa bir deniz maskotuyla kim dalga geçecek? diye de bir soru sormadan geçemeyiz 🙂

Resimler ;


The Review

Bulldog Irkı Özellikleri

3.7 Score

Bulldog ırkı özelliklerinin 100 puan üzerinden değerlendirilmesi

Review Breakdown

  • Adapte Olması
  • Sevgi
  • Ev Uyumu
  • Havlama Eğilimleri
  • Kedilere Karşı Dostluğu
  • Çocuk ve Bebeklere Karşı Dostluğu
  • Diğer Köpek Irklarına Karşı Dostluğu
  • Günlük Egzersiz İhtiyaçları
  • Kaşınma İhtiyacı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Oyun Düşkünlüğü
  • Tüy Dökme Seviyesi
  • Sosyal İhtiyaçları
  • Yabancılara Karşı Davranışları
  • Bölgeyi Kabullenme
  • Eğitebilme Özelliği
  • Bekçi Özelliği
Exit mobile version