Brazilian Shorthair Kedi Irkı ve Özellikleri

Brazilian Shorthair Kedi Irkı ve Özellikleri

Brazilian Shorthair kedi ırkı, tahmin edebileceğiniz gibi Brezilya’dan gelen safkan bir kedidir. Bu kediler akıllı, sevecen ve çok enerjiktirler.

Kısa tüylü Brezilyalıları barınaklarda ve hayvan kurtarıcı insanlarda rahatça bulabilirsiniz. Bu yüzden onlardan biriyle yaşamaya karar verirseniz, lütfen satın almayın, sahiplenin!

Brazilian Shorthair’in kökleri Brezilya sokak kedilerine kadar uzanır. İnsanlarla etkileşime girmekten mutlu ve karizmatik olan bu kediler uzun süreli olarak sokakta yaşadıklarından; sokağa uyum sağlamak üzere gelişmiş merakla dolu bir zekaya sahiptirler. Bir ya da birkaçını sahiplenirseniz, keşfedilecek oda ve oyuncaklarla dolu bir ev ortamı sağlamak onun için mükemmel olacaktır.

Brazilian Shorthair Kedi Irkının Tarihi

“Pelo Curto Brasileiro” olarak da bilinen Brazilian Shorthair, Brezilya’dan gelen ve uluslararası tanınırlık kazanan ilk kedi ırkıdır. Bu kedi aslında Brezilya’nın sokak kedisidir; ABD’de American Shorthair ve Birleşik Krallık’taki British Shorthair kedileri gibi.

Brazilian Shorthair kedilerin geçmişi, Portekizli denizcilerin teknelerdeki kemirgen popülasyonunu kontrol altında tutmak için British Shorthair kedilerini gemilerine getirdikleri yaklaşık 1500 yılına dayanmaktadır.

Brezilya’daki Kedi Federasyonu’nun ve Rio de Janeiro’daki Kedi Kulübü’nün kurucusu olan kedi yetiştiricisi Paulo Samuel Ruschi, bu türü yaratmasıyla tanınır. Belirli sokak kedilerini seçip, onları tanınan bir cinse dönüştürmek için çalışan Ruschi, kolayca bulunabilen ve üzerinde çalışılabilen İber Yarımadası kedilerine odaklandı. Birkaç yıllık deneysel üremeden sonra, Brazilian Shorthair’i federasyona onaylatmayı başardı.

Brazilian Shorthair Irkının Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
14-20Orta ila Büyük11-2212-14 inçBrazil

Çevik Brazilian Shorthair; meraklı olduğu, yeni yerler keşfetmekten ve yeni insanlarla tanışmaktan hoşlandığı için yeni bir yaşama ve çevreye kolayca uyum sağlayabilir.

Bu ırk dışa dönüktür ve sosyalleşmekten hoşlanır, bu yüzden onu mutlu etmenin en iyi yolu onunla bol bol etkileşim içinde olmaktır. Bu kediler aynı zamanda çocuklarla çok iyi anlaşır ve köpekler de dahil olmak üzere diğer evcil hayvanlarla arası mükemmeldir. Aynı zamanda hızlı öğrenirler ve sahiplerinden oldukça fazla ilgi ve şefkat beklerler. Akıllı, ilgi delisi, uyumlu çocuklardır kısaca.

Bu kediler gerçekten çok sevecendir ve sizinle vakit geçirmek isterler. Size sarılmayı seven, hep yanınızda olacak bir kedi arıyorsanız Brazilian Shorthair tam aradığınız kedidir. Bununla birlikte, enerjileri de çok yüksek olduğundan kedinizle oynamaya da zaman ayırmanız gerekir. Ayrıca bu kediler çok zeki oldukları için numaralar yapması için de eğitebilirsiniz. Farklı aktiviteler yapabileceğiniz, sarılıp yatabileceğiniz, birlikte hiç sıkılmayacağınız bir dost arıyorsanız bu evlatlar tam size göre.

Brazilian Shorthair Irkının Bakım Gereksinimleri

Tüm kedilerde olduğu gibi, herhangi bir sağlık sorununu erkenden tespit etmek için Brazilian Shorthair kedinizin düzenli veteriner kontrollerini ihmal etmemeniz gerekir. Rutin olarak verilmesi gereken parazit ilaçları, yıllık aşıları ve genel sağlık durumu kontrolleri için bu ziyaretler önemlidir.

Yıllık Veteriner ziyaretlerini planlamanın yanı sıra, evinizde kesinlikle bir tırmalama tahtasına ihtiyacınız olacaktır. Bu, kaşınmayı teşvik etmeye ve kedinin tırnaklarını sağlıklı tutmaya, gerilip rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Brazilian Shorthair’in kulaklarını kir birikmesini veya olası enfeksiyon belirtilerini fark edebilmek için düzenli olarak kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Ayrıca, kedinize uyacak düzenli bir diş fırçalama da onun ağız sağlığı için iyi olacaktır. Veterinerinize danışmanız halinde, ona uyacak ağız bakım ürünleri ve uygulamaları hakkında bilgi verecektir.

Yüksek enerji seviyelerine sahip tüm cinslerde olduğu gibi, Brazilian Shorthair’in de etrafta koşmak ve keşfetmek için yeterli alana sahip olması gerekir, evinizde mümkünse kedi ağacı ve labirent şeklinde oyuncaklar bulundurmanız onun için çok eğlenceli olacaktır.

Kürk Rengi Ve Bakımı

Brazilian Shorthair’in kürkü; siyah, kahverengi, gri, turuncu ve beyazı içeren çok geniş bir renk yelpazesinde görülebilir. Hayal edebileceğiniz hemen hemen her tür desende karşılaşabileceğiniz bir türdür.

Bakım söz konusu olduğunda ise, Brazilian Shorthair çok az bakım gerektiren bir kedidir. Tüy yumağı oluşma olasılığını azaltmak için haftada bir tüylerini taramanız yeterli olacaktır. Elbette bu ilgi delisi daha fazla taramanızı sorun etmeyecektir.

Hava sıcaklığı söz konusu olduğunda, Brazilian Shorthair genellikle kolay adaptasyon gösterebilen bir kedi olarak görülür. Bununla birlikte, sıcak aylarda her zaman gölge alan sağlamaya ve kabında sürekli su bulunmasına dikkat etmek gerekir.

Olası Sağlık Sorunları

Brazilian Shorthair kedileri genellikle sağlıklı kediler olarak kabul edilir. Bugüne kadar, Brezilya ile ilgili herhangi bir cinse özgü sağlık sorunu görülmemiştir, ancak bu görülmeyeceği anlamına gelmez elbette. Halinde, keyfinde değişiklik ya da iştahsızlık, acı belirtileri sergilemesi ihtimallerine karşı gözünüzün üstünde olması her zaman daha iyi olacaktır.

Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar

Brazilian Shorthair, çocuklarınız varsa sahiplenebileceğiniz harika bir kedidir. Oyuncu ve sevecen yönleri, hayatlarındaki çocuklarla süper güçlü bağlar kurmalarını sağlar. Sadece erken sosyalleşme sağlamasını sağlamak önemlidir. Gerek çocuk gerekse kedi açısından bazı sınırların olduğuna emin olun. Özellikle küçük çocuklar bazen sevginin dozunu ayarlayamayıp kedinin canını yakabiliyor ve karşılığının da tırmalama olma ihtimali olduğundan birbirlerine nasıl davrandıklarını gözlemlemek ve gerekirse de öğretmek iyi olacaktır.

Diğer ev hayvanları söz konusu olduğunda, Brazilian Shorthair hoşgörülüdür ve çoğu evcil hayvanla iyi geçinir. Bununla birlikte, yeni kedi ile mevcut evcil hayvanlar arasındaki erken etkileşimleri de çocukla olduğu gibi gözlemlemek yine iyi olacaktır.

Son olarak; evde arkadaş canlısı, enerjik ve yanınızda olup size sarılacak bir dost için bu kedilerden sahiplenmeniz yeterli olacaktır. Dünyanızın değişeceğine ve gerçek sevgiyi öğreteceğine emin olabilirsiniz.

The Review

Brazilian Shorthair Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.7 Score

Brazilian Shorthair Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version