Balinese Kedi Irkı ve Özellikleri

Balinese Kedi Irkı ve Özellikleri

Balinese kedi ırkı, Siyam kedi ırkı ile yakın akraba olduklarından birçok özelliği birbirlerine benzemektedir. Siyamlar gibi, Balinese kedi ırkı da mükemmel iletişim becerilerine sahip meraklı, dışa dönük, zeki kedilerdir. Konuşkan kişilikleriyle tanınırlar. Size hayat, aşk ve akşam yemeğinde onlara ne sunduğunuz hakkındaki görüşlerini anlatmak için konuşma istekleri göstermeyi severler.

Balinese dili genellikle sizin ruh halinizle uyum içindedir. Üzgünseniz sizi neşelendirmek ya da mutlu olduğunuzda sevincinizi paylaşmak için uğraşacaktır. Bunu kendisine dert edinmekte tereddüt etmiyor. Kendilerini seslendirirler, ses tonunuza takip eder ve tepki verebilirler. Azarlayan bir ses tonu onların hassas duygularını incitebilir. İstenmeyen davranışları düzeltmenin tek etkili yolu sert ses tonu ve sonrasında olumlu bir sonla pekiştirmedir. Bir nevi gönlünü almaya yakın davranışlar veya sempati olabilir.

Balinese kedi ırkı çevik ve atletiktir bir yapıya sahiptirler. Hatta bazı kaynaklar da şu şekilde ifade edilmetedir. Eğer ki balinese izin verilsin aileden birisinin omzuna çıkıp otostop çekerler. Oynamayı severler. Getirme davranışı kolayca öğrenirler. Topu veya oyuncağı attıkça geri getirirler. Sahibini tüm maskare hareketleriyel eğlendirirler. Ama aynı zamanda sevgi dolu, sadık bir eğilimleri de var. İlgi taleplerinde oldukça iddialı olabildikleri gibi, Balinese ve Siyam ırklarına özgü özel bir haysiyete de sahiptirler.

Balinese Kedi Irkının Tarihi

1900’lerin başlarında, uzun tüylü kedi yavruları, başka türlü kısa tüylü Siyam yavrularında kendiliğinden ortaya çıkmaya başladı. Bazıları, uzun saçlar için resesif genin, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa Siyam gen havuzuna girdiğine inanıyor. Balinese kürküne benzeyen ipeksi yarı uzun kürklü bir kedi ırkı olan Türk Angora’nın kullanılan ırklardan biri olduğu düşünülüyordu.

Uzun saç için çekinik genin doğal olarak oluşan bir mutasyon olduğuna inanıyor. Her iki hipotez de tartışmalı ve her ikisinin de saygın savunucuları var, ancak kimse kesin olarak bilmiyor. Uzun tüylü genin nasıl elde edildiğine bakılmaksızın, ara sıra uzun tüylü kedi yavruları ayrılmaktaydı.

1940’larda, bazı insanlar sonunda bu kedilerin mevcut kedi ırklarına iyi bir katkı olabileceğini düşündü. Bu uzun tüylü kediler, Bali dili olarak tanıtılmaya ve bilinmeye başladı. Balinese isminin amacı, kedinin zarif hareketlerini ve akıcı çizgilerini Bali’nin renkli dansçılarınınkilerle karşılaştırmaktı. O ilk günlerde, Balinese kedileri genellikle Siyam kedilerine göre daha ağır kemiklere ve daha kalın kürklere sahipti.

1970 yılına gelindiğinde, o dönemde var olan tüm büyük Kuzey Amerika dernekleri Balinese kedi ırkını kabul etmişti. 1 Mayıs 2008’de Javanese resmi olarak Bali’nin bir renk bölümü haline geldi. 2010’da iki ırkın tamamen birleştiren tek bir standart kabul edildi. Sealpoint, çikolata noktası, mavi nokta ve leylak noktaya ek olarak, Balinese paleti artık 22 ek renk içeriyor.

Balinese Irkının Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
18-22Orta8-126-7 inçUnited States ve Thailand

VÜCUT
Orta boy. Zarif, uzun ve zarif; ince kemikler ve sıkı kasların bir kombinasyonu. Omuzlar ve kalçalar aynı ince boru şeklindeki vücut hatlarını sürdürür. Kalçalar genellikle omuzlardan daha geniş değildir. Karın sıkı.

KAFA
Uzun, sivrilen kama; vücutla orantılı orta boy. Kama genellikle burunda başlar. Bıyıkları kırmadan bir üçgen oluşturan kulak uçlarına doğru düz çizgiler halinde genişler. İnce namlu, kama şeklinde. Burun uzun ve düz, alnın devamı niteliğindedir. Genellikle, gözler arasındaki bir gözün genişliğinden daha az değildir.

KULAKLAR
Geniş, sivri uçlu, geniş, kama çizgilerini devam ettiriyor.

GÖZLER
Badem şekilli; orta boy; ne çıkıntılı ne de girintili. Kama ve kulak çizgileriyle uyumlu olarak burna doğru eğimlidir. Göz rengi çoğu zaman derin, canlı mavidir.

BACAKLAR VE PENÇELER
Bacak kemik yapısı uzun ve ince; arka ayaklar önden daha yüksek. Vücutla orantılı. Pençeler zarif, küçük ve ovaldir. Önde beş ve arkada dört parmak.

KUYRUK
Kemik yapısı uzun, ince, ince bir noktaya doğru incelen. Kuyruk tüyleri tüy gibi yayılır.

TÜY YAPILARI
Orta uzunlukta, kuyrukta en uzun; vücuda yakın uzanmak. İnce, ipeksi ve tüylü astarsız, olduklarından daha kısa görünebilir.

RENK
Hafif gölgeleme ile bile gövde. Bazen yaşlı kedilerde daha koyu renk görülür, ancak genellikle vücut rengi ile noktalar arasında kesin bir kontrast vardır. Maske, kulaklar, bacaklar, ayaklar, kuyruk yoğun ve açıkça tanımlanmıştır. Maske genellikle bıyık pedleri dahil tüm yüzü kaplar ve izlerle kulaklara bağlanır.

Balinese Irkın Bakım Gereksinimleri

Kedinin tüy bakımı fazla dökülmediğinden dolayı bakımı kolaydır.

Düzenli banyo yapmak ölü tüyleri gidermeye yardımcı olur. Balinese’i yavru kedi iken banyo yapmayı alıştırırsanız ve bunu hoş bir deneyim haline getirirseniz, muhtemelen banyo yapmayı kabul edecektir. 

Balinese‘ın ihtiyaç duyduğu diğer bakım genellikle haftada bir olmak kaydıyla düzenli olarak tırnak kesimidir. Genel sağlık ve ferah nefes için dişleri Veteriner Hekiminizin onayladığı evcil hayvan diş macunu ile sık sık fırçalama yapmanızdır. Bu aktiviteyi kabul etmesi için tırnak kesme ve diş fırçalamaya yavru kedi iken başlamak gerekmektedir. Düzenli olarak kulakları temizlenmelidir.

Olası Sağlık Sorunları

Hem safkan kediler hem de melez kediler, doğası gereği genetik olabilen çeşitli sağlık problemlerine sahiptir. Ama bu konuda biline bir genetik hastalığı bu ırk için söz konusu değildir. Sağlık sorunları olarak daha çok Siyam kedi ırkını etkileyen aynı sorunlar görülmüştür.

Görülebilecek sağlık sorunları;

Tüm bu sorunlar sayılmakla birlikte kesinlikle gözükür anlamına gelmediğini bilmelisiniz.

The Review

Balinese Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

4 Score

Balinese Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version