Australian Mist Kedi Irkı ve Özellikleri

Australian Mist Kedi Irkı ve Özellikleri

Australian Mist kedi ırkı, melez bir kedidir. Ağırlıklı olarak BurmeseAbyssinian ve Australian Shorthair ırklarını içeren 30 ‘dan fazla kedi ırkı arasında bir melezlenmiş bir kedi ırkıdır.

Australian Mistler başlangıçta Spotted Mist kedileri olarak biliniyordu. Arkadaş canlısı, sevgi dolu ve enerjik olan bu kediler, tüm ebeveynlerinden en iyi özelliklerden bazılarını miras aldılar.

Australian Mist, her zaman ev içeresinde yaşamaktan tamamen mutlu olan bir kedidir. Sevecen ve hoşgörülüdürler. İdeal aile hayvan özelliklerini taşımaktadırlar. Evde yaşayan her yaş grubu insanlar ile uyumludurlar. Çocuklar ile Avustralya mistler harika arkadaşlardır.

İnsanlar Avustralya Mist kedilerinin kişiliklerinden bahsettiklerinde, genellikle son derece sevgi dolu bir yanı olan yumuşak ve hoşgörülü kediler olduklarını söylerler. Bu kediler insan etkileşimine ve ilgisine bayılır. Genellikle sizi takip eder veya herhangi bir fırsatta kucağınıza atlar.

Sarmaşık sırılsıklam bir kedinin peşindeyseniz, aradığınız mükemmel bir melez ırktır. Australian Mist, başlangıçta bir ev kedisi olarak geliştirildiğinden, çoğu yaşam durumuna oldukça uyumludur. Kedinin sıkılmamasını veya hayal kırıklığına uğramamasını sağlamak için ev ortamının etrafında yeterince akıllı etkileşimli oyuncak ve kedi dostu mobilya parçaları sağlamalısınız.

Australian Mist Kedi Irkının Tarihi

Avustralya’nın ulusal kedisi olarak bilinmektedir. Ülkeden ilk evcil kedisi olarak kabul görülmüştür. Avustralya Mist’i dünyanın diğer bölgelerinde bulmak zordur. Ancak bazı yetiştiriciler bu ırkı Birleşik Krallık’ta tanıtmaya çalışmışlardır. Amerika Birleşik Devletleri’nde çok az sayıda kayıtlı Avustralya Mist vardır.

Australian Mist, ilk olarak 1977’de Truda Straede adlı bir doktor tarafından geliştirildi. Karışık ırkın ardındaki amaç, iç mekanda kalmaktan memnun olacak, aynı zamanda yumuşak bir kişiliğe sahip olacaktı. Bunun nedeni de Avusturyada birçok vahşi kedi ırkının olmasına rağmen kapalı alanda insanlarla uyum içeresinde yaşayan bir kedi ırkı olmamasıdır.

Avustralya Mist, öncelikle Birmanya, Abyssinian ve Shorthair ırklarından oluşan orijinal bir 30 kedi ırkının melezlenmesi sonucu oluşan yapay bir kedi ırkıdır. İlk başta, Avustralya Misti, Spotted Mist olarak adlandırıldmıştı. Daha sonra bu ırkın sergilediği çeşitli kaplama modellerini barındırmasından dolayı isim 1998’de Australian Mist olarak değiştirildi.

Australian Mist, 2014 yılında Uluslararası Kedi Derneği (TICA) tarafından resmi olarak şampiyonluk statüsü kazanmış olarak kabul edildi.

Australian Mist Irkının Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
15-18Orta8-1510-12 inçAvustralya

VÜCUT
Kedilerin vücut yapısı orta büyüklüktedir. Orta yapıda diyebileceğimiz bir kemik yapısına sahiptirler.

KAFA
Irkın geniş bir çeneye sahiptirler. Uzun bıyıkları vardır. Burun yapıları geniştir. Bu yapı bakıldığı zaman çok sevecen bir ifade oluşturmaktadır.

KULAKLAR
Kulakları büyük diyebileceğimiz görünüm olarak normal bir yapıya sahiptir.

GÖZLER
Gözleri genellikle yeşilin gölgesi olan büyük yuvarlak gözleri vardır.

BACAKLAR VE PENÇELER
Bacaklar çubuklu ve halkalıdır. 

KUYRUK
Kuyruk, kürkle doludur. Kürk desenleri ya mermerdir ya da puslu bir arka plan olarak lekelidir. 

TÜY YAPILARI
Orta derecede dökülen kısa tüylü, parlak bir kıl yapısına sahiptirler.

RENK
Australian Mist
çeşitli renklere sahiptir. Tüy görünümleri benekli veya mermer bir desene sahiptirler. Özellikle şeftali, altın, leylak, çikolata, karamel, mavi ve kahverengi olmak üzere 7 renkte bulunabilir.

Australian Mist Irkın Bakım Gereksinimleri

Kedinin tüy bakımı kısa olmasından dolayı bakımı çok kolaydır.

Düzenli banyo yapmak ölü tüyleri gidermeye yardımcı olur. Australian Mist’i yavru kedi iken banyo yapmayı alıştırırsanız ve bunu hoş bir deneyim haline getirirseniz, muhtemelen banyo yapmayı kabul edecektir. 

Australian Mist ‘ın ihtiyaç duyduğu diğer bakım genellikle haftada bir olmak kaydıyla düzenli olarak tırnak kesimidir. Genel sağlık ve ferah nefes için dişleri Veteriner Hekiminizin onayladığı evcil hayvan diş macunu ile sık sık fırçalama yapmanızdır. Bu aktiviteyi kabul etmesi için tırnak kesme ve diş fırçalamaya yavru kedi iken başlamak gerekmektedir. Düzenli olarak kulakları temizlenmelidir.

Olası Sağlık Sorunları

Avustralya mistleri genellikle sağlıklı kediler olarak kabul edilir; Bununla birlikte, kedinizin Veteriner Hekiminiz ile düzenli sağlık ziyaretleri planlamanız önemlidir.

Australian Mist ile ilişkili herhangi özgü sağlık sorunu yoktur. Ancak kedinizin sıkıntı veya acı içinde olabileceğine dair işaretlere daima dikkat edin.

The Review

Australian Mist Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.5 Score

Australian Mist Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version