Atların Beslenmesi

Equine Nutrition: INRA Nutrient Requirements, Recommended Allowances and Feed Tables

Atların Beslenmesi

Atların Beslenmesi

Atların Beslenmesi kitabı, net enerji için UFC sistemi, küresel amino asit miktarı için MADC sistemi ve alım değerlendirmesini ele almaktadır. Bu sistemler, beslemelerin besleyici değerlerinin doğru bir şekilde karşılaştırılmasına, üretim veya kullanım amaçlarına ulaşmak için iyi dengelenmiş rasyonların formülasyonuna ve rasyonun miktarından ve kalitesinden atların performansının tahmin edilmesine olanak tanır. ‘Beslenme beslenmesi’; dana, aygır, genç at ve farklı cins ve spor ya da ırklar ve çekerek, midilli ve eşek egzersiz atı dahil olmak üzere tüm ana atlar kategorileri için besin gereksinimleri. Tahsis tabloları ve maksimum yem miktarının kullanımına dayalı olarak rasyonların formülasyonuna yönelik basit yaklaşımın geniş çapta uygulanabilir olması muhtemeldir. Besin gereksinimleri ve ödenekleri INRA’da yürütülen faktöriyel ve beslenme deneme yöntemlerine dayanmaktadır. Rasyon formülasyonu ve değerlendirmesi için bir yöntem görüntülenir. Farklı türlerde atlar için yaz aylarında çimlerin önemi değerlendirilmekte ve otlatma yönetimi anlatılmaktadır. Besin ödenekleri ve beslenme uygulamaları, atların sağlığı ve davranışı açısından önerilmiştir.

Besleme tabloları, yaklaşık 170 yem ve ürün kalıntısı, 80 konsantre ve yan ürün beslemelerini içermektedir. Veriler, INRA’da gerçekleştirilen atlar üzerinde sindirilebilirlik denemeleri ve yemlerin çoğu için gönüllü alım ölçümlerinden elde edilmiştir. Bu kitap bilim adamları, öğretmenler ve öğrencileri, danışmanları ve sanayicileri için tasarlanmıştır. Farklı türlerde atlar için yaz aylarında çimlerin önemi değerlendirilmekte ve otlatma yönetimi anlatılmaktadır. Besin ödenekleri ve beslenme uygulamaları, atların sağlığı ve davranışı açısından önerilmiştir. Besleme tabloları, yaklaşık 170 yem ve ürün kalıntısı, 80 konsantre ve yan ürün beslemelerini içermektedir. Veriler, INRA’da gerçekleştirilen atlar üzerinde sindirilebilirlik denemeleri ve yemlerin çoğu için gönüllü alım ölçümlerinden elde edilmiştir.

Atların Beslenmesi kitabı bilim adamları, öğretmenler ve öğrencileri, danışmanları ve sanayicileri için tasarlanmıştır. Farklı türlerde atlar için yaz aylarında çimlerin önemi değerlendirilmekte ve otlatma yönetimi anlatılmaktadır. Besin ödenekleri ve beslenme uygulamaları, atların sağlığı ve davranışı açısından önerilmiştir. Besleme tabloları, yaklaşık 170 yem ve ürün kalıntısı, 80 konsantre ve yan ürün beslemelerini içermektedir. Veriler, INRA’da gerçekleştirilen atlar üzerinde sindirilebilirlik denemeleri ve yemlerin çoğu için gönüllü alım ölçümlerinden elde edilmiştir. Bu kitap bilim adamları, öğretmenler ve öğrencileri, danışmanları ve sanayicileri için tasarlanmıştır.

Atların Beslenmesi Kitabı Yazarları

by William Martin-Rosset
July 2015

Dosya Türü: PDF
Dosya Boyutu: 4.04 MB
Dosya Şifresi: vetrehberi.com
İndirme Linki: Hemen İndir

Exit mobile version